آشنایی با سانسوریا و آموزش نگهداری از سانسوریا رنگی
مجموعه: گیاهان،حیوانات و آکواریوم
سانسوریا (نیزه آفریقایی) یک بار در سال در بهار یا اواسط تابستان شکوفه می دهد
این گونه از سانسوریا دارای برگ های راست لوله ای به شکل نیزه و به رنگ راه راه سبز خاکستری است.
سانسوریا (نیزه آفریقایی) که به عنوان یک گیاه زینتی پرورش داده می شود بومی آنگولا بوده و در چند سال گذشته رشد چشمگیری در میان علاقه مندان گیاهان آپارتمانی پیدا کرده است این گیاه یک بار در سال در بهار یا اواسط تابستان شکوفه می دهد. اندازه آن ۳ سانتی متر و به رنگ سفید مایل به سبز است و گل آن لوله ای شکل بلوری با رنگ صورتی می باشد.
این گونه خشکسالی را تحمل می کند و چندان به آب نیازی ندارد فقط یک بار در هر هفته در طول فصل تولید مثل آبیاری کافی است این گیاه به نور متوسط تا زیاد، حرارت زیاد، آبیاری اندک، رطوبت هوای ۷۰ تا ۹۰ درصد و خاک قلیایی احتیاج دارد.
سانسوریا را می توان با کود مایع به میزان ۳ گرم در لیتر، هر هفته یکبار، در طول فصل رشد از فروردین تا مهر ماه تغذیه نمود خاک این گیاه باید به خوبی زهکشی شده باشد. می توان از مخلوط کاکتوس و یا ترکیبی از هوموس، ماسه و ریگ استفاده کرد. اگر محیط نگهداری سانسوریا، نورکم و ناکافی داشته باشد، برگ های این گیاه نقوش خود را از دست می دهد و رنگ پریده می گردند سانسوریا (نیزه آفریقایی) را می توان از طریق تقسیمات برگ تکثیر کرد. ولی پیشنهاد می شود به علت دشواری و تغییر رنگ گیاه، گلدان جدید را از گلخانه ها تهیه کنید.
سانسوریا (نیزه آفریقایی) خشکسالی را تحمل می کند و چندان به آب نیازی ندارد
سانسوریا نیزه ای جدیدا به این شکل در بازار بفروش می رسد.
که فروشندگان برای جلب توجه و فروش بیشتر پارچه های پلاستیکی رنگی روی این گیاه کشیده که زیباتر به نظر برسند ولی عمر گیاه را کم می کند.
آموزش نگهداری سانسوریا رنگی:
این روزها در بازار ایران شاهد کاکتوس سانسوریایی هستیم که نوک آنها رنگی هستند، معمولاً به رنگهای قرمز، آبی، زرد، نارنجی، مشکی، سفید، سبز و سایر رنگ ها در نگاه اول به نظر می رسد که این رنگ طبیعی گیاه می باشد ولی این تنها رنگ مصنوعی مخصوصی است که برای زیبایی و فروش بیشتر با دستگاه مخصوص زده شده است. خاصیت این رنگ به گونه ای که با بزرگ شدن گیاه رشد می کنند و به اصطلاح کش می آید. قیمت سانسوریا رنگی در بازار متفاوت است و به اندازه آن ان بستگی دارد. اکثر این سانسوریا رنگی ها وارداتی هستند و از کشورهایی مانند هلند از طریق مرز ترکیه و عراق به صورت قاچاق وارد کشور می شود. این نوع سانسوریا در واقع همان سانسوریا نیزه ای یا سانسوریا لوله ای (نیزه آفریقایی) است که رنگ شده است. نام علمی سانسوریا رنگی Sansevieria Cylindrica می باشد.
سانسوریا نیزه ای رنگ نشده و با رنگ طبیعی
سانسوریا نیزه ای رنگ شده
آبیاری: این گیاه مانند سایر ساکولنت ها و کاکتوسها به بی آبی مقاوم است و در فصل رشد به هفتهای یک بار آبیاری نیاز دارد. در فاصله بین دو آبیاری باید اجازه دهید خاک گلدان کامل خشک شود.
خاک: خاک سبک با زهکش مناسب با ترکیبی از ماسه و پیت ماس و کوکوپیت مناسب این گیاه می باشد.
کوددهی: در فصل رشد می توان از کودهای npk ازت پایین هر ماه یک بار استفاده کرد.
تکثیر سانسوریا رنگی: تکثیر از طریق برگ، بذر و پاجوش می باشد.
نور: سانسوریا رنگی به نور زیاد البته فیلتر شده نیاز دارد. در اثر کمبود نور ساقههای آن باریک و کم رنگ میشود.
بیماری ها: سانسوریا رنگی بسیار مساعد پوسیدگی ریشه می باشد که در آبیاری آن باید بسیار دقت کنید. کف گلدان حتماً سوراخ هایی برای خروج آب داشته باشد. همچنین بیماریهای قارچی این گیاه را مورد حمله قرار می دهند که می توان از قارچ کش های مانکوزب و کار بندازیم استفاده کرد. از نشانه های بیماری های قارچی زرد شدن ساقه ها و برگ ها پوسیدگی ریشه و تغییر رنگ در ساقه و بدنه گیاه می باشد.
گردآوری: بخش علمی بیتوته
چند دقیقه با دانستنی هاآشنایی با نحوه نگهداری و تکثیر گل آگلونماآشنایی با گل های مقاوم به نور کمآموزش نگهداری از نخل شامادوراراهنمای نگهداری از گل های آپارتمانیروش نگهداری از گل ها در خانهروش نگهداری و تکثیر گل یوکا