توضیحات واعظی درباره «نیزارهای ماهشهر»، «FATF»،«تبادل زندانیان» و سفر روحانی به ژاپن
توضیحات واعظی درباره «نیزارهای ماهشهر»، «FATF»،«تبادل زندانیان» و سفر روحانی به ژاپن
مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
تاریخ انتشار : چهارشنبه, ۲۰ آذر ۱۳۹۸ ۱۴:۱۷
رئیس دفتر رئیس جمهور درباره جزئیات اتفاقات نیزارهای ماهشهر گفت: بر اساس تصاویری که از این اتفاقات موجود است عدهای مسلح به نیروی انتظامی و مردم تیراندازی می کردند که این کار خیلی عجیبی است.
به گزارش ایسنا، محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور صبح چهارشنبه در حاشیه جلسه هیئت وزیران در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره جزئیات اتفاقات نیزارهای ماهشهر گفت: بر اساس تصاویری که از این اتفاقات موجود است عده ای مسلح به نیروی انتظامی و مردم تیراندازی می کردند که این کار خیلی عجیبی است.
وی افزود: در ماهشهر و عسلویه شاهد بودیم که اینها سنگربندی کرده بودند و اسلحه داشتند که این موضوع عجیبی بود؛ عده ای از کشته ها هم توسط همین ها انجام شده است.
رئیس دفتر رئیسجمهور همچنین در پاسخ به پرسشی درباره گزینه پیشنهادی رئیس جمهوری برای وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد گفت: جانشین حجتی هنوز مشخص نشده است و بین افراد مختلف بررسی می کنیم.
واعظی درباره حمایت برخی از کشورها و مقامات اتحادیه اروپا از حوادث اخیر در ایران اظهار کرد: بسیاری از کشورها از جمله آمریکا، رژیم صهیونیستی و برخی از کشورهای ارتجاع منطقه و برخی از کشورهای اروپایی برای اتفاقات آبان ماه ایران خیلی حساب باز کرده بودند، برنامه ویژه درست کرده بودند و مصاحبه کرده بودند و این که این حوادث ظرف ۴۸ ساعت پایان پیدا کرد، آنها بهم ریختند؛ لذا برای اصلاح حرفهای گذشته خود، به یکسری اظهارات متوسل شدند که مملو از پراکنده گویی است و هیچ پایه و اساسی هم ندارد.
وی افزود: از همه دستگاههای انتظامی و امنیتی و نهادها سپاه و بسیج برای اینکه در یک زمان کوتاه اقدامات بسیار خوبی انجام دادند، تشکر می کنیم، البته کار بزرگتر را مردم انجام دادند و با جمعیت میلیونی در سراسر کشور به میدان آمدند و مخالفت خود را با روشهای تخریبی اعلام کردند که این اقدام اقتدار کشور و مردم نظام ما را می رساند.
رئیس دفتر رییس جمهور با بیان اینکه « دشمنان ما منفعل شدند و به همین دلیل نیز مطالبی در حمایت از حوادث اخیر مطرح میکنند»، خاطرنشان کرد: موضع ما در مقابل دشمنان همواره روشن است و ما کشورها را در این نوع شرایط خوب می شناسیم و مراوداتمان را نیز بر اساس همین موضوعات و در همین شرایط تنظیم میکنیم.
واعظی در پاسخ به پرسشی درباره تبادل زندانی بین ایران و آمریکا و تکرار آن به عنوان الگو در سایر مسائل، اظهار کرد: بحث تنشزدایی و اینکه به دنبال دشمنتراشی نباشیم همواره یکی از سیاستهای ما بوده است و این سیاست را با حفط اصول و منافع و امنیت ملی خود در رابطه با همه کشورها دنبال میکنیم.
وی با بیان اینکه «همیشه حساب مسائل انسان دوستانه با سایر مسائل متفاوت است»، ادامه داد: ممکن است وقتی با کشوری کار انسانی و تبادل افراد انجام می شود، این موضوع بر افکار عمومی مردم دو کشور تاثیر داشته باشد، اما به مفهوم این نیست که این مساله به سایر مشکلاتی که وجود دارد تسری داده شود.
رئیس دفتر رئیسجمهور گفت: دکتر سلیمانی برای ما به عنوان دولت و هم برای دانشگاهیان و هم به دلیل خدماتی که به کشور کرده بود بسیار با ارزش است و ما آمادگی داشتیم از همه امکانات خود برای آزادی وی و بازگشت به کشور و نزد خانواده وی استفاده کنیم و این کار را هم انجام دادیم. اگر در آینده نیز زمینهای وجود داشته باشد تا بتوانیم اتباع خودمان را که در کشورهای مختلف از جمله آمریکا هستند به کشور بازگردانیم، لحظه ای دریغ نمیکنیم.
واعظی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره درخواست رئیس جمهور فرانسه مبنی بر بازگرداندن دو تبعه این کشور اظهار کرد: اگر کسی از اتباع فرانسه در ایران باشد به طور طبیعی رئیس جمهور آن کشور درخواست خود را انجام میدهد، اما قوه قضاییه ایران هم باید مراحل حقوقی و قضایی خود را انجام دهد که هر زمان نتیجه آن مشخص شد، به دولت فرانسه منعکس میکنیم.
وی با بیان اینکه «مکانیزم تبادل فرایند موضوع جدیدی نیست و سازو کار خود را دارد»، خاطرنشان کرد: در ۴۰ سال گذشته بارها تبادل زندانیان با کشورهای مختلف اجرا شده است و مسیر آن به هیچ کشوری بسته نیست اما این گونه هم نیست که اگر کسی در جایی خلاف کرده، قوه قضاییه ما رسیدگی نکند.
رئیس دفتر رییس جمهور در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره مهلت باقی مانده از سوی کارگروه اقدام مالی به ایران و طرح موضوع ایران در کمیسیون مشترک برجام با تاکید بر اینکه «برجام و لوایح مرتبط با FATF هیچ ارتباطی با هم ندارد»، گفت: فرصت یک ماهه که برای برجام باقی مانده، فرصتی نسبتا زیاد است و کارها در حال انجام است، اما درباره زمان باقیمانده برای لوایح FATF با مجلس شورای اسلامی در این زمینه در تعامل هستیم و لایحه ای هم در مجمع تشخیص مصلحت نظام در دست بررسی است که امیدواریم با توجه به شرایط خاص فعلی مجلس و مجمع به این مساله نگاهی داشته باشند که مشکل حل شود.
واعظی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره برنامه سفر رئیس جمهور به ژاپن خاطرنشان کرد: وقتی آقای آبه به تهران آمده بود، از آقای روحانی برای سفر به ژاپن دعوت کردند؛ چون در اجلاسی که در مالزی برگزار میشود، حضور خواهیم داشت، به ژاپنی ها اعلام کرده ایم که اگر همه شرایط مهیا شود، آمادگی انجام سفر به ژاپن را داریم. قرار بوده که فرستاده ویژه ژاپن به تهران بیاید و احتمالا وی الان در تهران باشد.
وی با بیان اینکه «اگر شرایط مهیا شود بر اساس قرار قبلی انشاءالله اواخر هفته آینده رئیس جمهور به ژاپن سفر میکند» در پاسخ با این پرسش که آیا قرار است در این سفر پیامی برای آمریکا ارسال شود؟ تصریح کرد: خیر؛ سفر به ژاپن دوجانبه است.
رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ به پرسش خبرنگاری که نظر او را درباره اصل ۱۳۶ قانون اساسی در خصوص از حد نصاب افتادن کابینه و لزوم اخذ رای اعتماد مجدد از مجلس و برخی تفاسیر در این زمینه مبنی بر اینکه تغییر کابینه نیازمند عزل وزیر توسط رئیس جمهوری است و استیضاح و استعفا شامل تغییر رای اعتماد کابینه از مجلس نمی شود، پرسید، اظهار کرد: به نظر من اگر وزیری به هر دلیل اعم از استیضاح، استفعا یا عزل در کابینه نباشد، آن موضوع درباره کابینه صدق میکند.