آشنایی با تراریوم و گیاهان مناسب آن
مجموعه: گیاهان،حیوانات و آکواریوم
در بسیاری از انواع تراریوم از گیاهان گوشتی و کاکتوس استفاده می شود
حتما شما هم نام تراریوم را شنیده اید. این روزها به هر گلخانه، گلفروشی یا نمایشگاه های گل و گیاه که بروید، مدل های متنوعی از انواع تراریوم را می بینید. یک محفظه شیشه ای که تعدادی از گیاهان را درون خود نگهداری می کند، کلونی و مجموعه ای را می سازد که زندگی متفاوتی از فضای خارجی را برای گیاهان رقم می زند. به دلیل بسته بودن محیط زندگی گیاهان و نبود تبادل زیاد با اطراف، نگهداری و زندگی گیاهان در این حالت متفاوت خواهد بود. با ادامه این مطلب همراه باشید تا اطلاعات بیشتری را در مورد تراریوم و باغ شیشه ای به دست آورید:
تراریوم چیست؟
تراریوم یا باغ شیشه ای در واقع محفظه شیشه ای است که فضایی بسته با ارتباط حداقل با محیط بیرون را بوجود می آورد. این محیط شفاف تنها نور مورد نیاز خود را از بیرون دریافت می کند و به دلیل اینکه مانند گلخانه عمل می کند، دمای بیشتری نیز درون شیشه ایجاد می کند.
یکی دیگر از تفاوت هایی که تراریوم با گلدان های معمولی دارد نبود زهکش یا خروجی برای آب اضافی حاصل از آبیاری گیاهان است. در این سیستم آب حاصل از آبیاری درون خاک باقی می ماند. به همین دلیل است که در تراریوم پیشنهاد می شود آبیاری را از طریق اسپری کردن انجام دهید. در روش اسپری کردن علاوه بر اینکه برگها شاداب شده و رطوبت را جذب می کنند، تبخیر و قطرات ایجاد شده روی دیواره شیشه ای، به سمت پایین حرکت کرده و به خاک وارد می شوند تا ریشه ها را نیز آبیاری کنند. با توجه به چرخه آبی که درون تراریوم خلق می شود، آبیاری با فواصل بیشتری انجام می گیرد.
تراریوم محفظه شیشه ای است که فضایی بسته با ارتباط حداقل با محیط بیرون را بوجود می آورد
گیاهان مناسب برای تراریوم
به دلیل اینکه رطوبت درون تراریوم بالا است، اغلب از گیاهان حساس به خشکی برای کاشت در تراریوم استفاده می شود. این گیاهان می توانند همیشه مرطوب بوده و هیچگاه از خشکی رنج نبرند. نکته مهمی که در مورد حفظ رطوبت و آبیاری گیاهان تراریوم وجود دارد، به دلیل اینکه رطوبت و دما بالاست، امکان ایجاد بیماری های قارچی، کپک و سفیدک بالا می رود. پس باید به طور مداوم شرایط سلامت گیاهان را چک کنید. یکی از لایه هایی که در ساخت تراریوم و در زیر خاک استفاده می شود، زغال چوب است. این زغال رطوبت اضافی را جذب کرده و از بوجود آمدن قارچ جلوگیری می کند.
در بسیاری از انواع تراریوم از گیاهان گوشتی و کاکتوس استفاده می شود. فراموش نکنید که کاکتوس ها با توجه به خاستگاه خود نیازمند محیطی گرم و خشک هستند و بودن کاکتوس در تراریوم آبیاری بسیار کمی می خواهد. شاید در این حالت تنها یکبار در ماه هم کفایت کند.
منبع : chidaneh.com
چند دقیقه با دانستنی هانکاتی برای نگهداری از تراریومبهترین گیاهان برای تراریوم