

بیوگرافی و مصاحبه با شهرام عبدلی
بیوگرافی و مصاحبه با شهرام عبدلی
مجموعه: دنیای بازیگران
شهرام عبدلی متولد اردیبهشت ماه ۱۳۵۵ است , متاهل است , فارغ التحصیل رشته ادبیات است , از نوجوانی کار تئاتر را آغاز کرده ,وی کمتر فعالیت سینمایی انجام داده و بیشتر به فعالیت تلویزیونی و تئاتر پرداخته است , از فعالیت هنری اش عبارتند از : فیلم دختری در قفس , قصه دلها , مسیر آسمان , این هفت نفر و مجموعه خط قرمز , شاید برای شما هم اتفاق بیفتد , رستگاران , فاصله ها , تا رهایی و…..
مصاحبه با شهرام عبدلی
شهرام عبدلی بازیگر جوان و البته بی حاشیه تلویزیون است که از فعالیت هنری اش حدود یک دهه می گذرد و هنوز پر انرژی کار می کند. با این بازیگر هم صحبت شدیم، اما اینبار برای بازی در یک نقش مثبت و بی شیله پیله. در ادامه این گفت و گو همراه ما باشید:
آقای عبدلی چرا تمام این سالها را فقط با نقش منفی سپری کردید؟
خیلی ها معتقدند که من همیشه ایفاگر نقش منفی ام، اما تنها یک بازیگر را نام ببرید که تا الان متنوع کار کرده باشد! متاسفانه در زمینه انتخاب نقش، بازیگران به دلیل روبه رو شدن با فیلمنامه ضعیف در سینما و تلویزیون، نمی توانند شخصیت مختلفی را بازی کنند. از میان فیلمنامه نوشته شده به ندرت می توان شخصیتی را با ابعاد گوناگون به پیدا کرد.
پس ضعف اصلی مربوط به فیلم نامه ها است؟
معتقدم فیلمنامه ما یا خوبند یا بد و معمولا فقط بازیگران پیشکسوت و بزرگ ما هستند که گاهی در فیلمنامه دست می برند و به نقش اضافه می کنند.
اما انگار در “تکیه بر باد” تابو شکنی کردید نقشی متفاوت ارائه دادید.
بله. در مجموعه “تکیه بر باد” بر تصور خیلی ها ایفاگر نقش منفی نیستم و “ناصر” شخصیتی است که برای خود زندگی می کند. خوشبختانه “نعمتی” نویسنده مجموعه “تکیه بر باد” توانست قصه قابل قبولی را به نگارش درآورد، ولی به صورت کلی، نمایشنامه نویسان ما همیشه عقب تر از جا دیگر هستند.
به نظر می رسد، از این سریال استقبال خوبی شد. دلیل این امر چیست؟
علت اصلی مدیریت صحیح بود. کارگردان کار آقای محمود معظمی با تبحر خاص خود به خوبی توانست فضای کار را طوری طراحی کند که همه بازیگران در ارائه توانایی خود آزاد باشند.
با توجه به تلاش ایشان من فکر نمی کنم کسی بد بازی کرده باشد. با توجه به انتقال حس درست از سوی “معظمی” به بازیگران، همه ما توانستیم تا حد امکان کار خود درست انجام دهیم.
خیل کارگردان ها با وجود داشتن نام و شهرت برای ساختن اثری فقط به فکر قرارداد بستن هستند که خوشبختانه معظمی جز این گروه نیست. امیدوارم با وجود دغدغه شبانه روزی کارگردان ما شاهد یک ماندگارترین آثار تلویزیونی در ژانر خود باشیم. به طور قطع این سریال را نمی توان با کاری تاریخی مثل “مختارنامه” مقایسه کرد ولی به عنوان یک اثر ملودرام اجتماعی، ماندگار خواهد شد.
انگار خیلی هوای کارگردان کارتان را دارید!
دوستی و رفاقت من و “محمود معظمی” از زمان کارمان در مجموعه “خط قرمز” شروع شد و به معظمی به من گفت: که روزی می رسد که دوتایی با هم کار کنیم. زمانی که کار خود را در مجموعه “تکیه بر باد” آغاز کردم به “محمود معظمی” گفتم که یاد می آید که گفتی روزی با هم کار می کنیم و این روز همان روز است. برای افرادی که انگیزه و هدف شخصی را دنبال می کنند، احترام قائل هستم “محمود معظمی” نیز جز این افراد است.
از بازی در کنار بزرگان سینما و تلویزیون بگویید.
متاسفانه من با “فرامرز قریبیان” یک پلان بیشتر بازی نداشتم و او یک معدود بازیگرانی بوده که به لحاظ بازی و اخلاق حرفه ای همیشه از یک درخشش خاصی برخودار است. در کل در دنیای حرفه ای من همه نکته ها را از دریچه کارگردان می گیریم و اخلاق حرفه ای ایجاد می کند که من به اساتید حرفه بازیگری احترام بگذارم. چرا که معتقدم در کار بازیگری اساتید می توانند در فضا به جوانان تذکراتی را دهند و ما هم به عنوان نسل جوان این حرفه، پیشنهاداتی را برای آنان داشته باشیم.
یک افتخاراتم این است که پس از ۱۷ سال بازیگری در سریال “رستگاران” با “آتیلا پستیانی” که ۶ ماه استاد بازیگری من بود حضور داشته و تعامل خوبی را با هم ایجاد کردیم.
در آینده باز هم سراغ نقش مثبت خواهید رفت یا باز هم نقش منفی؟
نمی دانم! اما بهتر بود به جای بیان نقش منفی و مثبت، از کلمات قهرمان ضد قهرمان استفاده کنیم. استفاده از کلمات منفی و یا نقش منفی و مثبت به دوران فیلم فارسی سینمای ایران بر می گردد. در نظام جمهوری اسلامی ایران شخصیت منفی نمی تواند کاری را پیش ببرد و معتقدم این اصطلاحات برای گذشته بوده است.
رابطه شما با حوزه تئاتر چگونه است؟
سالی یک تئاتر را کار می کنم ولی با وجود مشکلات قبیل پایین بودن دستمزدها و مشخص نبودن زمان اجرا، ترجیح می دهم در این عرصه کمتر حضور داشته باشم. برای یک تئاتر، ما مدت ها وقت و عمر خود را صرف می کنیم ولی در آخر، اجازه اجرا برای عموم داده نمی شود. عده ا بزرگان تئاتر به سختی چراغ سالن تئاتر را روشن نگه داشته اند تا بگویند این حرفه پا برجاست.
و صحبت پایانی؟
بازی در سریال “تکیه بر باد” خاطرات بسیاری را برای من به همراه آورد و برای همه اعضای این تیم آرزوی موفقیت می کنم.
شهرام عبدلی
منبع:yjc.ir
دیگر مطالب…یک بازیگر تلویزیونی: کار خوب ما، مثل گدایی شب جمعه استاولین سریال «فریبرز عربنیا» از امشب در شبکه ۳بیوگرافی شهره سلطانیحرف افسانه پاکرو درباره آخرین فیلم ایرج قادری و سریال «تکیه بر باد»درگیری عربنیا و آرش مجیدی در بوشهر هرام عبدلی درباره نقش متفاوتش میگوید/ لطیفی مهربانترین و خوش اخلاقترین کارگردان است