خوردنی ونخوردنی برای پیشگیری از سرطان
مجموعه: پیشگیری بهتر از درمان
تنها با انتخاب مواد غذایی سالم و ریزمغذیهای مناسب میتوان احتمال ابتلا به سرطان را به طور چشمگیری کاهش داد ؛ برای این کار لازم است عوامل مختلف رژیم غذایی را که به عنوان تحریک کننده سرطان هستند شناخت و از آنها پرهیز کرد.
طبق برآورد موسسه تحقیقات بینالمللی سرطان، حداقل ۳۵ درصد از تمام سرطانها و بیش از نیمی از سرطانهای دستگاه گوارش با نوع تغذیه ارتباط دارند.مواد غذایی محرک سرطان مانند چربیهای اکسید شده روغن که به دفعات برای سرخ کردن استفاده شده، مواد غذایی کهنه ، نوشیدنی ها و غذاهای خیلی داغ ، چاقی و اضافه وزن از عوامل بسیار مهم در بروز سرطان هستند
از مواد غذایی مهارکننده سرطان میتوان مواد غذایی غنی از فیبر ، کلسیم، ویتامین دی و ای و سی و آ و ب ۱۲، سبزی و میوههای تازه، ماهی و اسید چرب امگا ۳ و مقادیر کافی آب در روز را نام برد.
از مواد غذایی غنی از فیبر میتوان گندم کامل (سبوسدار)، حبوبات و آجیل را عنوان کرد.سبزی و میوهها بویژه سبزیهای سبز تیره، نارنجی یا متمایل به زرد، چغندر، هویج، مارچوبه، پیاز، سیر و زردچوبه غنی از فیبر و انواع ویتامینها هستند.
بعلاوه استفاده بیشتر از میوه و سبزیهای تازه حداقل ۵ وعده در روز به طوری که شما سیر شوید در عدم مصرف غذای ناسالم کمک میکند.
برای تامین نیاز روزانه کلسیم و ویتامین D از شیر و فرآوردههای لبنی کمچرب استفاده کنید.برای استفاده از فواید غلات به جای نان سفید ، تافتون و لواش از نانهایی مانند سنگک و نان سبوسدار استفاده کنید.
نوشیدن روزانه حداقل ۶ تا ۸ لیوان آب به جای نوشابههای گازدار و آبمیوه های شیرین توصیه میشود. برای استفاده از کپسولهای حاوی روغن ماهی و ویتامین E با پزشک خود مشورت کنید.
سعی کنید از غذاهای آماده مثل ساندویچ ، پیتزا ، کنسرو آماده و غذاهای سرح شده بیش از یک بار در هفته استفاده نکنید.
به یاد داشته باشید مصرف مواد غذایی تحریککننده سرطان اگر با مصرف سیگار، چاقی و اضافه وزن همراه باشد خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهد.
بیشتر بخوانید تا سالم بمانیدراهکارهای برطرف کردن بوی بد دهانهیستری،خانمهای جوان را بیشتردوست دارد!۱۰ فرمان برای مبتلایان به گلودرد!آب این میوه = حافظه ای باور نکردنیآیا می دانید فشارخون یعنی چه؟بهترین طرز برخورد با جوشهای چرکی