اسرار ۲ میلیارد سالۀ فعالیت آتش فشانی در مریخ
مجموعه: چرا ، زیرا و چگونه
بیشتر آنچه که دانشمندان درباره آتش فشان ها و مریخ می دانند، شامل اطلاعات گردآوری شده از شهاب سنگ های مریخی می باشد که در زمین یافت می شوند.
این شهاب سنگ گویای آن است که سیاره سرخ دو میلیارد سال میزبان فعالیت آتش فشانی بوده است
نمونه ای از شهاب سنگ مریخی موسوم به “شمال غرب افریقا ۷۶۳۵” گویای آن است که سیاره سرخ حداقل به مدت دو میلیارد سال میزبان فعالیت آتش فشانی بوده است. عکس: محمد حمانى، دانشگاه هیوستون
احتمال می رود مریخ خانه ی برخی از قدیمی ترین آتش فشان ها در منظومه شمسی باشد. شواهد جدید نشان می دهد که سیاره سرخ حداقل به مدت دو میلیارد سال شاهد فعالیت های آتش فشانی بوده است. شهاب سنگ کوچک مریخی یافت شده در قاره آفریقا به سال ۲۰۱۲ میلادی، مدرک دانشمندان برای این ادعا می باشد. هنگامی که در حدود یک میلیون سال قبل جرم بزرگی با مریخ برخورد کرد، شهاب سنگ های زیادی در سطح زمین فرود آمدند؛ در پی این رویداد، مقادیر قابل توجهی سنگ بیرون رانده شدند که بیشترشان را سنگ های آتش فشانی تشکیل می داد.
محققانی که شهاب سنگ “شمال غرب افریقا ۷۶۳۵” را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند، از شرگوتیت (shergottite) بودن ِ آن خبر دادند که نوعی سنگ آتش فشانی است. بر اساس برآورد آنان، قدمت این شهاب سنگ به ۲٫۴ میلیارد سال پیش بر می گردد. دانشمندان قبلاً نیز ۱۱ شهاب سنگ مریخی دیگر با ترکیب شیمیایی مشابه پیدا کرده اند. تمامی بخش ها در لایه یکسانی روی زمین یافت شدند؛ این نشان می دهد که شهاب سنگ ها از مریخ به بیرون افکنده شده و به زمین راه یافته اند.
شهاب سنگ ها از مریخ به بیرون افکنده شده و به زمین راه یافته اند
تام لیپن، استاد زمین شناسی در دانشگاه هیوستون در گزارش مطبوعاتی خاطر نشان کرد: ما میدانیم که آنها از منبع آتش فشانی مشابهی آمده اند. با توجه به اینکه شهاب سنگ ها دارای زمان برون رانش یکسانی هستند، می توان نتیجه گیری کرد که آنها از محل یکسانی در مریخ جدا شده و به زمین رسیده اند.
منبع: bigbangpage.com – upi.com
چند دقیقه با دانستنی هاآغاز سومین مرحلهی حفاری توسط “مریخ نورد کنجکاوی” + تصاویرآیا جهان مرکز دارد؟بلوتوث چیست؟علت تشنگی قبل از خواب چیست؟همگرایی گرانشی چیست؟چرا با خوردن آب زیاد باز هم تشنه اید؟