

ادعای وکیل ۱۰ خدمه سانچی کذب است
مجموعه: اخبار اجتماعی
تاریخ انتشار : پنج شنبه, ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۰۹:۲۸
شرکت ملی نفتکش در واکنش به جوابیهای که با عنوان «لطفا عکس واقعی منتشر کنید» منتشر شد، جوابیه دیگری را مجددا به روزنامه ارسال کرده است که متن آن در ادامه میآید:
وکیل چند خانواده معترض شهدای سانچی در جوابیهای که در پاسخ به مطلب منتشرشده توسط شرکت در شماره ۳۷۱۰ مورخ ۱۴ اردیبهشت روزنامه «شرق» منتشر شد، جوابیهای در شماره ۳۷۱۸ مورخ ۲۳ اردیبهشت مجددا در روزنامه «شرق» منتشر کرد که به جز اینکه نشر اکاذیب به شمار میرود، تحریف مطالب مطرحشده این شرکت در مقاطع مختلف نیز محسوب میشود. در این راستا، توضیحات ذیل در پاسخ به این مطلب قابل ذکر است:
۱- وکیل خانوادههای معترض در این مطلب عنوان کرده است که ابلاغیه دادگاه فدرال آمریکا به مسئول حقوقی شرکت ملی نفتکش ارائه شده که نامبرده از گرفتن آن خودداری کرده است و سپس اوراق ابلاغیه ازطریق مرسوله به مدیرعامل این شرکت در تاریخ ۲۸/۱۱/۹۸ تحویل شده است. این شرکت ضمن تکذیب این ادعا شایان ذکر میداند که اولا هیچ مراجعهای به مسئول حقوقی شرکت برای ابلاغ اوراق دعوای دادگاه فدرال آمریکا نشده است، ثانیا، محتوای مرسولهای که وکیل این خانوادهها مدعی ارسال آن به این شرکت است، بههیچوجه اوراق قضائی دادگاه فدرال آمریکا نبوده است بلکه محتویات آن تصویر مطالب منتشرشده در روزنامهها راجعبه واقعه سانچی مربوط به سالهای ۹۶ و ۹۷ بوده است. ثالثا فراتر از این، مطابق با مقررات حقوقی، اساسا یکی از اصحاب دعوا نمیتواند بهعنوان مأمور ابلاغ، اوراق قضائی مربوط به یک دادگاه را به طرف دعوای خود ابلاغ کند.
۲- وکیل خانوادهها در ادامه ادعاهای خود حتی مطلب چاپشده این شرکت در شماره ۳۷۱۰ مورخ ۱۴ اردیبهشت روزنامه شرق را قلب کرده و اظهار این شرکت مبنیبر عملکردن به تکلیف قانونی مندرج در ماده ۲۶ قانون ثبتاحوال را به عملنکردن به این ماده قانونی تغییر داده است که دیگر نیازی به پاسخگویی نیست، زیرا با مطالعه متن پاسخ این شرکت، کذببودن این ادعا مشخص میشود.
۳- وکیل مزبور در بخش دیگری از اکاذیب خود مدعی شده که شرکت ملی نفتکش ایران مستمری و بیمه خانوادههای معترض را قطع یا به حداقل رسانده است. این در حالی است که حتی با اندک سواد عمومی میتوان دریافت که پرداخت مستمری و بیمه تأمین اجتماعی صرفا توسط سازمان تأمین اجتماعی انجام میشود و کارفرما پس از فوت مستخدم خود و بهلحاظ قطع رابطه استخدامی دیگر هیچچیز تحت عناوین حقوق، مستمری و… به بازماندگان مستخدم پرداخت نمیکند و پرداخت مستمری از تکالیف سازمان تأمین اجتماعی یا صندوقی است که مستخدم تحت پوشش آن قرار گرفته است. از اینرو بهمنظور تشحیذ ذهن وکیل محترم و ارائه مشاوره در این زمینه ابتدایی حقوقی، به نامبرده توصیه میشود موکلان خود را به سازمان تأمین اجتماعی جهت دریافت مستمری ارجاع دهند تا این مشکل خانوادههای محترم که ناشی از عدم تسلط وکیل و مشاور حقوقی ایشان به قوانین است، برطرف شود.
۴- درخصوص مسائل فنی و ادعاهای مطرحشده ازقبیل قایق نجات سمت راست کشتی، ترکیب محموله سوخت کشتی، مبالغ صرفشده توسط بیمه بینالمللی از آغاز فرایند سانحه سانچی تاکنون و… باتوجه به عدم تخصص وکیل پرونده در مسائل دریایی و باتوجه به پاسخهای متعددی که این شرکت طی دو سال و نیم گذشته ارائه کرده و آخرین مورد هم در شماره ۱۴ اردیبهشت روزنامه شرق منعکس شده است، این شرکت وکیل محترم را به مطالعه گزارش صادره توسط کمیته تخصصی سازمان جهانی دریانوردی (متشکل از ۵ کشور دخیل در سانحه) دعوت میکند. امید است پس از مطالعه ایشان، برداشتهای عامیانه وکیل محترم از سانحه کاملا برطرف شود.
۵- برخلاف ادعای مطرحشده در مطالب وکیل این گروه از خانوادهها، مبالغی که از آغاز فرایند سانحه سانچی در خصوص خسارتهای مختلف و ازجمله عملیات امداد و نجات، ربات زیرآبی و خروج سوخت صرف شده و شامل ۵۲ میلیون یورو تاکنون است، همه توسط شرکت بیمهگر بینالمللی پرداخت شده و از منابع این شرکت و یا بیتالمال و یا هر ارگان دیگر ایرانی تاکنون در این خصوص هزینهای انجام نشده است.
۶- ادعای عجیب مطرحشده از زبان وکیل این دسته از خانوادهها در خصوص امکان پرداخت بیش از مبلغ غرامت داده شده به خانوادههای شهدای سانچی، لازم است متکی به اسناد و دلایل قانونی باشد، چراکه همانگونه که به دفعات در برهههای قبلی عنوان شد، میزان غرامت پرداختی به دریانوردان تابع قرارداد پیمان جمعی منعقدشده فیمابین نماینده دریانوردان و نماینده کارفرما و همچنین قرارداد منعقده فیمابین دریانورد و کارفرما است و شرکت ملی نفتکش بسیار فراتر از تعهدات قانونی خود نسبت به پرداخت غرامت و مساعده اقدام کرده است.یک جفت عدسی بلوکنترل مکسی نصف قیمت!درخواست وکیل طلاق و مشاوره تلفنی رایگان
لازم به ذکر مجدد است که آنچه در این ارتباط انجام شده است در تطابق کامل با کنوانسیون کار دریایی بوده است که قراردادهای استخدامی شهدای گرانقدر سانچی نیز بر همان مبنا بوده است. بنابراین این شرکت براساس مقررات دریایی به هر خانواده ۱۰۵۲۰۹ دلار (صدوپنجهزارودویستونه دلار) و برای هر فرزند صغیر ۱۹۳۸۲ دلار (نوزدههزاروسیصدوهشتادودو دلار) علاوه بر مبلغ فوق براساس گواهی حصر وراثت و بهصورت اسکناس ارزی غرامت پرداخت کرده است. بهطور متوسط هر خانواده ۱۲۰ هزار دلار غرامت دریافت کرد (با دلار نرخ امروز حدود دو میلیارد تومان). معلوم نیست ذکر مبالغ خیالی ۲۵۰ هزار دلار غرامت بر چه اساس و مبنایی توسط این وکیل مطرح شده است!
در پایان ضمن دعوت مجدد وکیل این خانوادهها به طرح مطالب کارشناسیشده و پرهیز از ذکر موارد عامیانه حوزه تخصصی دریایی و حتی حوزه حقوق داخلی و بینالمللی، به نحوی که در شأن مطبوعات کشور بوده و انتشار آنها ملازم با افزایش دانش در این زمینهها باشد، شرکت ملی نفتکش ایران این حق را برای شکایت از نامبرده به جرم نشر اکاذیب متعدد و افترا به این شرکت و کارشناسان و پرسنل زحمتکش آن محفوظ میدارد.