بیوگرافی زنده یاد عباس کیارستمی
مجموعه: هنر و هنرمند
زندگی نامه زنده یاد عباس کیارستمی
عباس کیارستمی (۱ تیر ۱۳۱۹ تهران – ۱۴ تیر ۱۳۹۵ پاریس) فیلمنامهنویس، تهیهکننده، کارگردان، کارگردان هنری، تدوینگر و عکاس بینالمللی اهل ایران بود.
زاده : ۱ تیر ۱۳۱۹ تهران، ایراندرگذشته : ۱۴ تیر ۱۳۹۵ پاریس، فرانسهملیت : ایرانیدانشگاه : دانشگاه تهرانزمینه فعالیت : کارگردانعکاس ، فیلمنامهنویستهیهکننده ، نویسندهسالهای فعالیت : ۱۳۵۱–۱۳۹۵همسر : پروین امیرقلی (۱۹۸۲–۱۹۶۹)فرزندان : احمد کیارستمی ، بهمن کیارستمیوالدین : احمد کیارستمی ، زهرا کیارستمی
زندگی نامه عباس کیارستمی:کیارستمی در سال ۱۳۱۹ در تهران به دنیا آمد. نخستین تجربه هنری او نقاشی بود او این هنر را تا پایان دوران نوجوانی همچنان ادامه داد تا آنجا که در سن ۱۸ سالگی توانست در یک مسابقه نقاشی برنده جایزه شود. وی اندکی پس از این کامیابی در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران پذیرفته شد.
او در دانشگاه بیشتر به فراگیری نقاشی و طراحی گرافیک پرداخت و در هنگام تحصیل برای تأمین هزینههای زندگی به عنوان پلیس راهنمایی رانندگی مشغول به کار شد. کیارستمی از سال ۱۳۴۰ یعنی در دهه ۱۹۶۰ به عنوان نقاش تبلیغاتی در آتلیه ۷ و یکی دو مؤسسه دیگر به کار طراحی جلد کتاب، پوستر و آگهیهای بازرگانی پرداخت، و بعدها به «تبلی فیلم» رفت.
از سال ۱۳۴۶ در سازمان تبلیغاتی نگاره به طراحی و ساختن تیتراژ فیلم پرداخت که نخستین آنها تیتراژ فیلم وسوسه شیطان ساخته محمد زرین دست بود. طراحی پوستر و ساخت تیتراژ فیلمهای قیصر و رضا موتوری ساخته مسعود کیمیایی را او انجام داد.
مدتی بعد به دعوت فیروز شیروانلو، که مسئولیت «امور سینمایی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را داشت به کانون رفت و در سال ۱۳۴۹ فیلم کوتاه نان و کوچه را ساخت. در سال ۱۳۵۱ فیلم زنگ تفریح را ساخت و با ساخت فیلم مسافر در سال ۱۳۵۳ مطرح شد. او در سینمای بعد از انقلاب پایهگذار سینمایی شد که تا به حال فیلمسازان زیادی پیرو این نوع سینما، فیلم ساخته و مطرح شدهاند.
عباس کیارستمی کارگردان، کارگردان هنری، تدوینگر و عکاس بینالمللی اهل ایران بود
عباس کیارستمی با فیلم طعم گیلاس در سال ۱۹۹۷ جایزه نخل طلای جشنواره فیلم کن را هم از آن خود کرده است. کیارستمی از ۱۹۶۲ تا ۱۹۶۶ روی هم رفته ۱۵۰ آگهی بازرگانی برای تلویزیون ایران ساخت. او تا پایان دهه ۱۹۶۰ آگهی آغاز فیلمهایی همچون قیصر ساخته مسعود کیمیایی و طرح کتابهای کودکان را انجام داد. کیارستمی در ۱۹۶۹ با پروین امیرقلی ازدواج کرد و در سال ۱۹۸۲ از او جدا شد. آنها از این پیوند صاحب دو پسر به نامهای احمد زاده ۱۹۷۱ و بهمن ۱۹۷۸ شدند. فرزند دوم او بهمن کیارستمی در سال ۱۹۹۳ در سن ۱۵ سالگی مدیر فیلمبرداری و کارگردان شد و فیلم مستند سفری به دیار مسافر را ساخت.
کیارستمی از جمله کارگردانانی است که پس از انقلاب ۱۳۵۷ ایران در کشور باقیماند. او بر این باور است که تصمیم به ماندن مهمترین تصمیم او برای زندگی حرفهای اش بوده است. او میگوید که حضور همیشگیاش در ایران و ملیت ایرانی اش توانایی او در ساخت فیلم را دو چندان کرده است، وی در این باره گفت:اگر درختی را که ریشه در خاک دارد از جایی به جای دیگر ببرید، آن درخت دیگر میوه نمیدهد و اگر بدهد آن میوه دیگر به خوبی میوهای که در سرزمین مادریاش میتواند بدهد نیست. این یک قانون طبیعت است. فکر میکنم اگر سرزمینم را رها کرده بودم درست مانند این درخت شده بودم. – عباس کیارستمی.
تصاویر عباس کیارستمی
دیگر فعالیتهای عباس کیارستمی :کیارستمی تجربههای متفاوتی در زمینههای مختلف نظیر آهنگسازی، طراحی صحنه، پوستر و لباس، تدوین و حتی بازیگری و رهبری اپرا داشتهاست، وی همچنین در زمینهٔ عکاسی طبیعت شناخته شدهاست. او به تازگی دو کتاب از ادبیات کلاسیک ایران به نامهای حافظ به روایت عباس کیارستمی و سعدی از دست خویشتن فریاد را منتشر ساختهاست.
عکاسینمایشگاههای عکس کیارستمی در ایتالیا، انگلستان، ژاپن، چین و موزه هنرهای معاصر تهران برپا شده است. در حراجی کریستی دبی به تاریخ ۱ مه ۲۰۰۸ میلادی، عکسی از کلکسیون عکسهای عباس کیارستمی به قیمت حدود ۱۳۰ هزار دلار فروخته شد در ادامه این کار نمایشگاه دیگری از آثار کیارستمی در موزه هنر شهر امپراتوری، در قلب پکن برگزار شد.
تیتراژ و طراحی پوستربه همین سادگی و یک حبه قند ساخته رضا میرکریمی نیز فیلمی بود که به خط عباس کیارستمی تیتراژ اولیه آن نوشته و به دست کیارستمی پوستر آن طراحی شده بود. طراحی پوستر و ساخت تیتراژ فیلمهای قیصر و رضا موتوری ساختهٔ مسعود کیمیایی نیز از دیگر اثرهای مورد توجه کیارستمی در طراحی بود.
کارگاههای آموزشیکیارستمی در سالهای اخیر کارگاههای آموزشی متعددی را در شهرهای مختلف ایران و خارج از کشور برای هنرجویان برگزار کرده بود .
موسیقیکیارستمی رهبری دو گروه اپرا را نیز در شهرهای پاریس و لندن به عهده داشت. او سابقه اجرای موفقیت آمیز اپرا زنها همگی همان جورند را در جشنواره هنری فرانسه را در کارنامه خود دارد. همچنین عباس کیارستمی طراحی دکور صحنه، طراحی پوستر، بروشور و بلیتهای کنسرتهای مشکاتیان را انجام داده است.
معماریکیارستمی داور سومین دوره جایزه معماری میر میران بود و همچنین درکنار تقوایی، بهمن جلالی و سیفالله صمدیان به داوری اولین مسابقه عکس فرش دست باف در ایران پرداخت. کیارستمی به همراه چند تن از معماران ایرانی نیز نمایشگاه آثار معماری هفتم را برگزار نمود.
داوری در جشنوارههاکیارستمی در بسیاری از جشنوارههای فیلم به عنوان داور حضور داشت که میتوان از جشنواره فیلم کن در سالهای ۱۹۹۳، ۲۰۰۲ و ۲۰۰۵ به عنوان برجستهترین آنها یاد کرد. همچنین در سال ۲۰۰۵ سرپرست داوران در بخش دوربین طلایی جشنوارهٔ فیلم کن بود. او در سال ۱۹۸۵ در جشنوارهٔ فیلم ونیز در سال ۱۹۹۰ در جشنوارهٔ فیلم لوکارنو در ۱۹۹۶ در جشنوارهٔ فیلم سنسباستین، در ۲۰۰۴ در جشنواره فیلم سائو پائولو، در ۲۰۰۷ در جشنوارهٔ فیلم کاپالبیو به عنوان سرپرست داوران و در سال ۲۰۱۱ در جشنواره فیلم کاستندورف صربستان به داوری پرداخت.
عباس کیارستمی مورد تحسین مخاطبان و منتقدان سراسر جهان قرار گرفته
ده فیلمساز برتر آسیاکیارستمی و فیلم کلوزآپ ساخته وی، در جریان بیستمین جشنواره بینالمللی فیلم پوسان ۲۰۱۵ در ردهبندی برترین هنرمندان و فیلمهای قاره آسیا، در میان ۱۰ هنرمند و اثر شاخص قاره قرار گرفتند. عباس کیارستمی در فهرست ۱۰ کارگردان برتر سینمای آسیا، پس از یاسوجیرو اوزو و هو شیائو-شین در رده سوم برترینها قرار گرفته است. آکیرا کوروساوا، ساتیا جیت رای، وونگ کار وای، اپیچاتپونگ ویراستاکول، جیا ژانکه، کنجی میزوگوچی و ادوارد یانگ رتبههای بعدی این ردهبندی را به خود اختصاص دادهاند.
بیماری و مرگدر تاریخ ۷ فروردین ۱۳۹۵ کیارستمی در پی شدت گرفتن مشکلات جسمی، با نظر پزشکان معالج در بیمارستان بستری شد. در تاریخ شنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۵ خبری مبنی بر اینکه عباس کیارستمی از سرطان دستگاه گوارش رنج میبرد منتشرشد . کیارستمی به دلایل متعدد، از جمله خونریزی داخلی، چهار عمل جراحی را پشت سر گذاشت. در ادامه روند درمان وی رو به پیشرفت گزارش شده و طول درمان بنا به تشخیص تیم معالج برای کنترل شرایط بیماری، عباس کیارستمی در خواب مصنوعی به سر میبرد. در ۱۵ فروردین نیز بیماری سرطان وی تکذیب شد.کیارستمی پس از گذراندن دوره نقاهت در تهران برای ادامه درمان راهی فرانسه شد اما پس از چند روز به دلیل لخته شدن خون سکته مغزی کرد و در پاریس درگذشت.
عکس های عباس کیارستمی
جوایز و افتخارات عباس کیارستمی:کیارستمی مورد تحسین مخاطبان و منتقدان سراسر جهان قرار گرفته و موفق به دریافت حداقل هشتاد جایزه معتبر تا سال ۲۰۱۴ شده بود .
فردیجایزه روبرتو روسلینی ۱۹۹۰جایزه سینمایی دکوورتس ۱۹۹۲جایزه فرانسوا تروفو جشنواره فیلم جیفونی به خاطر مجموعه آثار ۱۹۹۳جایزه پیر پائولو پازولینی ۱۹۹۵مدال طلا فدریکو فلینی یونسکو ۱۹۹۵دریافت نشان شوالیه هنر و ادب فرانسه لژیون دونور ۱۹۹۶برنده نخل طلایی جشنواره فیلم کن ۱۹۹۷جایزه یادبود ویتوریو دسیکا ۱۹۹۷برنده مدال طلای فلینی ۱۹۹۷جایزه اسکندر طلایی، جشنواره بینالمللی فیلم تسالونیکی ۱۹۹۹شیر نقرهای جشنواره فیلم ونیز ۱۹۹۹لوح طلایی پانوراما سینمای اروپا ۱۹۹۹جایزه ویژه جشنواره فیلمهای مدیترانهای مونپلیه ۱۹۹۹جایزه آکیرا کوروساوا جشنواره فیلم سانفرانسیسکو برای یک عمر دستاورد هنری ۲۰۰۰جایزه ویژه از وزارت فرهنگ و هنر لبنان ۲۰۰۰دکترای افتخاری دانشگاه اکول نرمال سوپریور ۲۰۰۳جایزه سینمایی کنراد ولف ۲۰۰۳نامزد عضویت مؤسسه فیلم بریتانیا ۲۰۰۵جایزه یک عمر دستاورد سینمایی جشنوارهٔ فیلم ایسلند ۲۰۰۵نشان افتخار پلنگ طلایی، جشنواره فیلم لوکارنو ۲۰۰۵جایزه یک عمر دستاورد جشنواره بینالمللی فیلم ایروان ۲۰۰۵برنده جایزه هانری لانگلوا ۲۰۰۶دکترای افتخاری دانشگاه تولوز ۲۰۰۷نشان استاد بزرگ جهان، جشنواره فیلم کلکته ۲۰۰۷جایزه افتخاری فیلمساز، جشنواره فیلم ونیز ۲۰۰۸دریافت جام جم ۲۰۰۸جایزه جایزه شایستگی سینمایی برای یک عمر دستاورد سینمایی جشنواره فیلم مونیخ ۲۰۱۰دکترای افتخاری دانشگاه پاریس ۲۰۱۰خوشه طلایی جشنواره بینالمللی فیلم وایادولید ۲۰۱۰نشان افتخار دولت ژاپن ۲۰۱۳نشان دکوراسیون علوم و هنر اتریش ۲۰۱۴جایزه یک عمر دستاورد سینمایی جشنواره بینالمللی فیلم پرتقال طلایی آنتالیا ۲۰۱۴
کتابهای عباس کیارستمی:باد و برگ (شعر)حافظ به روایت کیارستمیسعدی از دست خویشتن فریادهمراه با بادده (۱۰)گرگی در کمینجزئی از غزلیات شمس (آتش)
فیلمشناسی:
نام فیلمسالنویسندهکارگردانتدوینمدتتوضیحات و جوایز
نان و کوچه
۱۳۴۹
۱۰ دقیقه
فیلم کوتاه بر اساس طرحی از تقی کیارستمی برنده جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان ۱۳۴۹
زنگ تفریح
۱۳۵۱
۱۱ دقیقه
فیلم کوتاه
تجربه
۱۳۵۱
امیر نادری
۶۰ دقیقه
فیلمنامه بصورت مشترک با امیر نادری نوشته شد
مسافر
۱۳۵۳
۸۳ دقیقه
بر اساس نوشته حسن رفیعی (واقعگرایی و پیچیدگی در مقابل سادگی) برنده مجسمه طلایی جشنواره فیلمهای کودکان تهران ۱۳۵۳ برنده جایزه ویژه و جایزه شهر جشنواره فیلم ریمینی ۱۹۹۳
من هم میتوانم
۱۳۵۴
۳ دقیقه ۳۰
فیلم کوتاه
دو راه حل برای یک مسئله
۱۳۵۴
۴ دقیقه ۲۵
فیلم کوتاه
رنگها
۱۳۵۴
۱۵ دقیقه
فیلم کوتاه
لباسی برای عروسی
۱۳۵۴
۵۷ دقیقه و ۳۰ ثانیه
نویسندگان عباس کیارستمی و پرویز دوایی، (تضاد در دورهٔ نوجوانی) برنده دیپلم ویژه هیئت داوران و جایزه تلویزیون ملی ایران یازدهمین جشنواره بینالمللی فیلم کودکان و نوجوانان تهران ۱۳۵۴ برنده دیپلم افتخار جشنواره بینالمللی فیلم مسکو ۱۹۷۷
از اوقات فراغت خود چگونه استفاده کنیم: نقاشی
۱۳۵۵
۷ دقیقه
فیلم کوتاه
گزارش
۱۳۵۶
۱۱۲ دقیقه
نخستین فیلم بلند عباس کیارستمی تهیهکننده بهمن فرمانآرا
بزرگداشت معلمها
۱۳۵۶
۲۰ دقیقه
فیلم کوتاه
راه حل
۱۳۵۶
۱۱ دقیقه
فیلم کوتاه برنده جایزه اول جشنواره بینالمللی آموزش مکزیک ۱۹۷۶
قضیه شکل اول، شکل دوم
۱۳۵۸
۵۳ دقیقه
این فیلم پس از سی سال در شهریور ماه ۱۳۸۸ در اینترنت، اکران عمومی شد برنده جایزه جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان تهران سال ۱۳۵۸
دنداندرد
۱۳۵۹
داریوش دیانتی
۲۴ دقیقه
فیلم کوتاه
بهداشت دندان
۱۳۶۰
۲۴ دقیقه
فیلم کوتاه
به ترتیب یا بدون ترتیب
۱۳۶۱
۱۵ دقیقه
فیلم کوتاه
همسرایان
۱۳۶۱
۱۷ دقیقه
فیلم کوتاه (بر اساس طرحی از محمد جواد کهنموئی)
همشهری
۱۳۶۲
۵۲ دقیقه
فیلم مستند
اولیها
۱۳۶۳
۸۴ دقیقه
فیلم مستند برنده جایزه ویژه و جایزه شهر جشنواره فیلم ریمینی ۱۹۹۳ جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره فیلم فجر ۱۳۶۴
کلید
۱۳۶۴
ابراهیم فروزش
۷۶ دقیقه
خانه دوست کجاست؟
۱۳۶۵
۸۳ دقیقه
برنده جایزه ویژه هیئت داوران و لوح زرین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر ۱۳۶۵ جزو ۵۰ فیلم پیشنهادی مؤسسه فیلم بریتانیا ۱۹۸۷ نامزد پلنگ طلایی، برنده پلنگ برنزی، دریافت جایزه کنفدراسیون بینالمللی هنر سینما، برنده جایزه فیبرشی و فیلم منتخب انجمن منتقدان فیلم جشنواره فیلم لوکارنو ۱۹۸۹ برنده جایزه ویژه هیئت داوران و لوح زرین جشنوارهٔ فیلم فجر ۱۳۶۵ برنده جایزه سینمای هنر و تجربه در دومین جشنواره برخوردهای سینمایی کن ۱۹۸۹ برنده جایزه گریفون برنزی و مدال طلای شهر جشنواره فیلم جیفونی ۱۹۹۰ برنده جام نقرهای و جایزه ویژه جشنواره فیلم ریمینی ۱۹۹۰ برنده جایزه بهترین فیلم جشنواره سلطنتی بلژیک ۱۹۹۰ برنده جایزه سینه کید جشنواره بینالمللی فیلم کودکان آمستردام ۱۹۹۲ برنده جایزه بهترین فیلم جشنواره فیلم رم ۱۹۹۵
مشق شب
۱۳۶۷
۸۶ دقیقه
کلوزآپ
۱۳۶۸
۸۶ دقیقه
این فیلم در سال ۲۰۱۲ توسط نشریهٔ «سایت اند ساوند» در فهرست ۵۰ فیلم برتر تاریخ سینما قرار گرفت این فیلم در فهرست منتشر شده از سوی جشنواره فیلم بوسان در فهرست ده فیلم برتر تاریخ آسیا قرار گرفت برنده جایزه ویژه منتقدان از جشنواره بینالمللی فیلم مونترال ۱۹۹۰ کاندید جایزه بهترین فیلمنامه و کارگردانی و برنده جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره فیلم فجر ۱۳۶۸ برنده جایزه آر نقرهای جشنواره فیلم ریمینی ۱۹۹۱ برنده جایزه ویژه بهترین فیلم و کارگردانی جشنواره فیلم دان کراکیور ۱۹۹۱ برنده جایزه شهری، جایزه مطبوعات، جایزه دانشجویان و جایزه بهترین کارگردانی جشنواره بینالمللی فیلم دونکرک ۱۹۹۱ برنده دیپلم افتخار و جایزه فیبرشی جشنواره بینالمللی فیلم استانبول ۱۹۹۲
زندگی و دیگر هیچ
۱۳۷۰
۹۰ دقیقه
فیلم مستند برپایه ادبیات داستانی تدوین (عباس کیارستمی و چنگیز صیاد) برنده جایزه بخش نوعی نگاه در چهل و پنجمین جشنواره فیلم کن ۱۹۹۲ برنده جایزه ویژه منتقدان هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم سائوپولو ۱۹۹۳
سفری به دیار مسافر
۱۳۷۲
بهمن کیارستمی
۵۲ دقیقه
زیر درختان زیتون
۱۳۷۳
۱۰۳ دقیقه
سهگانه زلزله برنده هوگو نقرهای جشنواره بینالمللی فیلم شیکاگو ۱۹۹۴ نامزد نخل طلایی جشنواره فیلم کن ۱۹۹۴ برنده خوشه طلایی بهترین فیلم جشنواره بینالمللی فیلم وایادولید ۱۹۹۴ برنده جایزه منتقدان بهترین فیلم جشنواره بینالمللی فیلم سائوپائولو ۱۹۹۴ برنده رز طلایی نشست فیلم برگامو ۱۹۹۵ برنده جایزه پرده نقرهای بهترین کارگردانی جشنواره بینالمللی فیلم سنگاپور ۱۹۹۵ برنده جایزه رز طلایی نشست فیلم برگامو ۱۹۹۵ نامزد جایزه بهترین فیلم خارجی زبان انجمن منتقدان فیلم شیکاگو ۱۹۹۶ نامزد جایزه ایندیپندنت اسپیریت بهترین فیلم خارجی زبان ۱۹۹۶
سفر
۱۳۷۳
علیرضا رئیسیان
۸۴ دقیقه
نامزد صدف طلایی جشنواره فیلم سنسباستین ۱۹۹۶
بادکنک سفید
۱۳۷۳
جعفر پناهی
۸۵ دقیقه
لومیر و شرکا
۱۳۷۴
۸۵ دقیقه
بخش شام برای یک نفر فیلمی متشکل از ۴۱ فیلم کوتاه به کارگردانی ۴۱ کارگردان مانند میشائل هانکه، کوستا گاوراس، آلن کورنو، تئو آنگلوپولوس، لیو اولمان، آرتور پن، آندری کونچالوفسکی، اسپایک لی، کلود للوش، ژانگ ییمو، یوسف شاهین و دیوید لینچ
دربارهٔ نیس
۱۳۷۴
فیلم مستند بخش مسیرهای پیادهروی مستندی به کارگردانی ۷ کارگردان مانند کوستا گاوراس و رائول روئیز
تولد نور
۱۳۷۶
۵ دقیقه
فیلم کوتاه
طعم گیلاس
۱۳۷۶
۹۵ دقیقه
تایم در سال ۲۰۰۹ این فیلم را بعنوان یکی از ۱۰ فیلم برتر تاریخ کن نامید برنده نخل طلایی جشنواره فیلم کن ۱۹۹۷ برنده جایزهٔ بهترین فیلم خارجی زبان انجمن منتقدان فیلم بوستون ۱۹۹۷ نامزد بهترین فیلم جشنواره بینالمللی فیلم تلورید ۱۹۹۷ نامزد شاهرخ نقرهای انجمن منتقدان فیلم آرژانتین ۱۹۹۷ برنده جایزه بهترین فیلم خارجی زبان انجمن ملی منتقدان فیلم ۱۹۹۸ برنده جایزه ویژه جشنواره بینالمللی فیلم استانبول ۱۹۹۹
بید و باد
۱۳۷۷
محمدعلی طالبی
۷۷ دقیقه
نویسندگان (عباس کیارستمی و محمدعلی طالبی)
باد ما را خواهد برد
۱۳۷۸
۱۱۸ دقیقه
جزو صد اثر برتر سینمای جهان در دهه گذشته از نگاه برگزارکنندگان جشنواره بینالمللی فیلم تورنتو ۱۹۹۷ نامزد بهترین فیلم خارجی زبان جایزه مستقل اسپریت ۱۹۹۷ برنده شیر نقرهای و نامزد جایزهٔ شیر طلایی جشنواره فیلم ونیز ۱۹۹۹ برندهٔ جایزهٔ هیئت داوران، جایزه هیئت داوران جوان و جایزه فیپرشی جشنواره فیلم ونیز ۱۹۹۹ خوشه طلایی جشنواره بینالمللی بینالمللی وایادولید ۱۹۹۹ برنده جایزه بزرگ انجمن منتقدان فیلم بلژیک ۱۹۹۹ نامزد بهترین فیلم خارجی زبان انجمن منتقدان فیلم شیکاگو ۱۹۹۹ جایزه تماشاگران جشنواره سینمای جدید مونترال ۱۹۹۹ برنده جایزه فیپرشی جشنواره فیلم مؤلف بلگراد ۲۰۰۰
ایبیسی آفریقا
۱۳۷۹
۸۴ دقیقه
مستند با ساختار داستانی که به سفارش سازمان ملل متحد در کامپالا و اوگاندا فیلمبرداری شد برنده جایزه بهترین فیلم مفهومی جشنواره بینالمللی فیلم والادولید ۲۰۰۱
ایستگاه متروک
۱۳۸۰
علیرضا رئیسیان
۹۶ دقیقه
نویسندگان (عباس کیارستمی و کامبوزیا پرتوی)
ده
۱۳۸۰
۸۹ دقیقه
طی یک نظرخواهی که توسط فهرست مجله امپایر در سال ۲۰۰۸ از میان ده هزار سینمارو صورت گرفت، این فیلم در فهرست ۵۰۰ فیلم برتر تاریخ سینما در رده ۴۴۷ قرار گرفت فروش ویدیویی فیلم در آمریکا بیش از ۱۰۰ هزار دلار کایه دو سینما نیز این فیلم را جزو ۱۰ فیلم برتر دهه ۲۰۰۰ معرفی کرد نامزد نخل طلایی جشنواره فیلم کن ۲۰۰۲نامزد جایزه کلوترودیس ۲۰۰۴ نامزد جایزه بهترین فیلم جامعه بینالمللی سینه فیل ۲۰۰۴
پنج
۱۳۸۱
۷۴ دقیقه
فیلم مستند نامزد جایزه بهترین فیلم جشنواره فیلم برلین ۲۰۰۴
ده دقیقه پیرتر
۱۳۸۱
طلای سرخ
۱۳۸۲
جعفر پناهی
۹۷ دقیقه
برنده جایزه هیئت داوران بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم کن ۲۰۰۳
۱۰ روی ده
۱۳۸۳
۸۸ دقیقه
فیلم مستند برنده جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره فیلم آدلاید ۲۰۰۴
جادههای کیارستمی
۱۳۸۴
۳۲ دقیقه
فیلم کوتاه فیلم منتخب بخش گفتگو جشنواره فیلمهای مستند آسیا ۲۰۰۴
بلیتها
۱۳۸۴
۱۰۹ دقیقه
فیلم ۳ اپیزودی به کارگردانی ارمانو اولمی، عباس کیارستمی و کن لوچ نامزد روبان نقرهای سندیکای ملی روزنامه نگاران فیلم ایتالیا ۲۰۰۵
کارگران مشغول کارند
۱۳۸۴
مانی حقیقی
۷۵ دقیقه
بر اساس طرحی از عباس کیارستمی (نویسندگان مانی حقیقی و عباس کیارستمی)
فرش ایرانی
۱۳۸۵
۳۲ دقیقه
فیلم کوتاه بخش (کجاست جای رسیدن؟) ۱۵ اپیزود به کارگردانی ۱۵ کارگردان مانند بهرام بیضایی، داریوش مهرجویی، جعفر پناهی، مجید مجیدی و رضا میرکریمی
هر کس سینمای خودش
۱۳۸۶
۱۱۹ دقیقه
بخش رومئوی من کجاست؟
شیرین
۱۳۸۷
۹۲ دقیقه
نامزد جایزه بهترین فیلم خارجی زبان جشنواره بینالمللی فیلم ونیز ۲۰۰۸ نامزد جایزه بهترین فیلم خارجی زبان جشنواره بینالمللی فیلم روتردام ۲۰۰۹ نامزد جایزه بهترین فیلم آسیایی جشنواره بینالمللی فیلم توکیو ۲۰۰۹
کپی برابر اصل
۱۳۸۹
۱۰۶ دقیقه
نامزد نخل طلایی جشنواره فیلم کن ۲۰۱۰ برنده جایزه سنبله طلایی پنجاه و پنجمین جشنواره فیلم وایادولید ۲۰۱۰ برنده جایزه یورو سینما جشنواره بینالمللی فیلم هاوایی ۲۰۱۰ برنده جایزه بهترین فیلم خارجی زبان انجمن منتقدان فیلم دالاسفورت وورث ۲۰۱۱ نامزد جایزه بهترین فیلم خارجی زبان جشنواره فیلم کن ۲۰۱۰ برنده جایزه جوانان و نامزد نخل طلا جشنواره فیلم کن ۲۰۱۰ نامزد هوگو طلایی بهترین کارگردانی جشنواره بینالمللی فیلم شیکاگو ۲۰۱۰ برنده جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره بینالمللی فیلم ایروان ۲۰۱۰ نامزد جایزه بهترین فیلم خارجی زبان انجمن منتقدان واشنگتن دی سی ۲۰۱۱ برنده جایزه بهترین فیلم خارجی زبان انجمن منتقدان فیلم سانفرانسیسکو ۲۰۱۱ برنده جایزه بهترین فیلم سال، جوایز انجمن منتقدان فیلم آنلاین ۲۰۱۲ نامزد جایزه بهترین فیلم، بهترین کارگردانی و بهترین فیلمنامه جامعه بینالمللی سینه فیل ۲۰۱۲ نامزد جایزه بهترین فیلم خارجی زبان فیلم اوفتا ۲۰۱۲ برنده جایزه بهترین فیلم خارجی زبان انجمن منتقدان فیلم گرجستان ۲۰۱۲ نامزد جایزه آفکا بهترین فیلم انجمن منتقدان فیلم استرالیا ۲۰۱۲ نامزد جایزه بهترین فیلم خارجی زبان انجمن منتقدان فیلم اوهایو ۲۰۱۲
مثل یک عاشق
۱۳۹۱
۱۰۹ دقیقه
نامزد نخل طلایی جشنواره فیلم کن ۲۰۱۲ نامزد جایزه بهترین فیلم جشنواره بینالمللی فیلم شیکاگو ۲۰۱۲ نامزد جایزه بهترین کارگردانی جوایز فیلم آسیا ۲۰۱۳ برنده جایزه بهترین فیلم جوایز فیلم حرفهای ژاپن ۲۰۱۳
آشنایی با لیلا
۱۳۹۱
عادل یراقی
۸۸ دقیقه
آینده دوباره پر شده
۱۳۹۲
۲ دقیقه
فیلم کوتاه ونیز ۷۰: آینده دوباره پر شده
گردآوری:بخش فرهنگ و هنر بیتوته
منابع:www.golestan24.com
fa.wikipedia.org