بررسی علل کم شدن خونریزی قاعدگی
بررسی علل کم شدن خونریزی قاعدگی
مجموعه: بهداشت بانوان
علت کم شدن خون قاعدگی چیست؟
تعداد روزهای خونریزی، میزان خون دفعشده، رنگ خون دفعشده و قوام آن از جمله عوامل مهمی هستند که هرگونه تغییر در آنها ممکن است نشانه اختلال در سیستم بدن یک زن باشد. در این قسمت از بیتوته میزان خونریزی در دوران پریودی را مورد توجه قرار داده و به کم و یا به اصطلاح سبک شدن آن پرداختهایم.
میزان خونریزی پریودی
عادت ماهیانه، ریزش بافت داخلی رحم است که بهصورت خونریزی در هر ماه برای یک زن بالغ و سالم بروز میکند. تعداد روزهای خونریزی، میزان خون دفعشده، رنگ خون دفعشده و قوام آن از جمله عوامل مهمی هستند که هرگونه تغییر در آنها ممکن است نشانه اختلال در سیستم بدن یک زن باشد.
زنان در هر سنی ممکن است دچار پریودهای سبک شوند. بسیاری از عوامل بر روند جریان قاعدگی یک فرد تاثیر می گذارند و ممکن است مدت زمان پریود را کم کنند. افراد اغلب تغییر در دوران قاعدگی خود را، ماه به ماه تشخیص می دهند و در بعضی از ماه ها نسبت به ماه های دیگر، مقدار خونریزی به طور طبیعی کمتر است.
در طول یک دوره طبیعی قاعدگی، افراد به طور متوسط، حدود 2 تا 3 قاشق غذا خوری، خون از دست می دهند. با این حال، تفاوت های زیادی بین افراد وجود دارد و اگر خونریزی کمی نسبت به مقدار طبیعی دارند، باید به این موضوع توجه کنند. فرد می تواند میزان خون قاعدگی خود را هر ماه با استفاده از پیمانه قاعدگی اندازه گیری کند.
یک دوره پریود کم، می تواند برخی از علائم زیر را به دنبال داشته باشد:
داشتن خونریزی به مدت کوتاه تری نسبت به مقدار همیشگی
احتیاج به تعویض پد یا تامپون کمتری نسبت به حد معمول
معمولا در یکی دو روز اول، خونریزی شدید نیست و روند کمی دارد
خونریزی به جای اینکه مداوم باشد، به مدت چند روز شبیه لکه بینی است
عوامل موثر در میزان خونریزی دوران پریودی
دلایل کم شدن خونریزی در دوران قاعدگی
پوشش رحم
برخی از افراد به طور طبیعی پریودی های فوق العاده سبک دارند. به طور جدی، این مسئله در خانواده شما ارثی است. در این صورت، جای نگرانی نیست – این حالت مربوط به طبیعت و ذات شما است. همچنین احتمال دارد که پوشش رحم شما مشکل داشته باشد و این مسئله به خاطر نحوه رشد آن میباشد. این مسئله را باید پزشک شما بررسی کند.
سن
اگر در سال های نوجوانی و بلوغ باشید، پریود شما ممکن است از لحاظ مدت و میزان خونریزی تغییر کند. همچنین اگر در حال یائسه شدن باشید، ممکن است پریودهای غیرمعمولی داشته باشید که در طی آنها شدت خونریزی کمی دارید. این رخداد ها نتیجه عدم توازن بین هورمون ها هستند.
وزن و رژیم غذایی
وزن بدن و درصد چربی بدن می توانند بر پریود شما تاثیر بگذارند. لاغری بیش از حد می تواند موجب غیر طبیعی شدن پریود شما شود زیرا هورمون های شما به طور طبیعی عمل نمی کنند. علاوه بر این، کاهش یا افزایش وزن زیاد می تواند موجب تغییرات غیر طبیعی پریود شما شوند.
استرس
اگر استرس داشته باشید، مغز شما ممکن است هورمون های چرخه قاعدگی را تغییر دهد. به همین دلیل ممکن است پریود شما سبک تر باشد یا اصلا پریود نشوید. هنگامی که رخدادهای استرس زا تمام شوند، پریودهای شما به حالت طبیعی بازخواهند گشت.
اختلالات تغذیه ای
انورکسیا (بی اشتهایی عصبی) یا بولیمیا (پرخوری عصبی) انواع اختلالات تغذیه ای هستند که ممکن است موجب پریودهای غیر عادی شوند. اختلالات تغذیه ای میتوانند موجب کاهش وزن شوند که هورمون هایی را تغییر می دهند که پریود شما را تنظیم می کنند.
کمبود تخمک گذاری
گاهی اوقات یک زن دارای دوره های پریودی نامنظمی است زیرا بدن قادر به آزاد کردن تخمک نیست که به عنوان ناتوانی در تخمک گذاری شناخته می شود و می تواند منجر به خونریزی کمتر و نامنظم شود.
سندرم تخمدان پلی کیستیک
اگر دچار پریودهای غیر طبیعی هستید یا قاعدگی شما متوقف شده است، ممکن است نتیجه سندرم تخمدان پلی کیستیک باشد. در اثر تغییرات هورمونی ناشی از این بیماری می تواند بر پریود شما تاثیر بگذارد.
بارداری
اگر باردار باشید، احتمال اینکه پریود شوید تقریبا صفر است. ممکن است متوجه لکه بینی هایی شوید و فکر کنید که زمان پریود شما رسیده است اما در واقع این خونریزی به دلیل لانه گزینی جنین است. این اتفاق هنگامی رخ می دهد که تخمک بارور شده به دیواره رحم می چسبد. خونریزی ناشی از لانه گریزی معمولا دو روز یا کمتر طول می کشید.
شیر دهی
اگر به نوزاد خود شیر می دهید، خون ریزی قاعدگی ممکن است فورا پس از زایمان شما برنگردد. هورمون تولید شیر مانع تخمک گذاری می شود و بازگشت قاعدگی شما را به تاخیر می اندازد. در صورتی که شیر بدهید، بازگشت قاعدگی شما ممکن است تا چندین ماه پس از زایمان رخ ندهد.
حتی اگر پریودهای شما بازنگشته باشند، در حین شیر دهی احتمال بارداری شما وجود دارد. این اتفاق به این دلیل رخ می دهد که تخمک گذاری دو هفته قبل از پریود شما رخ می دهد. اگر رابطه جنسی بدون پیشگیری در حین شیر دهی داشته اید و بعد از آن دچار لکه بینی شده اید، بهتر است که تست بارداری بدهید تا مطمئن شوید که این لکه بینی ناشی از لانه گزینی جنین نباشد.
داروهای ضد بارداری
داروهای ضد بارداری می توانند علت خونریزی کم پریود شما باشند. داروهای ضدبارداری مانع تخمک گذاری در بدن می شوند. هنگامی که بدن شما تخمکی آزاد نکند، رحم نمی تواند دیواره ضخیمی درست کند که منجر به پریود سبک تر می شود یا پریود اصلا رخ نمی دهد. همچنین اگر تازه شروع به مصرف داروهای ضدبارداری کرده اید یا مصرف آنها را متوقف کرده اید، نیز ممکن است پریودهای غیر طبیعی داشته باشید.
آیا کم شدن خونریزی پریودی خطرناک است؟
آیا کم شدن حجم خون در پریودی خطرناک است؟
اگر کاهش حجم خونریزی در چند سیکل مشاهده شده پیشنهاد میشود آزمایشات هورمونی، تیروئید و سونوگرافی از رحم و تخمدان انجام شود. اغلب زمان ها، کم شدن حجم خون مشکل جدی نیست. با این حال، مهم است دلیل اصلی کم شدن حجم خون پریودی را بدانید و به رفع مشکل بپردازید.
همچنین لازم است بدانید که آیا کم شدن حجم خونریزی موجب ناباروری میشود یا خیر. با پزشک خود مشورت کنید تا اطمینان حاصل کنید که کاهش حجم خونریزی بر سلامتی شما تاثیر نمی گذارد. اگر شرایط خاصی داشته باشید که به مراقبت پزشکی نیاز داشته باشد، پزشک به شما کمک می کند درمان شوید.
گردآوری: بخش سلامت بیتوته
آنچه بانوان باید بدانند5توصیه مهم در دوران قاعدگیاختلالات قاعدگی (قسمت اول) اختلالات قاعدگی (قسمت دوم)این بیماری زنان سفیدپوست را تهدید می کند!زنان در30-40و50سالگی؟!!سوالات درباره عادت ماهیانه