اصول نگهداری و تمیز کردن تشک تخت
اصول نگهداری و تمیز کردن تشک تخت
مجموعه: شستشو ، نظافت ، لکه گیری
می دانم برای بسیاری از شما مثل من هیچ چیز لذت بخش تر از یک خواب خوش و آرام نیست. خوابی که خوش بودن آن بعد از خیال آسوده، وام دار جایی آسوده است. همان جای گرم و نرم دلچسب که محبوب همه است! ما به طور متوسط یک سوم از یک شبانه روز را بر روی تشک ها در خواب به سر می بریم و به دلیل تماس مستقیمی که با این کالاها داریم، شایسته است در کنار توجه به زیبایی و کیفیت آن ها در دکوراسیون اتاق خواب، بهداشت و نظافت آن ها را نیز جدی بگیریم.
قبل از هر کاری، ضمانت نامه ی تشک را مطالعه کرده و از محدودیت ها آگاه شوید
۱. گارانتی تشک را حتما مطالعه کنید!قبل از هر کاری، ضمانت نامه ی تشک را مطالعه کرده و از محدودیت ها آگاه شوید. ضمن اینکه برخی از تولیدکنندگان دستورالعمل های خاصی برای تمیز کردن آن ها قید می کنند. دانستن اینکه چگونه فعالیت هایتان ممکن است بر گارانتی تأثیر بگذارد، شما را از دردسرها و هزینه های احتمالی در آینده نجات خواهد داد.
مهم ترین بخش مراقبت از تشک، استفاده از لایه های محافظ در مقابل رطوبت، گرد و خاک و … است
۲. از تشک حفاظت کنید!مهم ترین بخش مراقبت از تشک، استفاده از لایه های محافظ است که در مقابل رطوبت، گرد و خاک و آلودگی مانع ایجاد کنند. انواع پوشش ها، لایه های محافظ و محفظه ها وجود دارند که به حفاظت از تشک شما کمک می کنند، مخصوصا برای کسانی که به گرد و غبار حساسیت دارند.
کاورهای تشک برای اهداف متفاوتی به کار می رود
کاورها الزاما فقط بر روی تشک قرار نمی گیرند؛ آن ها می توانند محکم با زیپ بسته شوند و تشک را به طور کامل در بر بگیرند. این کاورها در انواع جنس ها و قیمت ها موجوداند، مانند پنبه و ترکیبات پنبه که اغلب با آستر پلی اورتان هستند. پوشش ها برای اهداف مختلفی به کار می روند، از حفاظت در مقابل گرد و غبار گرفته تا ایجاد موانع ضد آب و دفع باکتری ها. ضمنا پوشش ها و محفظه های معطر نیز وجود دارد. علاوه بر این برخی از پوشش های تشک برای حفاظت آن از ساس ها طراحی شده اند.
برای تشک هایی که لایه های محافظ ندارند، با یک پارچه ی مرطوب و آب گرم، لکه ها را برطرف کنید
۳. لکه های تشک را تمیز کنید!برای تشک هایی که لایه های محافظ ندارند، توصیه می شود با یک پارچه ی مرطوب و آب گرم، لکه ها را برطرف کرد. به تفاوت بین یک پارچه ی مرطوب با یک پارچه ی خیس بسیار دقت کنید. شما قرار نیست تشک تان را غرق در آب کنید. از بخارشوی کردن نیز بپرهیزید.به محض اینکه تشک تان خیس می شود، فورا آب آن را بگیرید و بعد از آن لکه را پاک کنید. برای تمیز کردن لکه ی خون و ادرار، توصیه می شود از پارچه ای مرطوب شده با مخلوطی از جوش شیرین و آب اکسیژنه استفاده کنید. البته به خاطر داشته باشید آب اکسیژنه ممکن است رنگ تشک تان را تغییر دهد.
برای تمیز کردن تشک، یک قوطی اسپری را با چند قطره مایع ظرفشویی ملایم و آب پر کنید
برای لکه های دیگر، می توانید از روش زیر استفاده کنید:• یک قوطی اسپری را با چند قطره مایع ظرفشویی ملایم و آب پر کنید.• محلول را به آرامی روی ناحیه ی لکه دار اسپری کنید.• با یک برس نرم به آرامی آن را تمیز کنید.• اگر امکانش را دارید تشک را در فضای بیرون بگذارید تا هوا بخورد یا یک پنکه در مقابل آن ناحیه ی تشک روشن کنید.
برای جلوگیری از فرونشستگی تشک هر روز زمان مناسبی برای ضربه زدن یا چرخاندن تشک است
۴. تشک را بچرخانید!آغاز و پایان روز زمان مناسبی برای ضربه زدن یا چرخاندن تشک تان است. این عمل، فرونشستگی را که به دلیل وزن بدن بر روی تشک ایجاد شده است، متعادل می کند. آغاز و پایان روز هم چنین زمان مناسبی برای کشیدن برس مخصوص جارو برقی بر روی تشک است تا هرگونه گرد و غبار جمع شده را بزداید.
منبع : chidaneh.com