آیا شما هم از کسانی هستید که ستون طالع روزانه خود را در روزنامه ها دنبال می کنید، و احساس می کنید گاهی اوقات نوشته های آن درست از آب در می آید؟
هر چند اتفاق نظر در مورد زادگاه اصلی فال و جادو وجود ندارد اما تاریخچه فال به مردم منشعب از اقوام آریایی باز میگردد. برخی محققین و کارشناسان زبانشناسی هم ریشه عبارت«مجیک» یا همان جادو را عبارت«مغ» میدانند. به هر ترتیب آنچه مسلم است تاریخ جادوگری و فالگیری به شرق باز میگردد.
از دورههای پیشین جادو به صورت علومی تنظیم شده مانند اسطرلاب و نجوم (آسترولوژی که غیر از آسترنومی به معنای ستارهشناسی است)، علم اعداد (Numerologie) علم حروف و نقاط، علم اسماء، جفر، رمل، سیمیا، حساب جمل، کفبینی (Chyromanice) و چهرهشناسی (فیزیونومی)، تفال، تطیر، تعبیر خواب و علم طلسمات و … در واقع علم محسوب میشدند. به کار بردن اوراد و اذکار، ترسیم اشکال و تصاویرغریب، به کار گیری ادویههای مختلف و اشیاء گوناگون، دست زدن به نیایشها و رقصها، توسل به بانگهای مختلف انسانها و یا افزارها و … هم وسایل کار جادوگران و فالگیران به شمار میرفتند.
کاهنان مصری و بابلی، مغان ایرانی، شمنان مغولی، مرغزان تبت، جوکان هندی، جادوگران سرخ پوست و سیاه پوست و … و امروزه طرفداران سپریتیسم و علوم ازوتریک که سعی دارند جادوگری را با رنگ و لعابی علمی احیا کنند. همگی منجیان خرافات هستند که سرتاسر دنیا را پوشش دادند و میدهند.
در ایران و در عصر مادها و هخامنشیها تا ساسانیان علوم مانند ستارهشناسی بابلی و هندی رواج داشت. در اوایل قرن سوم میلادی جادوی هرمسی (منسوب به خدای بزرگی در مصر باستان به نام «سه باروالا») این علوم از ۲۴ رساله در زمینههای مختلف گرفته شده بود. اگر چه این علوم یکسره با خرافات آمیخته نبودند، اما نشانههایی از خرافاتزدگی در آن ها دیده میشد.
فال زدن ، هنوز هم در فرهنگ عامه جهانی زنده است و انواع و اقسام دارد که مشهور ترین انواع آن، کف بینی، فال قهوه، فال تحود و فال ورق است.
نرم افزار طالع بینی قرار داده شده، مجموعه ای است شامل:
– طالع بینی هندی
– طالع بینی چینی
– طالع بینی تولد
– ستاره شناسی
– فال قهوه
– تعبیر خواب (تعابیر ابن سیرین، دانیال پیغمبر، امام جعفر صادق، جابر مغربی و ابراهیم کرمانی)
– روانشناسی رنگ