تنوع غذایی و تغذیه کامل
مجموعه: تغذیه سالم
رژیم غذایی – محققین بر این باورند که برای آن که بیمار نشویم و سالم باشیم و اگر کسالتی داریم برطرف شود و مجبور به خوردن دارو نباشیم باید تنوع غذایی مناسب با فیزیولوژیک بدن داشته باشیم از همه خوراکی ها و از انواع و اقسام آنها، از ریشه و ساقه و برگ تمام گیاه ها – از کله و پاچه و مغز و بنا گوش و چربی و استخوان و دل و قلوه و مغز استخوان حیوان و از شیر و تخم مرغ و سایر محصولات آنها استفاده کنیم.
خوردن هر یک فوایدی دارد و شما باید از آنها استفاده کنید، به همه آنها ناخنک بزنید ولی باید مواظب باشید که در خوردن هیچ چیز نباید افراط کرد همه چیز سم است و همه چیز مفید است، همه چیز دواست و همه چیز غذاست، این اندیشه ای نادرست است هر چه بخواهید بخورید ولی آنقدر بخورید که دوا باشد نه سم وقتی غذایی را به مقدار کم بخورید فواید آن عاید شما می شود ولی وقتی زیادتر از مقدار خوراکش بخورید، نه تنها سم می شود و تاثیر سوء دارد، بلکه تمام منافع خود را از دست می دهد. شما می توانید به بیست تا سی خوراکی ناخنک بزنید و سیر شوید ممکن است مجموع موادی که به این ترتیب می خورید از نیم کیلو تجاوز ننماید. این گونه غذا خوردن اگر زیاد هم شود اثر سوء ندارد ولی اگر نیم کیلو گندم بریان بخورید مسلما زیان آور است.
لازم است در برنامه های غذایی خود همیشه تنوع ایجاد کنید، یعنی همیشه یک نوع غذا نخورید. هر کدام از مواد اولیه غذایی دارای ویژگی مخصوص به خود هستند و چه بسا بشر به انواع و اقسام مواد غذایی نیاز دارد. بنابراین باید غذای انسان و عناصر تشکیل دهنده آن متنوع باشد.
دایم نوع سبزی که در غذاها مصرف می کنید را تغییر دهید. یعنی اگر امروز قورمه سبزی پختید، فردا خورشت اسفناج را مصرف کنید. به هنگام غذا خوردن اگر ممکن است مقداری «پیاز خام» بخورید.
البته به شرط آن که به نحوی بوی پیاز دهانتان را زایل کنید. پیاز خام ضمن داشتن مواد غذایی و ویتامین های بسیار، دارای مقدار زیادی فیبر هم هست و به هضم غذا های خورده شده کمک فراوانی می کند. اگر می توانید سعی کنید غذاهای خود را با روغن زیتون تهیه کنید.
البته بعضی ها بوی روغن زیتون را دوست ندارند ولی روغن زیتون بی بو هم در بازار یافت می شود و بهتر است اگر قرار است چیزی را سرخ کنید، اقلا در روغن زیتون سرخ کنید. این روغن خود، به سلامتی بدن شما کمک فراوان خواهد کرد و بهترین عامل برای کم کردن کلسترول خون است. سازمان بهداشت جهانی متوجه شده است در کشورهایی مثل غرب ترکیه، یونان، ایتالیا، جنوب فرانسه و اسپانیا که غذاهای خود را بیشتر با روغن زیتون تهیه می کنند، سکته قلبی خیلی کمتر و نادرتر از کشورهای دیگر است، سعی کنید به هنگام طبخ غذا، از ریختن نمک در آن پرهیز کنید.
چون مصرف نمک، اولا باعث می شود که غذا دیرتر بپزد و در نتیجه به حرارت زیادتر و مدت بیشتری برای پخته شدن آن نیاز هست که این خود فاسد کننده غذا است و در ثانی نمک خود یک عنصر مضر بوده و یکی از عوامل افزایش فشار خون در افراد به شمار می رود. از ریختن ادویه های تند و تیز در غذاها خودداری کنید. بعضی از ادویه ها روی سایر مواد غذایی اثر نامطلوب دارد و خوردن آنها نیز برای افراد مبتلا به ورم معده، زخم معده، زخم اثنی عشری، ورم روده یا کولیت مضر می باشد و اثرات بدی در بدن آنها ایجاد خواهد کرد.
باید توجه کرد بدن انسان و حیوان قوه خلاقه ندارند. باید این مصالح را از مواد خوراکی بگیرند و تمام این مصالح در یک ماده خوراکی معین جمع نشده است. مثلا می گویند شیر خوراک کامل است، کامل است نه برای همیشه و نه برای همه کس.
اگر مادری غذاهای گوناگون بخورد شیرش تا اندازه ای برای کودک کامل است ولی تنها شیر برای بچه کافی نیست یک بچه بزرگ نمی تواند فقط به شیر مادر اکتفا نماید، مواد و مصالح دیگر لازم است که باید از خارج بگیرد. یک رژیم غذایی بد، می تواند بیش از هر چیز به بدن شما صدمه بزند و هیچ چیز در زندگی به اندازه یک غذای بد این چنین به بدن خسارت وارد نمی آورد. در تنوع غذایی باید توجه داشت آنچه مورد نیاز و متناسب بافت بدن است، انتخاب شود.
انجمن سرطان امریکا و انستیتوی ملی سرطان می گوید که به طور مسلم بیش از ۳۳ تا ۳۵ درصد از سرطان ها از مصرف غذای بد ایجاد می شود و این دو انجمن متفق القول عقیده دارند که غذای بد به غذایی گفته می شود که دارای چربی زیاد و فیبر کم می باشد. مسوولان بلندپایه انجمن قلب امریکا نیز عقیده دارند که رژیم غذایی بد، می تواند بزرگترین عامل ایجاد بیماری های قلبی باشد و اعتقاد دارند که حداقل ۳۰ میلیون نفر از ۶۰ میلیون نفری که در امریکا به بیماری های قلبی دچارند به این بیماری ها دچار نشده اند مگر در اثر استفاده از غذاهای بد و مضر و غیر بهداشتی و هرچه در کشورهای گوناگون مردم غذاهای بدتری استفاده کنند خطر ابتلای آنها به بیماری های قلبی زیادتر می شود. به هر حال در نظر گرفتن نکات فوق سبب می شود که شما برای زیاد تر زندگی کردن، کمتر بیمار شدن و شادمانه زیستن دقت بیشتری نمایید.
باید توجه کنید همه قسمت های بدن به چیزی از ویتامین ها و پروتئین ها یا مواد معدنی نیاز دارند که اگر به آن نرسید ضعیف می شود و پیر می گردد و کم کم از بین می رود. پس باید برای حفظ سلامتی خود همه چیز بخورید و غذاها و مواد خوراکی متنوع میل نمایید تا نیاز همه قسمت های بدن تامین شود و در خوردن هیچ غذا یا دارویی افراط ننمایید.
منبع:vista.ir
تغذیه و تناسب اندامفواید و مضرات بادام زمینی؟؟۹خوراکی مغذی که متخصصان دوست دارندبهترین سس، سس سویاست بهترین زمان خوردن میوه چه زمانی است؟حذف پنیرازسفره صبحانه عاقلانه نیستخواص چند نوع سبزی خوشمزه