خون به پول وابسته نیست
مجموعه: اخبار پزشکی
تاریخ انتشار : چهارشنبه, ۱۱ دی ۱۳۹۸ ۱۵:۵۷
مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور گفت: در یک حادثه طبیعی مثل زلزله، در مواردی مثل آلودگی هوا و … اولین کسانی که با مجموعه انتقال خون تماس میگیرند کسانی هستند که از آنها حمایت نمیکنند.
به گزارش ایسنا, پیمان عشقی امروز چهارشنبه ۱۱ دی ماه در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل انتقال خون البرز ضمن تبریک ولادت حضرت زینب (س) اظهار کرد: به دلیل تخلفاتی که عدهای از مدیران طی سالهای گذشته صورت دادهاند و همچنین کمبودهای اعتباری و زیرساختی ای که روز به روز در حال افزایش است، هر چه پیش میرویم مدیریت در کشور سختتر می شود.
در شرایطی قرار داریم که به واسطه کمبودها حتی مدیران بالادستی هم از حمایت و کمکهایی که میتوانند انجام دهند تا امور به درستی پیش برود، ممانعت میکنند.
وی ادامه داد: متاسفانه کمبودها در زمینههای مختلف روز به روز درحال افزایش است و همین باعث شده نتوانیم به مطالبات به حق مردم به درستی پاسخ دهیم.
وی با اشاره به محدودیت اعتباری انتقال خون البرز افزود: انتقال خون البرز در میزان وابستگی به اعتبارات ستادی و بی بهره بودن از اعتبارات استانی در رده اول کشور قرار دارد به طوری که ستاد مرکزی انتقال خون بسیاری از هزینههای انتقال خون البرز را می دهد.
این مسئول تاکید کرد: در یک حادثه طبیعی مثل زلزله، در مواردی مثل آلودگی هوا و … اولین کسانی که با مجموعه انتقال خون تماس میگیرند کسانی هستند که از آنها حمایت نمیکنند.
عشقی گفت: خون یک فرآورده درمانی است و برای نجات جان انسان مثل دارو میماند ولی ویژگی ای دارد که آن را از داورهای دیگر متمایز میکند و آن است که خون به پول وابسته نیست و مستقیماً به انسانها وابستگی دارد.
وی اضافه کرد: بسیاری از کشورها تجهیزات و امکانات بهتری در مقایسه با ما دارند و مردم آنها در شرایط بهتری زندگی میکنند ولی هنوز نتوانستند اهدای خود را به صورت صد درصدی داوطلبانه کنند و این نشان از جایگاه انسانها در این سازمان دارد.
مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور گفت: خونی که داوطلبان ایرانی اهدا میکنند هم از لحاظ کمی و هم کیفی مثال زدنی است چون بین مردم و سازمان انتقال خون اعتماد دو طرفه در جریان است.
وی با اشاره به وجود شبکه خون رسانی در کشور گفت: همین باعث شده استانهای مختلف از یکدیگر واحد خونی بگیرند تا در این زمینه با کمبود مواجه نشوند.
وی ادامه داد: تهران ۱۶ درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص داده ولی ۲۵ درصد فرآوردههای خونی کشور را مصرف میکند چون بسیاری از پزشکان و بیمارستانهای تخصصی در این استان متمرکز شده و بیماران از سراسر کشور به این استان میآیند.
عشقی توضیح داد: البرز سومین پایگاه کشور از لحاظ شاخص اهدا است ولی هنوز در شاخص اهدای مستمر وضعیت خوبی ندارد که باید با برنامه ریزی و طرح های فرهنگی تغییر کند.
وی اظهار کرد: اهدای خون مستمر است که میتواند سلامت منطقه و جامعه را تامین کند.
وی با اشاره به رشد شاخص اهدای خون بانوان در البرز افزود: در برخی کشورها تعداد اهدا کنندگان زن با مردان برابر است ولی این شاخص در ایران تنها پنج درصد است که باید با فرهنگسازی این آمار را افزایش دهیم.
منبع : بیتوته