بیوگرافی مهرداد آسمانی (خواننده)
مجموعه: هنر و هنرمند
عکس های مهرداد آسمانی
مهرداد آسمانی با نام هنری مهرداد (زادۀ ۲۵ تیر ۱۳۴۶ خورشیدی، تهران) خواننده، آهنگساز و تنظیمکنندهی ایرانی مقیم لسآنجلس است.
مهرداد آسمانی
نام مستعار: مهرداد
تولد: ۲۵ تیر ۱۳۴۶( ۱۶ ژوئیهٔ ۱۹۶۷) تهران
ملیت: ایرانیایران ساکن لسآنجلس، کالیفرنیا
سبک(ها): موسیقی پاپ فارسی
ساز(ها) : پیانو ، سهتار ، تار
سالهای فعالیت: ۱۹۹۲ – ۱۳۷۱ تاکنون
ناشرین: شرکت ترانه، کلتکس رکوردز، شرکت آونگ
زندگینامه:
مهرداد آسمانی، خواننده و آهنگساز ایرانی، در تهران به دنیا آمد. دوران کودکی او در خیابان حافظ (سنگلج) گذشت. آسمانی، دوران تحصیل خود را در دبستان فیروزکوهی و مدرسۀ راهنمایی هدف گذراند و موفق به گرفتن دیپلم، از دبیرستان هدف شماره ۲ شد.
جنگ ایران و عراق:
مهرداد آسمانی در جبهه جنگ ایران و عراق
همزمان با سالهای جنگِ عراق و ایران، در کنکور سراسری شرکت کرد و پذیرفته شد. با اینحال، وی تصمیم گرفت برای دفاع از میهن به جبهۀ جنگ برود. مدّت حضور مهرداد آسمانی در جبهههای جنگ نزدیک به ۲۷ ماه بود.
خروج از ایران:
مهرداد همزمان با تحصیل، نزد اساتید فن به فراگیری موسیقی پرداخت و پس از اجرای چندین آهنگ برای رادیو و تلویزیون ایران، زمانیکه عرصه را برای انجام فعالیتهای هنری آزاد تنگ دید، در سال ۱۹۹۲ به لسآنجلس مهاجرت کرد. نخستین آلبومِ موسیقیِ مهرداد آسمانی با عنوان «صدای خورشید» منتشر شد که ترانههای «لیسانسه» (شما که سواد داری، لیسانس داری) و «خانومی» از شناخته شده ترین ترانه های این آلبوم است. این آلبوم به صورت زیر زمینی در ایران ضبط شد و برخی از ترانه ها در لس آنجلس تنظیم شد و پخش شد.
یک سال و نیم بعد، آسمانی با انتشار آلبوم «پوست شب» و ترانۀ معروف «چادر» (چادر ننداز سرت) با کلامی از مسعود امینی و آهنگی از حسن شماعی زاده او را به اوج شهرت رساند . ترانههای اجراشده در نخستین آلبومهای وی سرودۀ محمد صالحعلا و مسعود امینی بود. پس از این دو آلبوم، مهرداد آسمانی پس از اجرای کنسرتی در لسآنجلس، شروع به برگزاری کنسرت در شهرهای مختلفِ آمریکا و اروپا کرد. این تور موسیقایی در سال ۱۹۹۹ میلادی آغاز شد.
مهرداد در سال۲۰۰۰ با دختری به نام غزاله ازدواج کرد و در آلبوم بعدی خود که در سال ۲۰۰۲منتشری شد ترانه ای را همین نام تقدیم به همسرش کرد. حاصل این ازدواج دو پسر به نامهای مهرزاد و ماهان است ، این زوج در سال۲۰۱۰ از یکدیگر جدا شدند.
مهرداد آسمانی، خواننده و آهنگساز ایرانی، در تهران به دنیا آمد
آلبوم آنتیک:
در سال ۱۹۹۵ میلادی، آسمانی آلبوم «آنتیک» را روانۀ بازار موسیقی کرد. ترانۀ «آنتیک» (هر جای تهرون یه چیزایی داره) با کلام مسعود امینی از معروفترین ترانههای این آلبوم است که در آن به پیشینه و هویت تاریخی تهران می پردازد.
خاتون و سه آلبوم دیگر:
در سال ۱۹۹۶ میلادی نیز مهرداد آسمانی آلبوم «خاتون»، در سال ۱۹۹۷ میلادی، آلبوم «عروسک» و در سال ۲۰۰۰ میلادی آلبوم «برگ گل» را منتشر کرد کرد. همچنین، وی در سال ۲۰۰۲ میلادی آلبوم «غزال» و آهنگ «ماه من» سرودۀ ژاکلین را به بازار موسیقی عرضه کرد.
آلبوم جادوی عشق
سپس، در سال ۲۰۰۳ میلادی، آلبوم «جادوی عشق» با ترانههایی از زویا زاکاریان منتشر شد بیشتر تنظیم های این آلبوم توسط منوچهر چشم آذر انجام شده بود و مهرداد با انتشار این آلبوم سبک تازهای را در کارنامۀ هنری خود ثبت کرد. ترانۀ عاشقانۀ «شطرنج» و «فاصله» از شناخته شده ترین آهنگهای این آلبوم است.
آلبوم عکس فوری و همکاری با گوگوش
در ادامه، مهرداد آسمانی فصل تازۀ فعالیتهای هنریاش را با همراهی شهیار قنبری آغاز کرد. انتشار آلبوم «عکس فوری» نتیجۀ همکاری مهرداد و شهیار بود. در این آلبوم، گوگوش خوانندۀ مهمان در سه آهنگ «نسل ما»، «حریق شهر قصه» و «سروته نوار» است. البته، سابقۀ همکاری مهرداد با گوگوش به سالهای قبل بازمیگشت. وقتیکه مهرداد آسمانی آهنگسازی دو آلبوم «کیوکیو بنگبنگ» و «آخرین خبر» را برای گوگوش انجام داد. از میانِ آهنگهای آلبوم «عکس فوری»، ترانۀ اجتماعی «دیوار یار» (مردا اینور، زنا اونور) با استقبال زیادی روبهرو شد. همچنین، کنسرتهای مهرداد باگوگوش نیز موردتوجهّ مردم قرار گرفته بود.
آلبوم شب سپید مشترک با گوگوش
مهرداد آسمانی همکاریاش با گوگوش را ادامه داد و پس از آنکه بهعنوان آهنگساز و تنظیمکننده در آلبوم «مانیفست» حضور پیدا کرد، آلبوم «شب سپید» را که در سال ۱۳۸۷ منتشر شد را بهطور مشترک با وی منتشر کرد. مهرداد در این آلبوم چهار ترانۀ «جنگل ششوهشت»، «هفتۀ سپیدوسیاه»، «بوسههای پیادهرو» و «کوچۀ لخت» سرودۀ شهیار قنبری را اجرا کرد تمام ترانه های این آلبوم توسط شهیار قنبری سروده شد و مهرداد آسمانی وظیفه آهنگسازی را بر عهده داشت و اندی جی تنظیم آهنگ ها را انجام می داد. این همکاری در سال ۲۰۰۸ و پس از کنسرت نوکیا تیاتر به دلایلی نا معلوم قطع شد.
ادامه فعالیت هنری بعد قطع کار با گوگوش
نوروز سال ۱۳۸۸ مهرداد دو تکآهنگ را منتشر کرد. یکی از آنها مدلی «عشق من گریه نکن» بود، ترکیبی از دو آهنگ «عشق من» و «گریه نکن» بود که زندهیاد فرزین آنها را با ترانه و آهنگی از جهانبخش پازوکی اجرا کرده بود. مهرداد این آهنگ را به یاد فرزین خواند و آنرا به جهانبخش پازوکی تقدیم کرد. آهنگ دیگر مناجاتی بود به نام «عاشقانهترین لحظهها». متن این مناجات را نیز جهانبخش پازوکی نوشته بود و برای اولین بار بود که کسی جز خودش، بر روی ترانهاش آهنگ میگذاشت.
او تاکنون ۱۲ آلبوم موسیقی مستقل و یک آلبوم موسیقی مشترک منتشر کرده است.
مهرداد آسمانی با نام هنری مهرداد خواننده، آهنگساز و تنظیمکنندهی ایرانی است
آلبوم طعم رویا:
پس از دو سال سکوت، در زمستان ۱۳۸۹ مهردادآلبوم «طعم رؤیا» که حاصل همکاری او با ایرج جنتی عطایی به عنوان ترانهسرا و علی الهی به عنوان تنظیم کننده قطعات بود را منتشر کرد. هر چند ترانۀ پر سر و صدای «ترانههامو پس بده» را هر کسی به نوعی برداشت کرد، اما مهرداد و ایرج جنتی عطایی بر این باوراند که این ترانه صدای یک درد ۵۰ ساله است که در موسیقی ایران ریشه دوانده و تنها حرف خواننده و ترانهسرای آن نیست. همۀ مؤلفین و صاحبان ترانه زخمخوردۀ این بیمهریاند.
شبیه هیچ کس:
وی پس از وقفهای مجدد در مهرماه ۱۳۹۱ موزیک ویدیو «تمام ما» را منتشر کرد. در بیست و هشتم دی ماه ۱۳۹۱ مهرداد موزیک ویدئوی جدیدی به نام «ضد نور» را منتشر کرد. و سپس در سال ۱۳۹۲ آلبوم شبیه هیچ کس منشتر شد که در واقع ادامه همکاری مهرداد آسمانی با ایرج جنتی عطایی بود در این آلبوم ایرج جنتی عطایی به عنوان ترانه سرا ، مهرداد آسمانی به عنوان آهنگساز و خواننده و منوچهر چشم آذر به عنوان تنظیم کننده ظاهر شدند.
نبض گل:
مهرداد پس از یک سال سکوت پس از انتشار آلبوم شبیه هیچ کس ترانه ای را به نام نبض گل با ترانه ای شهیار قنبری آهنگ خودش و تنظیم آرگامو تورس منتشر کرد پس از چند ماه آلبوم نبض گل در آذر ماه ۱۳۹۴ منشتر شد در این آلبوم مثل سابق تمام ترانه ها ساخته خود مهرداد بود بیشتر ترانه های این آلبوم نوشته یک سرباز ایرانی به نام سینا است تنظیم های این آلبوم توسط حمید شمس ، مهدی ابراهیمی ، آرگامو تورس و نیما نور محمدی انجام شده است.
همکاری های هنری
مهرداد با ترانه سراهای به نامی نظیر ایرج جنتی عطایی٬ مسعود امینی٬ محمد صالح اعلا ، شهیار قنبری٬ همایون هوشیار نژاد٬ مسعود فردمنش٬ زویا زاکاریان٬ ژاکلین … و آهنگ سازانی چون جهانبخش پازوکی٬ سیاوش قمیشی٬ حسن شماعیزاده٬ منوچهر چشمآذر، بابک بیات و … همکاری داشته است.
آلبومها
طعم رؤیا
نبض گل ۲۰۱۵
شبیه هیچکس ۲۰۱۳
طعم رؤیا ۲۰۱۱
شب سپید (به همراه گوگوش) ۲۰۰۸
عکس فوری ۲۰۰۴
جادوی عشق ۲۰۰۳
غزال ۲۰۰۲
برگ گل ۲۰۰۰
عروسک ۱۹۹۷
خاتون ۱۹۹۶
آنتیک ۱۹۹۵
پوست شب ۱۹۹۴
صدای خورشید اولین آلبوم مهرداد ۱۹۹۲
آهنگسازی برای خوانندههای دیگر:
مهرداد علاوه بر آهنگسازی برای خودش با دیگر هنرمندان ایرانی نیز فعالیت کرد اولین ترانهای که او برای خوانندهای جز خود ساخت، ترانهای برای نوش آفرین بود به نام اگه بودی با ترانهای از علیرضا میبدی و تنظیم فرهاد مرفه که بسیار مورد توجه قرار گرفت.
پس از این ترانه دیگر خوانندهها نیز تمایل به همکاری با وی پیدا کردند، در ادامه مهرداد با خوانندگانی مانند گوگوش، شهره صولتی، نوش آفرین، ستار، مهستی، شهرام شبپره، لیلا فروهر، شهرام صولتی، توکا، بهزاد، فرخ ترک زاده، ناهید، شیلا، سوزان روشن، منصور، سامان و آرمان همکاری داشته است.
همکاری با گوگوش: اولین همکاری این دو نفر ترانهای طولانی به نام کیو کیو بنگ بنگ با شعری از زویا زاکاریان و تنظیم منوچهر چشم آذر بود این ترانه در حدود ۱۳ دقیقه است که در قالب آلبومی با دو ترانه به نام کیو کیو بنگ بنگ منتشر شد. ادامه این همکاری در آلبوم آخرین خبر در سال ۱۳۸۳ ادامه یافت تمام ترانههای این آلبوم (به جز پیر مشرق) توسط مهرداد آسمانی ساخته شد ترانههای این آلبوم سروده شهیار قنبری و زویا زاکاریان بود با تنظیمهایی از مهرداد آسمانی، اندی جی و منوچهر چشم آذر که در این آلبوم مهرداد و گوگوش ترانه آخرین خبر را به صورت دو صدایی اجرا کردند.
در ادامه فعالیت این دو نفر گوگوش به عنوان خواننده مهمان در آلبوم عکس فوری مهرداد حضور یافت و سه ترانه را با مهرداد به صورت و دو صدایی اجرا کرد. سپس مهرداد در آلبوم بعدی گوگوش به نام مانیفست به عنوان آهنگساز و تنظیم کننده با ترانههای از شهیار قنبری حضور یافت؛ و ترانه شناسنامه را به صورت دو صدایی با گوگوش اجرا کرد؛ و در سال ۲۰۰۸ پس از سه سال سکوت این دو نفر آلبوم شب سپید را به صورت مشترک منتشر کردند که مورد توجه بسیار قرار گرفت.
همکاری با شهره صولتی: بیشتر ترانههای مهرداد (بعد از گوگوش) توسط شهره صولتی اجرا شده است این همکاری ۱۴ ترانه است که هنور ۴ ترانه آن منتشر نشده است. از موفقترین ترانههای این همکاری میتوان به ترانه پیغام با کلام مسعود فردمنش و تنظیم منوچهر چشم آذر و ترانه نامه با ترانه مسعود فردمنش و تنظیم امیر بدخش اشاره کرد که مورد توجه زیادی قرار گرفت به گونهای که شهره در تمام برنامههایش ترانه نامه را اجرا میکند بخشی از ترانه به صورت دو صدایی با مهرداد اجرا شده است. همکاری مهرداد با شهره فقط به آهنگسازی و خوانندگی محدود نشد و این دو با یک دیگر برای اجرای تورهای اروپا و آمریکا به سرتاسر دنیا رفتند.
همکاری با ستار و مهستی: این همکاری در قالب یک آلبوم به نام گل گندم به صورت مشترک با حضور ستار و مهستی منتشر شد به صورتی که تمام آهنگهای این آلبوم توسط مهرداد ساخته و شعرها سروده علیرضا میبدی، همایون هوشیار نژاد و مسعود امینی بود با تنظیمهایی از منوچهر چشم آذر، شوبرت آواکیان و سعید قربانی که در سال ۱۳۷۹ منتشر شد و در آن مهستی و ستار ترانهای دو صدایی به نام بوی نون بوی خاک بوی گندم را اجرا کردند.
منبع:wikipedia.org
از دنیای هنر و هنرمندان بیشتر بدانیدآنا ماریا اُرتزه، رمان نویس و شاعرباربد موسیقیدان بزرگ دوره ساسانیبیوگرافی حافظ ناظری + عکسبیوگرافی رسول نجفیانبیوگرافی رضیالدین آرتیمانیبیوگرافی زنده یاد مهدیه الهی قمشهای