رئیس سازمان جهانی بهداشت:روشهای ساده و مؤثری برای کاهش ریسک ابتلا به کرونا وجود دارد
مجموعه: اخبار پزشکی
تاریخ انتشار : یکشنبه, ۲۵ اسفند ۱۳۹۸ ۰۸:۵۹
رئیس سازمان جهانی بهداشت، گفت: روشهای ساده و مؤثری وجود دارد که همه ما برای کاهش ریسک آلوده شدن خودمان و اطرافیانمان به این ویروس میتوانیم انجام دهیم.
به گزارش مهر، دکتر «تدروس آدهانوم گبریسوس»، اظهار داشت: با وجود اینکه کووید ۱۹ توجه کل جهان را به خود جلب کرده است مشکلات سلامتی بسیاری دیگری نیز وجود دارد که مردم با آنها دست و پنجه نرم میکنند.
وی افزود: کودکان همچنان به دنیا می آیند، جراحیهای ضروری انجام میشوند، افراد همچنان بعد از تصادفات جادهای نیاز به خدمات اورژانسی دارند، افردا مبتلا به سرطان همچنان نیاز به درمان دارند، دیابت، اچ آی وی، مالاریا، و بسیاری بیماریهای دیگر نیاز به توجه و درمان دارند. و برای همه این بیماریها ما نیاز به کادر درمان داریم. امروز من میخواهم شخصاً از تمام کادر درمان در همه جهان خالصانه تشکر کنم به ویژه پرستاران و ماماها. ما میدانیم که این بحران فشار زیادی به شما و خانوادههای شما وارد میآورد، ما میدانیم که شما فراتر از توانتان کار میکنید. ما شمارا تحسین میکنیم. ما هر کاری میکنیم تا از شما محافظت کنیم و کمک میکنیم تا کارتان را انجام دهید.
وی گفت: تعداد موارد ابتلای روزانه در اروپا بیشتر از مواردی است که در دوران اوج شیوع کووید ۱۹ در چین گزارش میشد. ما به ۵۶ کشور دنیا لوازم محافظتی فرستادهایم و به ۲۸ کشور دیگر نیز خواهیم فرستاد. ما ۱.۵ میلیون کیت تشخیص کرونا نیز به ۱۲۰ کشور دنیا فرستادهایم. ما از کشورهای دنیا میخواهیم تا در برخورد با این بیماری رویکردی همه جانبه داشته باشند. فقط تست گرفتن از بیماران، یا فقط بیماریابی، و یا فقط قرنطینه کردن و یا تنها ایجاد فاصله بین افراد جامعه (تعطیل کردن مدارس و مؤسسات و یا لغو کردن اجتماعات) کافی نیست. همه این استراتژیها باید با هم انجام شوند.
تدروس ادامه داد: هر کشوری که به تجربیات کشوری دیگر با شیوع بالای بیماری نگاه میکند و فکر میکند که این اتفاق برای آنها نمیافتد اشتباهی مهلک میکند. این اتفاق میتواند برای هر کشوری بیفتد. تجربه کشورهای چین، کره جنوبی، و سنگاپور به خوبی نشان میدهد که تست گرفتن از همه و بیماریابی (پیدا کردن افراد مبتلا و افرادی که با آنها در ارتباط بودهاند) در کنار فاصله بین افراد جامعه و بسیج کل جامعه میتواند از شیوع بیماری جلوگیری کند و زندگیهای بسیاری را حفظ کند.
وی گفت: سازمان جهانی بهداشت توصیههای واضحی برای دولتها، کسب و کارها و تک تک افراد دارد. ابتدا خود را آماده کنید. هر فرد باید علائم بیماری را بشناسد و بداند که چگونه باید از خود و دیگران در برابر این بیماری محافظت کند. همه کادر درمان باید قادر باشند تا این بیماری را تشخیص دهند و درمانهای لازم را ارائه دهند. تمام بیمارستانها و مراکز درمانی باید توانایی پذیرش تعداد بالایی از بیماران را داشته باشند و از کادر درمان خود در مقابل بیماری محافظت کنند.
رئیس سازمان جهانی بهداشت افزود: سپس موارد بیماری را پیدا کنید، از آنها محافظت و درمان کنید. اگر ندانید که ویروسی کجاست نمیتوانید با آن بجنگید. بیماران را پیدا کنید، آنها را ایزوله کنید، از آنها تست بگیرید و آنها را درمان کنید تا زنجیره انتقال بیماری را بشکنید. پیدا کردن هر مورد ابتلا و درمان او از شیوع بیشتر بیماری جلوگیری میکند.
وی گفت: سوم جلوی شیوع بیماری را بگیرید، افراد بیمار را ایزوله کنید و افرادی را که با آنها در ارتباط بودهاند را قرنطینه کنید و در کنار آن بین افراد جامعه فاصله ایجاد کنید به طور مثال فعالیتهای ورزشی را لغو کنید تا جلوی شیوع بیماری را بگیرید. البته چنین تصمیمهایی باید بر اساس خصوصیتهای هر منطقه و ارزیابیهای دولتها اتفاق بیفتد و مدت اجرای آنها باید محدود باشد. حتی اگر نمیتوانید جلوی شیوع را بگیرید میتوانید سرعت آن را کم کنید تا زندگی افراد را حفظ کنید.
تدروس افزود: چهارم نوآوری کنید. این ویروس جدید است و شرایط نیز جدید است. ما همه در حال یادگیری هستیم و باید دنبال راههای جدیدی برای جلوگیری از ویروس، حفظ جان انسانها و کم کردن تأثیر آن باشیم. همه کشورهای درسهایی برای به اشتراک گذاشتن دارند.
وی گفت: روشهای ساده و مؤثری وجود دارد که همه ما برای کاهش ریسک آلوده شدن خودمان و اطرافیانمان به این ویروس میتوانیم انجام دهیم. ضد عفونی کردن مدوام دستها با ژل های الکلی و یا آب و صابون، پوشاندن دهان خود با آرنج در زمان سرفه و یا عطسه، ماندن در خانه در صورت داشتن علائم سرماخوردگی، دوری از اجتماعات و یا سفرهای غیر ضروری، رعایت کردن دستورات مسؤولین بهداشت و سلامت محل زندگی خود، و پیدا کردن و به اشتراک گذاشتن اطلاعات درست.
منبع : بیتوته