چگونه کامپیوتر خود را به حمام ببریم؟
مجموعه: متفرقه اینترنت و کامپیوتر
به احتمال فراوان شما که هماکنون در حال خواندن این مطلب هستید، یک کامپیوتر شخصی از نوع دسکتاپ در منزل دارید که تا حالا حتی فکرش را هم نکرده بودید که میشود این محرم اسرار خودتان را به حمام ببرید.خب، راستش را بخواهید آخرین تحقیقات دانشمندان و پژوهشگران نشان میدهد نمیتوان کامپیوترها را برد زیر دوش حمام، اما همه ایمان دارند اگر کمی به نظافت این دوست صمیمی خودمان رسیدگی کنیم، عمر خودمان و کامپیوترمان افزایش پیدا خواهد کرد. حتما شنیدهاید کیبورد یک کامپیوتر از خیلی جاهای دیگر منزل شما کثیفتر است!
کامپیوتر هم مثل هر موجود دیگری به نظافت نیاز دارد، چراکه اگر نظافت درخصوص آن انجام نگیرد، میتواند پیامدهای ناگواری به همراه داشته باشد.
بگذارید با مثالی کوتاه این مطلب را بیشتر برای شما روشن کنم. فرض میکنیم حدود یک سال است شما به نظافت داخلی کیس خود توجه نکردهاید. در این صورت گرد و غبار میتواند در بین خنککننده پردازنده مرکزی شما نفوذ کرده و باعث شود پردازنده آنطور که باید خنک نشود و از عمر مفید آن کاسته شود.
چه باید کرد؟ابتدا باید ابزارهایی مثل دمنده باد هوای فشرده (اسپری یا سشوار برقی)، مکنده هوا (شارژی یا جاروبرقیهای با امکان مکش هوا)، مایع شستوشوی با حداقل میزان الکل، دستمال نرم و بدون پرز (مانند دستمال عینک) و یک عدد مسواک (یا شبیه آن) را آماده کنید تا دست به کار شویم.
اما قبل از آغاز به کار حتما باید یک ماسک ضدگرد و غبار به دهان ببندید. برای جلوگیری از ورود غبار به داخل چشم یک عینک ساده هم به چشم بزنید.
حال بیاییم سری به کیس خود بزنیم. میدانیم کیس در واقع استخوانبندی کامپیوتر ما به حساب میآید و تمامی قطعات سختافزاری مانند مادربورد، پردازنده مرکزی، کارت گرافیک و… روی آن سوار میشود.
قبل از هر کاری در قاب کامپیوتر (کیس) را باز کنید و… بله حتما تعجب میکنید که چقدر غبار و آشغال آنجا جمع شده است. حالا با استفاده از سشواری که روی حالت باد سرد تنظیم شده است، گرد و غبار تجمع یافته در گوشه و کنار کیس و قطعات سختافزاری کیس خود را تمیز کنید.
در این حالت گرد و غبار فراوانی به هوا بر خواهد خاست. مراقب باشید! اگر دیدید گرد و غبار به صورت گلولهمانند به گوشه و کنار چسبیدهاند، پیشنهاد میشود از طریق مکنده از دست آنها خلاص شوید!
در مرحله بعد و با استفاده از دستمال نرم و بدونپرز (دستمال مرطوب هم قبول است) به سراغ فنهای (FAN) خنککننده کیس و پردازنده خود بروید. با استفاده از آن میتوانید گرد و غبار چسبیده به پرهها را پاک کنید. البته گاهی پیش میآید که نمیتوانید گوشههای این فنها را با دستمال تمیز کنید، پس به شما پیشنهاد میکنیم از یک یا چند گوشپاککن برای این مهم استفاده کنید.
خب حالا کیس ما تمیز شده است و میتوانید در آن را ببندید، اما آیا وسیله دیگری هم مانده است؟ بلی!
مانیتور یا همان صفحه نمایش که وظیفه نشان دادن تصاویر را به عهده دارد هم باید تمیز شود، چرا که فکر نمیکنم شما دوست داشته باشید جای اثرات انگشت خود یا دیگران را روی صفحه نگاه کنید.
تمیز کردن صفحه نمایش با کیس کاملا متفاوت است و در اینجا ما از مایعهای شست و شوی مخصوص همین کار که در مراکز خرید دستگاههای دیجیتال به فروش میرسند میتوانیم استفاده کنیم یا میتوانیم از مایع شیشهشویی که دارای کمترین میزان الکل است بهره بگیریم (که البته گزینه اول پیشنهاد بهتری است!) هنگامی که صفحه نمایش خاموش است از طریق یک دستمال نرم و بدون پرز و با بهرهگیری از مایع تمیزکننده، صفحه نمایش خود را بدون آنکه فشار زیادی به آن وارد شود پاک کنید.
دقت داشته باشید اگر فشاری بیش از اندازه وارد کنید احتمال دارد پیکسلهای سوخته در صفحه نمایش شما ایجاد شود. البته این موضوع تنها در صفحه نمایشهای LCD مطرح است. درخصوص صفحه نمایشهای CRT یا همانهایی که دارای لامپ تصویر بوده و اندازه بزرگ و وزن بالایی نیز دارند میتوانید از همین ابزارها بهره بگیرید (بدون ترس از پیکسلهای سوخته).
اما در کنار موارد ذکر شده ماوس و صفحه کلید را فراموش نمیکنیم. برای تمیز کردن صفحه کلید میتوانید از یک مسواک نرم یا ابزاری شبیه آن استفاده کنید و بین کلیدهای آن بکشید تا گرد و غبار رسوخ کرده به آن خارج شود. میتوانید از دستمالی آغشته به مواد شوینده نیز برای تمیز کردن روی دکمههای صفحه کلید استفاده کنید. ماوس را نیز به همین طریق تمیز کنید.
در مورد صفحه کلید و ماوس فراموش نکنید که امکان دارد غبار هوا بر اثر برخورد مداوم با رطوبت و چربی نوک انگشتان در حاشیه کلیدها حالت زنندهای را بهوجود آورده باشد و به قول معروف کبره بسته باشد. در این حالت شاید لازم باشد مثل وقتی که در حمام کیسه میکشید، کمی خشنتر برخورد کنید تا همه آن کثیفیهـــا بخوبی زدوده شود.منبع:jamejamonline.ir
چند گام بالاترقرار دادن یک تصویر در هنگام بالا آمدن ویندوزاسکن کامپیوترتوسط خودتان،بدون آنتی ویروس!بازبابی فایلهای معیوب سیستمیخش گیری سی دی با خمیر دندان!!ده نکته در مورد امنیت کامپیوتر شمامحدود کردن کاربران دراجرای برنامه ها