۷ روش برای حل مشکل صدا در ویندوز ۱۰
مجموعه: ترفندهای کامپیوتری
رفع مشکل صدا در ویندوز ۱۰
ویندوز ۱۰ همیشه با یک سری خطاها و باگها مواجه بوده است. یکی از مشکلات ویندوز ۱۰ اشکالاتی در بخش صدای این ویندوز است. در ادامه روشهایی را برای حل این مشکل احتمالی مرور میکنیم.
ویندوز از دیرباز تاکنون بر روی کامیپوترهای شخصی و اداری ما وجود داشته است. این سیستم عامل علاوه بر محبوبیت خود همواره اشکالاتی نیز داشته که مشکلات عجیب و غریبی را برای کاربران خود به وجود آورده است. ویندوز ۱۰ دارای بسیاری از مسائل مستند شده بوده و راه حلهای زیادی برای این مشکلات عنوان شده است. یکی از مشکلات عمده ویندوز ۱۰ در بخش صدای ویندوز است. در ادامه به راههایی اشاره میکنیم که میتواند برای این مشکل راه گشا باشد:
۱٫ چک کردن تنظیمات صدا
به عنوان اولین راه حل، اطمینان حاصل کتید که صدای ویندوز خود را میوت (Mute) نکرده اید! همچنین کابلهای مربوط به صدا، پورتهای مربوط به صدا، اتصالات، هدفون و تمام بخشهای سخت افزاری را نیز به صورت چشمی بازدید کنید و از سالم بودن آنها اطمینان حاصل کنید. اگر مشکل از این بخشها نیست، ادامه میدهیم!
۲٫ درایورهای صدای خود را حذف و دوباره نصب کنید
درایورها به عنوان رابط بین سخت افزار و نرم افزار کار میکنند. در آپدیتهای اولیه ویندوز ۱۰ مشکلات زیادی با این بخش وجود داشت. درایور بخشهای مخلتف به صورت صحیح نصب دانلود نمیشدند. به بخش تنظیمات درایورها بروید و درایورهای صدا را پیدا کنید. در این بخش میتوانید دیواور صدای خود را حذف، نصب، آپدیت و نیز آپدیت اخیر آن را حذف کنید.
با اعمال یک سری تغییرات سعی کنید مشکل صدا را حل کنید. توجه کنید که باید در آخرین مرحله اقدام به حذف درایور کنید! قبل از حذف کردن درایور صدا اطمینان داشته باشید که درایور صدای ویندوز خود را دارید. اگر نه، باید در اینترنت متناسب با سیستم خود دنبال آن بگردید. در هنگام اقدام به حذف، عکس زیر را مشاهده میکنید، در این تصویر گزینه ok را انتخاب کنید:
ویندوز ۱۰ همیشه با یک سری خطاها و باگها مواجه بوده است
پس از این اقدامات ویندوز خود را ریستارت کنید و دوباره صدای ویندوز را چک کنید.
۳٫ IDT High Definition Audio CODEC را آپدیت کنید
برخی مشکلات میتواند از بخش IDT High Definition Audio CODEC نشئت بگیرد. اگر مشکل شما از این بخش باشد، استفاده از بخش Manual driver update راه حل شما است. در استارت منو خود راست کلیک کنید و Device Manager را انتخاب کنید. به بخش Sound, video games and controllers بروید و گزینههای آن را باز کنید. اگر گزینه IDT High Definition Audio CODEC را یافتید روی آن راست کلیک کنید و Update Driver Software را انتخاب کنید. پس از انتخاب این گزینه به ترتیب گزینههای Browse my computer for driver software و Let me pick from a list of device drivers on my computer را انتخاب کنید.
درایور صدا ویندوز ۱۰
در پنجره باز شده، High Definition Audio Device را انتخاب کنید و آن را نصب کنید و سپس سیستم خود را ریستارت کنید.
۴٫ نرم افزار ریلتک (Realtek Audio) را درست کنید
نرم افزار ریلتک (Realtek Audio) یک بخش مهم صدای ویندوز شماست که گاها دچار مشکلاتی میشود و برای این مشکلات راه حلهایی نیز وجود دارد. یکی از راه حلها چک کردن غیرفعال شدن درایور نرم افزار ریلتک (Realtek Audio) است. باید درایور این نرم افزار را دوباره نصب کنید. برای این کار به سایت ریلتک مراجعه کنید آخرین درایور ریلتک را متناسب با سیستم خود دانلود کنید. سپس در Start menu کلیک راست کرده و Device Manager را انتخاب کنید و بین درایورهای مختلف، درایور مربوط به نرم افزار ریلتک را پیدا کنید. روی آن راست کلیک کرده و Uninstall کنید. حال نیاز است که درایور جدیدی را که دانلود کردهاید نصب کنید.
نرم افزار ریلتک یک بخش مهم صدای ویندوز شماست که گاها دچار مشکلاتی میشود
یک راه حل دیگر، غیرفعال کردن Front Panel Jack است. این راه حل بسیار خاص است اما ممکن است روی سیستم شما هم کار کند پس امتحان کردن آن ضرری ندارد. Tiflotin که یکی از اعضای سایت Reddit است، با غیرفعال کردن Front Panel Jack در ویندوط ۱۰ مشکل صدای سیستم خود را حل کرده است. او تجربه خود را در سایت ردیت گذاشته و با مراجعه به آن میتوانید بقیه کار را انجام دهید.
۵٫ گزینه Audio Enhancements را غیرفعال کنید
Audio Enhancements بخشی از ویندوز شماست که به بهبود و بهینهسازی صدای ویندوز شما کمک میکند اما در برخی موارد باعث خرابی صدای سیستم میشود. غیرفعال کردن این بخش بسیار ساده است. در استارت منو کلیک راست کرده و گزینه Sound را انتخاب کنید. بعد از آن، گزینه Sound Control Panel را انتخاب کنید. در پنجره بازشده روی گزینه مربوط به خود کلیک راست کرده و گزینه Properties را انتخاب کنید. تب Enhancements را انتخاب و این بخش را غیرفعال کرده و روی گزینه Apply کلیک کنید.
۶٫ بخش صدای ویندوز خود را ریستارت کنید
ممکن است بخش صدای ویندوز شما خوب اجرا نشده باشد که با یک بار ریستارت کردن آن میتوان این مشکل را حل کرد. در استارت منو کلیک راست کرده و گزینه Services را پیدا کنید. دنبال گزینه Windows Audio بگردید و آن را انتخاب کنید.
اگر این سرویس ویندوز به هر دلیلی متوقف باشد، میتواند منجر به قطعی صدای ویندوز شود. با دوبار کلیک روی آن و انتخاب گزینه Start این سرویس را دوباره اجرا کنید. تمام گزینههای دیگری که در این بخش وجود دارد را چک کنید، هیچ کدام نباید روی یکی از گزینههای Automatic ،Delayed Start و Manual یا Disabled باشد.
۷٫ از بخش Troubleshoote کمک بگیرید
ویندوز شما میتواند به شما برای یافتن مشکل کمک کند. Troubleshoot بخشی است که ویندوز با اجرای آن، مشکلات را جستوجو کرده و آنها را حل میکند. امتحان کردن آن در صورت بروز هر مشکلی خالی از لطف نیست. برای اجرا کردن Troubleshooter به کنترل پنل ویندوز بروید و گزینه Troubleshooter و سپس Troubleshoot audio playback را انتخاب کنید و طبق دستورات موجود در این بخش عمل کنید.
مشکل درست شد؟
در این مقاله پر تکرار ترین راهحلهای حل مشکل صدا در ویندوز ۱۰ را برشمردیم. بیشترین خرابی در بخش درایورهای ویندوز شما ایجاد میشود. بهتر است پیش از هر کار دیگری سری به بخش درایورهای ویندوز خود بزنید و پس از آن مابقی روشها را امتحان کنید.
منبع:mag.plaza.ir
چند گام بالاتر۴ راه جالب برای راهاندازی مجدد پروسهی Windows Explorerافزایش کارایی ویندوزبااستفاده ازسرویسها باز کردن فایلهای مسدودشده در آفیس ۲۰۱۳جستجو و پاک نمودن اتوماتیک فولدرهای خالیخش گیری سی دی با خمیر دندان!!دسترسی سریع به فایل های پرکاربرد درآفیس