آیا ویتامینه کردن مو واقعیت دارد؟
مجموعه: سلامت موها
کمبودهای تغذیهای علت شایعی برای ریزش مو نیست و نباید هر کسی که دچار ریزش مو شد گناه را به گردن نوع تغذیه او بیندازیم.
گاهی میگویند فلان ماده گیاهی یا فلان فرآورده شیمیایی را روی سرتان بمالید تا موهایتان را تقویت کند. البته شما چنین سخنی را از یک متخصص پوست نمیشنوید بلکه این حرف را کسی میزند که از ساختمان مو و پوست اطلاعی ندارد…
در واقع هر چه قدر شما موادغذایی مختلف و انواع ویتامینها را روی موها بمالید تاثیری در افزایش رشد موها ندارد. بنابراین چیزی به نام «ویتامینه کردن موها» مبنای علمی ندارد و این مساله تنها اسباب دست عدهای جهت خالی کردن جیب مردم شده است. ممکن است سوال کنید که پس وجود ویتامینها و پروتئینهای مختلف در شامپوها و فرآوردههای مو به چه دردی میخورد؟ در پاسخ باید گفت که هر چند وجود این مواد ممکن است به خاصیت نرمکنندگی یک فرآورده و حالت دادن موها کمک نمایند اما تاثیری در تقویت موها ندارند و اغلب اضافه کردن آنها جهت جلب مشتری میباشد.
به طور طبیعی تغذیه مو از طریق رگهایی که به ناحیه پاپی مو میرسند، صورت میگیرد. از طریق این رگها مواد مورد نیاز برای تغذیه ریشه مو وارد میشود و در اختیار سلولهای سازنده مو قرار میگیرد و از سوی دیگر مواد زاید سلولها از طریق رگهای همان ناحیه خارج میگردند.
در صورتی که مواد مورد نیاز برای رشد سلولهای سازنده مو کافی نباشد خواه این مساله به علت کمبود کلی آن ماده در بدن باشد (مثلا به علل کمبودهای تغذیهای) و یا به خاطر نقصان در خونرسانی، به موها باشد (مثلا به علل اشکالات عروقی) باعث ریزش مو و یا رویش موهای غیرطبیعی میگردد بنابراین لازمه داشتن موهایی سالم و با طراوت، برخورداری از تغذیه مناسب و کامل میباشد، همچنان که این قضیه در مورد تمامی اعضای بدن صادق است.
کمبودهای تغذیهای علت شایعی برای ریزش مو نیست و نباید هر کسی که دچار ریزش مو شد گناه را به گردن نوع تغذیه او بیندازیم. در مواردی که ریزش و یا خرابی موها به علت کمبود تغذیه باشد معمولا علایم دیگری هم در فرد مبتلا وجود دارد و اینطور نیست که شخصی در سلامت کامل و بدون هیچ شکایت دیگری فقط موهایش بریزد بنابراین در یک فرد معمولی که تغذیه مناسبی (در حد معمول) دارد نیازی به استفاده از داروهای تقویتی مثل انواع ویتامینها، کلسیم و… جهت جلوگیری از ریزش مو نیست و تجویز آنها هم دردی را دوا نخواهد کرد.
حتی زیادهروی در مصرف برخی از غذاها و حتی برخی گیاهان خود موجب بیماری میگردد. به عنوان مثال زیادهروی در مصرف ویتامین A علاوه بر عوارض مختلف، باعث ریزش مو نیز میشود و این مساله بیشتر در کودکانی دیده میشود که مادران با این تصور غلط که دادن ویتامین زیاده از حد به رشد کودک کمک میکند، به طور مرتب به او داروهای مولتیویتامین میدهند که البته با قطع این ویتامینها مشکل برطرف میشود. بنابراین باید مساله «ویتامینزدگی» و تصورات غلطی که در مورد مصرف این فرآوردهها وجود دارد مورد توجه قرار گیرد و در این رابطه با پزشک متخصص مشورت شود.
منبع : pezeshkan.org
رازهای زیباییبرای جلوگیری از ریزش مو چه باید خورد؟ باورهای خرافی موی شما را پرپشت نمی کند۵ علت ریزش موی خانم هادرمان ریزش مودرمردان وزنانباورهای غلط درباره شامپوهابرای تقویت موهای کم پشت باید چه کرد ؟