بیوگرافی پیتر وار هیگز (برنده جایزه نوبل فیزیک در سال ۲۰۱۳)
بیوگرافی پیتر وار هیگز (برنده جایزه نوبل فیزیک در سال ۲۰۱۳)
مجموعه: زندگینامه شعرا و دانشمندان
بیوگرافی پیتر وار هیگز
متولد: ۲۹ مهٔ ۱۹۲۹،نیوکاسل آپون تاین، انگلستانملیت: بریتانیاییرشته فعالیت : فیزیکمحل کار: دانشگاه ادینبرو،کالج سلطنتی لندن،دانشگاه کینگز لندن،کالج دانشگاهی لندن
دلیل شهرت: شکست متقارن در برهمکنش الکتروضعیفجوایز: جایزه نوبل در فیزیک ۲۰۱۳-جایزه ولف در فیزیک ۲۰۰۴-مدال دیراک
پیتر وار هیگز (Peter Ware Higgs) در سال ۱۹۲۹ در شهر نیوکاسل انگلستان به دنیا آمد.وی فیزیکدان انگلیسی و استاد دانشگاه ادینبورگ است. او همچنین ارائه دهنده نظریه شکست متقارن در برهمکنش الکتروضعیف و پیشنهاد دهنده ذره بنیادی بوزون هیگز یا ذره خدا (God Particle) است.
پیتر هیگز، فیزیکدانی که وجود ذره بوزون هیگز را پیشبینی کردهبود، به عنوان یکی از افتخارات سال ۲۰۱۲ شناخته شد.هیگز در دهه ۱۹۶۰ به همراه تعدادی از فیزیکدانان مکانیزمی را ارائه دادند که میتوانست چگونگی ایجاد جرم در بنیادیترین بخشهای جهان هستی را تشریح کند.این مکانیزم وجود ذرات هیگز را پیشبینی میکرد، ذرهای که در سال ۲۰۱۲ توسط برخورددهنده بزرگ هادرون کشف شد.
پیتر هیگز در دانشگاه ادینبورگ اولین فردی بود که در سال ۱۹۶۴ نشان داد که یک ذره جدید موسوم به بوزون یک محصول جانبی از حوزه جرم دهنده است. این یک گام حیاتی بود چراکه به دانشمندان این فرصت شکار را برای آزمایشاتشان داد.پیتر هیگز به واسطه این کشف خود در میان گروهی ۶۵ نفره از برترین افتخارات سال ۲۰۱۲ که در زمینههای هنر، موسیقی، علوم، سیاست، صنعت و مذهب دستاورد قابل توجهی داشتهاند، قرار گرفت.
کشف ذره بوزون هیگز در ماه جولای سال ۲۰۱۲ منجر به انتخاب بلافاصله این فیزیکدان به عنوان شوالیه علمی شد. وی در همین سال نیز به عنوان کاندیدای نوبل فیزیک انتخاب شد.پیتر هیگز در سال ۲۰۱۲ به خاطر ارزش ملی قابل توجهی که برای بریتانیا داشتهاست در لیست افتخارات سال قرار گرفت و جایزه افتخار سال را به همراه گروهی دیگر از افتخارآفرینان در زمینههای مختلف دریافت کرد.
پیتر هیگز به همراه فرانسوا انگلرت بلژیکی جایزه نوبل فیزیک را در سال ۲۰۱۳ از آن خود کرد.
منبع:hamshahrionline.irfa.wikipedia.org
چند دقیقه با دانستنی هاآشنایی با رابرت گوداردافلاطون،نخستین معمار اندیشه سیاسی زندگینامه ابوجعفر محمد بن علی اب بابویه قمیزندگینامه احمد شاملوزندگینامه ارسطوزندگینامه الکساندر گراهام بل