بهترین روش برای شستشو و سالم سازی سبزیجات
بهترین روش برای شستشو و سالم سازی سبزیجات
مجموعه: شستشو ، نظافت ، لکه گیری
مناسب ترین روش برای شستشو و سالم سازی سبزیجات
سبزیجات یکی از فسادپذیرترین محصولات کشاورزی است. این محصول در مزرعه ممکن است با مدفوع حیوانات و یا جریان فاضلاب ها و غیره آغشته شود، لذا به سادگی می تواند انگل پذیر باشد.
روش صحیح و علمی ضدعفونی کردن سبزیجات
برای جلوگیری از مبتلا شدن به انگل ها و یا بیماری های روده ای حتما” سبزیجاتی را که می خواهیم بصورت خام مصرف نماییم بایستی به طریق زیر سبزیجات را سالم سازی نموده و بعد مصرف نماییم.
یک متخصص تغذیه اظهار داشت: برای آبیاری سبزیجات، جوانه غلات و محصولات سالادی ممکن است از آب های آلوده و کودهای انسانی و حیوانی استفاده شود و علاوه بر آن، حیوانات اهلی و وحشی در مزارع کشت سبزیجات و غلات رفت و آمد می کنند، پس محصولات کشاورزی به انواع و اقسام تخم انگل ها و میکروب ها آلوده هستند و مصرف کنترل نشده آن ها به صورت خام اعم از سبزی خوردن، سالاد فصل، تزیین ظرف غذا، کاهو، هویج، کلم، گل کلم و جوانه غلات باعث ابتلا به انگل های روده و بیماری های عفونی روده ای مثل انواع اسهال ها، حصبه، وبا و شبه حصبه شود.
باید سبزی انگل زدایی شده را برای مدت پنج دقیقه در محلول گندزدایی کننده قرار داد
اهمیت گندزدایی سبزیجات
وی ادامه داد: برای گندزدایی و از بین بردن میکروب ها، یک گرم (نصف قاشق چایخوری) پودر پرکلرین 70 درصد را در ظرف پنج لیتری پر از آب ریخته کاملا حل کنید تا محلول گندزدایی کننده به دست آید، تصریح کرد: باید سبزی انگل زدایی شده را برای مدت پنج دقیقه در محلول گندزدایی کننده قرار داد تا میکروب های آن کشته شوند.
به گفته ایشان، در صورت در دسترس نبودن پرکلرین می توانید از یک قاشق مرباخوری آب ژاول 10 درصد یا دو قاشق مرباخوری آب ژاول 5 درصد استفاده کنید.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: از سایر گندزداهای موجود دارای مجوز از وزارت بهداشت نیز می توان مطابق دستورالعمل مندرج بر روی آن ها هم می توان استفاده کرد. سبزی گندزدایی شده را باید مجددا با آب سالم شست تا باقیمانده کلر یا ماده گندزدا از آن جدا شود و سپس مصرف کرد.
فوت و فن تمیزکاریروش درست کردن محلول ضد عفونی کننده خانگی برای سبزیجات