سفارشهای عمومی برای تغذیه درماه مبارک رمضان
مجموعه: تغذیه سالم
هنگام افطار از آغاز کردن غذا با آب سرد، نوشابه و مانند اینها جداً خودداری کنید. به جای آب سرد کمی آب گرم یا چای میل کنید.
افطار را با خرما، کشمش، عسل و بطورکلی با یک قند طبیعی آغازکنید. به این ترتیب اشتها کنترل می شود و پرخوری کمترپیش میآید.
خوردن چای شیرین کم رنگ، شیر گرم، فرنی و حلیم کم روغن در آغاز افطار مناسب است.
نان و پنیر و سبزی (ضد عفونی شده) و یا نان و پنیر و مغز گردو نیز خوب است.
سبزی را در افطار میل کنید. سبزی در سحری، گاهی منجر به تشنگی در طول روز میشود.
از آشامیدن آب فراوان در وسط غذا خودداری کنید. آب در وسط غذا سبب رقیق شدن شیره گوارشی و اختلال در هضم میشود.
در زمان بین افطار تا سحر، با رعایت فاصله با غذا، آب کافی بیاشامید.
حتماً برای صرف سحری، کمی زودتر از خواب برخیزید تا هم ضمن استفاده از برکات معنوی ساعات سحر و مناجات ، بدون عجله و با آرامش سحری بخورید. حتی اگر میل به خوردن غذا ندارید ، آب، چای، شیر و مانند اینها را فراموش نکنید.
از خوردن تنقلات فراوان ،انواع دسرها و شیرینیها با شکر زیاد در برنامه افطار و سحر خودداری کنید.
حتماً در غذای افطار و به خصوص سحر میوه میل کنید. علاوه بر میوهجات فصل، از خیسانده برگه آلو، زردآلو، انجیر و مانند این ها هم می توان به عنوان میوه استفاده کرد. گوجه فرنگی هم می تواند نقش میوه را داشته باشد.
اگر در ماه رمضان دچار یبوست میشوید. علاوه بر میوه از خورشهای ملین مثل خورش آلو و خورشهای سبزیدار بیشتر استفاده کنید.
در طول زمان روزه از رفتن به حمام داغ، خون دادن و کارهایی که موجب ضعف و بیحالی میشود خودداری کنید.
معده خالی در هنگام افطار تحمل غذای خشن را ندارد، لذا خوردن غذاهای سهل الهضم و تقریباً نرم برای افطار مناسبتر است.
اگر تخم مرغ میل می کنید در درجه اول به صورت آبپز سفت و در درجه دوم به صورت نیمبند (به شرط آن که سفیده آن منعقد شده باشد و زرده کمی حالت سفتی به خود گرفته باشد) میل کنید. تخم مرغ نیمرو زیان بخش بوده و همچنین دیر هضمتر از تخم مرغ آبپز است.
سالاد (بدون پیاز) مکمل خوبی برای غذاها در ماه مبارک رمضان است.
بادنجان، فلفل وادویهها گاهی موجب احساس تشنگی درطول روز میشود.
اگر به اقتضای فصل گرما یا فعالیتهای بدنی، در طول روزهداری زیاد عرق کردید، نمک از دست رفته توسط عرق را، به صورتهای مختلف در افطار و سحر جبران کنید.
از تغییرات شدید در عادات غذایی و خوردن غذاهای نامانوس یا غذاهایی که برای شما ناراحتی به وجود میآورد در ماه رمضان خودداری کنید.
کلهپاچه و سیرابی موجب تشنگی زیاد میشود. لذا بهتر است میل نکنید ولی اگر مایلید میل کنید به صورت کم آب، کم نمک وآن هم درافطار میل کنید.
مصرف نوشابههای گازدار به طور کلی و در ماه مبارک رمضان به طور خاص ممکن است موجب تحریک در معده به خصوص درافراد مبتلا به التهاب معده (گاستریت) شود.
در ماه مبارک بیش از سایر اوقات به بهداشت دهان و دندان توجه کنید. حتماً بعد از صرف افطاری و سحری دندانهای خود را به دقت مسواک کنید. مسواک را طوری در لیوان قرار دهید که قسمت موئین آن بیرون بماند و زود خشک شود.
سیگار، دشمن سلامت شما و همنشینان شما و باعث آزار مردم است. به برکت معنویت ماه رمضان برای ترک دائمی این عادت زیانبخش تصمیم بگیرید .
منبع:nipc.net
تغذیه و تناسب اندامغذای سحر چه خصوصیاتی باید داشته باشد؟ارتباط بین گوشت قرمز و دیابتاین مواد غذایی را همزمان مصرف نکنیدتوصیه های بهداشتی در ماه رمضانتوصیههای غذایی در اختلال بلعجنگ با خرچنگ از طریق مواد غذایی