بیوگرافی آتنه فقیه نصیری
مجموعه: دنیای بازیگران
آتنه فقیه نصیر بازیگران کم حاشیه سینما است
بیوگرافی آتنه فقیه نصیری از آتنه فقیه نصیری
آتنه فقیهنصیری (زادهٔ ۲۳ آبان ۱۳۴۷ در تهران) بازیگر ایرانی سینما است. آتنه فقیه نصیری در رشتهٔ زبان اسپانیایی در دانشگاه آزاد تحصیل کرد. فقیه نصیری با بازی در مجموعهٔ «خاله سارا» و نیز مجموعهٔ خانه سبز (در نقش لیلی) به شهرت رسید.
بیوگرافی آتنه فقیه نصیری زن کم حاشیه و آرام سینما:
زمینه فعالیت: سینما و تلویزیونتولد: ۲۳ آبان ۱۳۴۷۱۴ نوامبر ۱۹۶۸ تهرانملیت: ایرانیپیشه: بازیگرهمسر: فریبرز عربنیا (همسر سابق)مدرک تحصیلی: فارغالتحصیل زبان اسپانیایی
بیوگرافی کامل آتنه فقیه نصیری:
آتنه فقیه نصیری تنهایی را به جمع ترجیح میده و دوست دارد زندگی آرام و دور از هیاهو داشته باشد. آتنه فقیه نصیری دو چیز را بیشتر از همه دوست دارد مسافرت و تنهایی.
فقیه نصیری بیشتر اوقات خود را در تنهایی شعر میگوید و کتاب میخواند. به قالی بافی علاقه خاصی دارد و گاهی اوقات به آن می پردازد. آتنه فقیه نصیری دوست ندارد کسی اون رو از حال خودش بیرون بیاره و کاری به کارش داشته باشه. به مجله و مطبوعات علاقه ای نداره و بر این باور هست که مطبوعات فقط باعث درگیر کردن ذهن به مطالب بیهوده و الکی می شود. و نمی گذارد به هدفش متمرکز شود. آتنه فقیه نصیری هیچ وقت خانواده را فدای سینما نکرده و همیشه بین سینما و خانواده تعادل برقرار کرده و مرز مشخصی برای هر دو دارد.
از خصوصیات بارز آتنه فقیه نصیری اراده و پشتکار قوی است و از شکست هایش راهی برای موفقیتش می سازد. برای پیشکسوتان و بزرگان احترام ویژه ای قائل هست چه در سینما چه بیرون از سینما. از بودن در کنار بزرگان سینما لذت می برد و به بزرگان خانواده افتخار میکند.
آتنه فقیه نصیری مدت دوران کودکی خود را در چالوس بوده است.
آتنه فقیه نصیری مدرک لیسانس زبان اسپانیایی را از دانشگاه آزاد سال ۱۳۷۲ دریافت کرده است. با فیلم جیب برها به بهشت نمیروند وارد عرصه بازیگری شد.
آتنه فقیه نصیری همسر سابق فریبرز عرب نیا (بازیگر) بود که در فیلم سال بیقراری-کاکادو-من زمین را دوست دارم-آهوی وحشی با هم همکاری داشتند. و شاید به جرات بتوان گفت مسبب افت مقطعی آتنه در سینما همین علت بود. و به نوعی مانع پیشرفت آتنه فقیه نصیری شد.آتنه فقیه نصیر معدود بازیگرایی هست که با توکل به استعداد و توانایی خودش و بدون پارتی یا هرچیزی که اسمش هست وارد سینما و بازیگری شد و توانایی خود را به همگان ثابت کرد.
در ابتدا قرار بود در اسفند سال ۱۳۶۷ درفیلم مسافران بازی کند، ولی به دلایل این کار کنار کشید و خانم شمسایی جایگزین او شد.
اولین فیلم سینمایی را در تابستان ۱۳۶۸ با نام جیب برها به بهشت نمی روند بازی کرد و به دلیل این که هم از لحاظ چهره وهم نوع بازی با سایرین تفاوت زیادی داشت و در کل چهره جدید به حساب می آمد مورد توجه بسیار کارگردانان قرار گرفت در او اواسط ۱۳۷۰ با بازی در سریال خاله سارا توانست خود را به مردم بشناساند و در ادامه با بازی در سریال خانه سبز به محبوبیت رسید. برای بازی در فیلم در کمال خونسردی کاندیدای بهترین بازیگر زن شد. در سال ۱۳۸۲ داور جشنواره بود. در کل آتنه فقیه نصیری در سریالها خیلی موفق تر بوده تا فیلم سینمایی.
به دلیل داشتن چهره معصومانه و شخصیتی که دارد هر نقشی به او نمی آید و تقریبا همین قضیه باعث شده که نقش مشابه به ایشان پیشنهاد شود. البته جدا نوع فیلمنامه وی همیشه نقش خود را به بهترین شکل ممکن ارائه میکند.
آتنه فقیه نصیری بین سال ۷۰تا۷۵ جزء پر کارترین بازیگران بوده است.
آتنه از جمله بازیگرانی هست که واقعا در حقش بی انصافی شده و بازیگری که سالها در سینما و تلویزیون فعالیت داشته و همیشه جزو بازیگران خوب بوده ولی هیچ گونه تقدیر شایسته ا او به عمل نیامده و استعداد او در این سالها ناشناخته مانده است.
آتنه فقیه نصیری خود اعلام کرد که به بیماری ام اس مبتلا شده است
بیماری آتنه فقیه نصیری:
آتنه فقیه نصیری در مورد انتشار خبر بیماری اش در رسانه خبری می گوید: «اصلا دوست نداشتم خبر بیماری من رسانه ای شود و واقعا نمی دانم در چه شرایطی قرار داشتم که این خبر را دادم. همین امروز که به آن فکر می کنم، نمی دانم به کدام خبرگزاری و خبرنگاری این خبر را دادم؛ شاید به این خاطر که از دروغ خوشم نمی آید و دوست داشتم توضیح منطقی برای ناتوان بودنم در راه رفتن داشته باشم. هر چند که واقعیت این است که علاقه ای به این فضای ترحم و دل سوزی نداشتم و دوست نداشتم توجه ها را به سمت خودم جلب کنم.» بیماری ام. اس، یک بیماری خاص است. نیاز به مراقبت ویژه دارد؛ اما به معنای توقف زندگی او نیست. امیرمهدی ژوله، فیلم نامه نویس و بازیگر سال ها است با این بیماری زندگی می کند. ابتلا به این بیماری نه تنها او را متوقف نکرده است، بلکه تلاش کرده هر روز به یک پله بالاتر برود. آتنه فقیه نصیری می گوید دوست نداشتم خبر بیماری من رسانه ای شود، اما شاید پیشرفت و امید من به کار و آینده بتواند برای سایر بیماران امیدبخش باشد. «برای نزدیکان من ابتلا به این بیماری شوک بزرگی بود؛ اما حالا به جایی رسیده ام که آن را کنار گذاشته ام و دوست دارم از زندگی لذت ببرم. بخش روشن ماجرا همین است و دوست دارم دیگران هم به این لذت دعوت کنم. دوست دارم به جایی برسم که فراموش کنم این بیماری را دارم. در همین چند شب که برنامه «دورهمی» را دیده ام. خیلی به حرکت کردن امیرژوله دقت می کنم. می بینم که چطور از پله ها بالا و پایین می رود و با خودم می گویم که چه راحت! زمانی که تجربه زمین خوردن برای تو اتفاق می افتد، در ناخودآگاه با یک ترسی رو به رو می شوی. هر چقدر هم تلاش کنید که آن را کنار بگذارید، اما با شما زندگی می کند. خبر از حمله بعدی ندارید و نمی دانید که قرار است این بمب ساعتی چه زمانی منفجر شود. دوست دارم به جایی برسم که بتوانم فارغ از هر اتفاقی که قرار است در آینده برایم بیفتد، بروم و کاری را قبول کنم و سعی کنم آن را به بهترین شکل ممکن اجرایش کنم. هرچند که حالا نمی توانم تصمیم بگیریم و فکر می کنم به زمان بیش تری برای هضم این ماجرا نیاز دارم…».
در فروردین ۱۳۹۵ آتنه فقیه نصیری اعلام کرد به اماس مبتلا شده است.
جوایز و انتخاب آتنه فقیه نصیری:کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن (در کمال خونسردی)[ دوره ۱۳ جشنواره فیلم فجر (مسابقه سینمای ایران) – سال ۱۳۷۳ ]بیشترین همکاری آتنه فقیه نصیری:جلال معیریان (تدوین،چهره پردازی،) (در ۵ فیلم )* آتیلا پسیانی (بازیگران،کارگردانی،) (در ۴ فیلم ) *جمشید هاشم پور (بازیگران،) (در ۴ فیلم ) * علی اصغر پورهاجریان (جلوه ویژه،) (در ۴ فیلم ) *فریبرز عرب نیا (بازیگران،فیلمنامه،) (در ۴ فیلم )* حسن قلیزاده (تهیه و تولید،جلوه ویژه،عنوان بندی،فیلمبرداری،فیلمنامه،کارگردانی،) (در ۴ فیلم )* حسین قناعت (فیلمنامه،کارگردانی،) (در ۳ فیلم )* محمدرضا علیقلی (تهیه و تولید،موسیقی،) (در ۳ فیلم ) * قاسم زارع زاغه (بازیگران،) (در ۳ فیلم )* علیرضا خمسه (بازیگران،فیلمنامه،) (در ۳ فیلم )* فرهاد قائمیان (بازیگران،) (در ۳ فیلم )* فریدون جیرانی (تهیه و تولید،فیلمبرداری،فیلمنامه،کارگردانی،) (در ۳ فیلم )* ناصر چشم آذر (بازیگران،موسیقی،) (در ۳ فیلم )* بهرام دهقانی (تدوین،فیلمبرداری،فیلمنامه،کارگردانی،) (در ۳ فیلم ) * حسین محباهری (بازیگران،) (در ۳ فیلم ) * رسول ملاقلیپور (تدوین،تهیه و تولید،صحنه و لباس،عنوان بندی،فیلمنامه،کارگردانی،) (در ۳ فیلم )* محمدرضا دلپاک (صدا،) (در ۳ فیلم )* خسرو خان محمدی (بازیگران،تهیه و تولید،) (در ۲ فیلم ) * محمدحسن نجم (تهیه و تولید،) (در ۲ فیلم ) * پوریا آذربایجانی (فیلمبرداری،) (در ۲ فیلم )* اصغر عبدالهی (فیلمنامه،کارگردانی،) (در ۲ فیلم ) * روبیک منصوری (بازیگران،تدوین،صدا،عنوان بندی،موسیقی،) (در ۲ فیلم ) * محمود موسوی نژاد (صدا،) (در ۲ فیلم )* مهدی میامی (بازیگران،تهیه و تولید،) (در ۲ فیلم )* جهانگیر میرشکاری (بازیگران،صدا،) (در ۲ فیلم ) * یوسف صمدزاده (بازیگران،تهیه و تولید،فیلمنامه،) (در ۲ فیلم )* فواد نجف زاده ( ،فیلمبرداری،) (در ۲ فیلم )* فرخ لقا هوشمند (بازیگران،) (در ۲ فیلم )* بیژن محتشم (جلوه ویژه،چهره پردازی،) (در ۲ فیلم )* بهروز معاونیان (بازیگران،صدا،) (در ۲ فیلم )
آتنه فقیه نصیری:
گردآوری: بخش بازیگران بیتوته