جلا دهنده های طبیعی
جلا دهنده های طبیعی
مجموعه: شستشو ، نظافت ، لکه گیری
همیشه لازم نیست برای تمیز کردن و جلا دادن وسایل خانه از انواع و اقسام مواد شیمیایی استفاده کنید. بسیاری از مواد طبیعی که تقریباً در هر خانه ای یافت می شوند علاوه بر خواصی که همه از آن آگاه هستند، ویژگی ها و کاربردهای دیگری نیز دارند.
سرکه سفید مانند کلر خاصیت پاک کنندگی و قابلیت ضدعفونی کردن دارد. با اضافه کردن چند قطره روغن زیتون به یک چهارم فنجان سرکه و کمی نمناک کردن دستمال گردگیری با این محلول می توانید بسیار بهتر اشیای منزل را تمیز کنید.
جوش شیرین نیز قابلیت پاک کنندگی بسیار زیادی دارد. برای بهتر تمیز کردن ظروف بسیار چرب می توانید یک ظرف بزرگ را پر از آب کنید و به ازای هر پنج لیتر آب نصف فنجان جوش شیرین به آن بیفزایید و سپس ظروف چرب را در آن غوطه ور کنید. همچنین برای کندن جرم های چسبیده به کتری یا سایر ظروف می توانید آنها را پر از آب کرده و به ازای هر لیتر آب دو قاشق غذاخوری جوش شیرین به آن اضافه کنید. ظرف را روی شعله گاز بگذارید و صبر کنید تا محلول به نقطه جوش برسد. سپس ظرف را از روی گاز بردارید و صبر کنید تا مایع محتوی آن خنک شود. در این صورت جرم های چسبیده به ظرف بسیار راحت تر جدا می شوند.
آب لیمو علاوه بر از بین بردن بوی نامطبوع می تواند برای تمیز کردن وسایل چوبی و مبلمان نیز مورد استفاده قرار گیرد. برای این کار کافیست به اندازه یک سهم آب لیمو و یک سهم روغن زیتون را به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید. قبل از استفاده دقت کنید که در محلول آب لیمو و روغن زیتون از هم جدا نشده باشند و در این صورت، بار دیگر آن را خوب به هم بزنید. سپس این محلول را به میزان بسیار کم روی وسایل چوبی بمالید و بعد از یک تا دو دقیقه سطح چوب را با یک دستمال نرم و خشک پاک کنید. نمک نیز کاربردهای بسیار بیشتر از طعم دادن به مواد غذایی دارد.
با اضافه کردن نمک به آبلیمو می توانید از آن برای تمیز کردن مس استفاده کنید و سرکه و نمک نیز برای جلا دادن وسایل برنجی کاربرد دارد.
فوت و فن تمیزکاریخانهداری مقتصدانه!7روزهفته و7راه برای نظم بخشیدن به خانهبرنامه ریزی برای نظافت منزلداشتن کفش هایی تمیز و مرتبنکاتی در مورد شستشو و آویزان کردن لباسنکته های طلایی برای تمیزکردن آشپزخانه!