احادیث گهر باری درباره روز غدیر خم
احادیث گهر باری درباره روز غدیر خم
مجموعه: احادیث و سخنان بزرگان
احادیث گهر باری درباره روز غدیر خم
روز گشایش و درودعن ابى عبد الله(علیه السلام) قال:والعمل فیه یعدل ثمانین شهرا، و ینبغى ان یکثر فیه ذکر الله عزوجل، والصلوه على النبى(صلی الله علیه و آله و سلم) ، ویوسع الرجل فیه على عیاله….وسائل الشیعه ۷: ۳۲۵، ح ۶٫امام صادق(علیه السلام) فرمودند:ارزش عمل در آن روز (عید غدیر) برابر با هشتاد ماه است، و شایسته است آن روز ذکر خدا و درود بر پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) زیاد شود، و مرد، بر خانواده خود توسعه دهد.
روز دیدار رهبرىعن مولانا ابىالحسن على بن محمد(علیه السلام) قال لابى اسحاق:و یوم الغدیر فیه اقام النبى(صلی الله علیه و آله و سلم) اخاه علیا علما للناس و اماما من بعده،[قال] قلت:صدقت جعلت فداک، لذلک قصدت، اشهد انک حجه الله على خلقه……وسائل الشیعه ۷: ۳۲۴، ح ۳٫
امام هادى(علیه السلام) به ابواسحاق فرمودند:در روز غدیر پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) برادرش على(علیه السلام) را بلند کرد و به عنوان پرچمدار (و فرمانده) مردم و پیشواى بعد از خودش معرفى کرد.ابواسحاق گفت: عرض کردم، فدایتشوم راست فرمودى. به خاطر همین به زیارت و دیدار شما آمدم، گواهى مى دهم که تو حجت خدا بر مردم هستى.
روز تکبیرعن على بن موسى الرضا(علیه السلام) :من زار فیه مؤمنا ادخلالله قبره سبعین نورا و وسع فى قبره و یزور قبره کل یوم سبعون الف ملک ویبشرونه بالجنه…..اقبال الاعمال: ۷۷۸٫
امام رضا(علیه السلام) فرمودند:کسى که در روز (غدیر) مؤمنى را دیدار کند، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد مى کند و قبرش را توسعه مى دهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت مى کنند و او را به بهشت بشارت مى دهند.
روز دیدار و نیکىقال الصادق(علیه السلام):ینبغى لکم ان تتقربوا الى الله تعالى بالبر والصوم والصلوه و صله الرحم و صله الاخوان، فان الانبیاء علیهم السلام کانوا اذا اقاموا اوصیاءهم فعلوا ذلک و امروا به….مصباح المتهجد: ۷۳۶٫امام صادق(علیه السلام) فرمودند:شایسته است با نیکى کردن به دیگران و روزه و نماز و بجا آوردن صله رحم و دیدار برادران ایمانى به خدا نزدیک شوید، زیرا پیامبران زمانى که جانشینان خود را نصب مى کردند، چنین مى کردند و به آن توصیه مى فرمودند.
نماز در مسجد غدیرعن ابى عبد الله(علیه السلام) قال:انه تستحب الصلوه فى مسجد الغدیرلان النبى(صلی الله علیه و آله و سلم) اقام فیه امیر المؤمنین(ع)و هو موضع اظهرالله عزوجل فیه الحق….وسائل الشیعه ۳: ۵۴۹٫امام صادق(علیه السلام) فرمودند:نماز خواندن در مسجد غدیر مستحب است، چون پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) در آنجا امیرمؤمنان(علیه السلام) را معرفى و منصوب کرد. و آنجایى است که خداى بزرگ، حق را آشکار کرد.
نماز روز غدیرعن ابى عبد الله(علیه السلام) قال:و من صلى فیه رکعتین اى وقتشاء و افضله قرب الزوال و هى الساعه التى اقیم فیها امیرالمؤمنین(علیه السلام) بغدیر خم علما للناس و… کان کمن حضر ذلک الیوم… وسائل الشیعه ۵: ۲۲۵، ح ۲٫امام صادق(علیه السلام) فرمودند:کسى که در روز عید غدیر هر ساعتى که خواست، دو رکعت نماز بخواند و بهتر اینست که نزدیک ظهر باشد که آن ساعتى است که امیرالمؤمنین(علیه السلام) در آن ساعت در غدیر خم به امامت منصوب شد، (هر که چنین کند) همانند کسى است که در آن روز حضور پیدا کرده است.
روزه غدیرقال الصادق(علیه السلام):صیام یوم غدیر خم یعدل صیام عمر الدنیا لو عاش انسان ثم صام ما عمرت الدنیا لکان له ثواب ذلک…. وسائل الشیعه ۷: ۳۲۴، ح ۴٫امام صادق(علیه السلام) فرمودند:روزه روز غدیر خم با روزه تمام عمر جهان برابر است. یعنى اگر انسانى همیشه زنده باشد و همه عمر را روزه بگیرد، ثواب او به اندازه ثواب روزه عید غدیر است.
زندگى پیامبرگونهقال رسول الله(صلی الله علیه و آله و سلم): من یرید ان یحیى حیاتى، و یموت مماتى،ویسکن جنه الخلد التى وعدنى ربىفلیتول على ابن ابى طالب،(ع) فانه لن یخرجکم من هدى،ولن یدخلکم فى ضلاله…..الغدیر ۱۰: ۲۷۸٫رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند:کسى که مى خواهد زندگى و مرگش همانند من باشد و در بهشت جاودانهاى که پروردگارم به من وعده کرده، ساکن شود، ولایت على بن ابى طالب(علیه السلام) را انتخاب کند، زیرا او هرگز شما را از راه هدایت بیرون نبرده، به گمراهى نمى کشاند.
پیامبر و امامت على(علیه السلام)عن جابر بن عبد الله الانصارى قال: سمعترسول الله(صلی الله علیه و آله و سلم) یقول لعلى بن ابى طالب(علیه السلام):یا على! انت اخى و وصیى و وارثىوخلیفتى علىامتى فىحیوتى و بعد وفاتىمحبک محبى و مبغضک مبغضىو عدوک عدوى….امالى صدوق: ۱۲۴، ح ۵٫
جابربن عبد الله انصارى مىگوید:از رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) شنیدم که به على بن ابى طالب(علیه السلام) فرمودند:اى على، تو برادر و وصى و وارث و جانشین من در میان امت من در زمان حیات و بعد از مرگ منى. دوستدار تو دوستدار من و دشمن و کینهتوز تو دشمن من است.
پایه هاى اسلامعن ابى جعفر(علیه السلام) قال: بنى الاسلام على خمس:الصلوه و الزکوه و الصوم و الحج و الولایهو لم یناد بشىء ما نودى بالولایه یوم الغدیر…..کافى ۲، ۲۱، ح ۸٫امام باقر(علیه السلام) فرمودند:اسلام بر پنج پایه استوار شده است: نماز، زکات، روزه، حج و ولایت و به هیچ چیز به اندازه آنچه در روز غدیر به ولایت تاکید شده، ندا نشده است.
ولایت جاودانهعن ابى الحسن(علیه السلام) قال: ولایه على(علیه السلام) مکتوبه فى صحف جمیع الانبیاء ولن یبعثالله رسولا الا بنبوه محمد ووصیه على(ع)…..سفینه البحار ۲: ۶۹۱٫امام کاظم(علیه السلام) فرمودند:ولایت على(علیه السلام) در کتابهاى همه پیامبران ثبت شده است و هیچ پیامبرى مبعوث نشد، مگر با میثاق نبوت محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) و امامت على(ع)
ولایت و توحیدقال رسول الله(صلی الله علیه و آله و سلم): ولایه على بن ابى طالب ولایه اللهو حبه عباده الله و اتباعه فریضه اللهو اولیاؤه اولیاء الله و اعداؤه اعداء اللهو حربه حرب الله و سلمه سلم الله عز و جل….امالى صدوق: ۳۲٫رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند:ولایت على بن ابیطالب(علیه السلام) ولایت خداست، دوست داشتن او عبادت خداست، پیروى کردن او واجب الهى است و دوستان او دوستان خدا و دشمنان او دشمنان خدایند، جنگ با او، جنگ با خدا و صلح با او، صلح با خداى متعال است.
روز ناله نومیدى شیطانعن جعفر، عن ابیه(صلی الله علیه و آله و سلم) قال:ان ابلیس عدوالله رن اربع رنات:یوم لعن، و یوم اهبط الى الارض،و یوم بعث النبى(صلی الله علیه و آله و سلم) و یوم الغدیر.قرب الاسناد: ۱۰٫امام باقر(علیه السلام) از پدر بزرگوارش امام صادق(علیه السلام) نقل کرد که فرمودند:شیطان دشمن خدا چهار بار ناله کرد: روزى که مورد لعن خدا واقع شد و روزى که به زمین هبوط کرد و روزى که پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) مبعوث شد و روز عید غدیر.
ولایت علوى دژ توحیدعن النبى(صلی الله علیه و آله و سلم): یقول الله تبارک و تعالى:ولایه على بن ابى طالب حصنى،فمن دخل حصنى امن من نارى….جامع الاخبار: ۵۲، ح ۷٫پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند:خداوند مى فرماید: ولایت على بن ابیطالب دژ محکم من است، پس هر کس داخل قلعه من گردد، از آتش دوزخم محفوظ خواهد بود.
جانشین پیامبرقال رسول الله(صلی الله علیه و آله و سلم): یا على انا مدینه العلم و انت بابها و لن تؤتى المدینه الا من قبل الباب… انت امام امتى و خلیفتى علیها بعدى، سعد من اطاعک و شقى من عصاک، و ربح من تولاک و خسر من عاداک…..جامع الاخبار: ۵۲، ح ۹٫رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند:اى على من شهر علمم و تو درب آن هستى، به شهر جز از راه درب آن وارد نشوند. … تو پیشواى امت من و جانشین من در این شهرى، کسى که اطاعت تو کند سعادتمند است، و کسى که تو را نافرمانى کند، بدبخت است، و دوستدار تو سود برده و دشمن تو زیان کرده است.
اسلام در سایه ولایتقال الصادق(علیه السلام):اثافى الاسلام ثلاثه:الصلوه و الزکوه و الولایه،لا تصح واحده منهن الا بصاحبتیها….کافى: ۲، ص ۱۸٫امام صادق(علیه السلام) فرمودند:سنگهاى زیربناى اسلام سه چیز است:نماز، زکات و ولایت که هیچ یک از آنهابدون دیگرى درست نمىشود.
ده هزار شاهدقال ابو عبد الله(علیه السلام):العجب یا حفص لما لقى على بن ابىطالب!! انه کان له عشره الاف شاهد لم یقدر على اخذ حقه و الرجل یاخذ حقه بشاهدین…..بحار الانوار: ۳۷، ۱۴۰٫امام صادق(علیه السلام) فرمودند:اى حفص! شگفتا از آنچه على بن ابى طالب(علیه السلام) با آن مواجه شد! او با ده هزار شاهد و گواه (در روز غدیر) نتوانست حق خود را بگیرد، در حالى که شخص با دو شاهد حق خود را مى گیرد.
على(علیه السلام)، مفسر قرآنعن النبى(صلی الله علیه و آله و سلم) فى احتجاجه یوم الغدیر:على تفسیر کتاب الله، و الداعى الیه، الا و ان الحلال و الحرام اکثر من ان احصیهما و اعرفهما، فآمر بالحلال و انهى عن الحرام فى مقام واحد، فامرت ان آخذ البیعه علیکم و الصفقه منکم، بقبول ما جئت به عن الله عز و جل فى على امیر المؤمنین و الائمه من بعده، معاشر الناس تدبروا و افهموا آیاته، و انظروا فى محکماته و لا تتبعوا متشابهه، فو الله لن یبین لکم زواجره، و لا یوضع لکم عن تفسیره الا الذى انا آخذ بیده……وسایل الشیعه: ۱۸، ۱۴۲، ح ۴۳٫
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) روز عید غدیر فرمودند:على(علیه السلام) تفسیر کتاب خدا، و دعوت کننده به سوى خداست، آگاه باشید که حلال و حرام بیش از آنست که من معرفى و به آنها امر و نهى کنم و بشمارم. پس دستور داشتم که از شما عهد و پیمان بگیرم که آنچه را در مورد على امیرمؤمنان، و پیشوایان بعد او از طرف خداوند بزرگ آوردم، بپذیرید.اى مردم! اندیشه کنید و آیات الهى را بفهمید، در محکمات آن دقت کنید و متشابهات آن را دنبال نکنید. به خدا قسم هرگز کسى نداهاى قرآن را نمى تواند بیان کند و تفسیر آن را روشن کند، جز آن کسى که من دست او را گرفته ام (و او را معرفى کردم).
منبع:tebyan-zn.ir
در ادامه بخوانیددل نوشته هایی به مناسبت عید سعید غدیرمن آسمان غدیرم ! احادیث نماز ۱۰ حدیث زیبا در مورد برکت در زندگی۲۰حدیث از امام حسین (ع)۲۵ حدیث درباره دروغ و دروغگو