مرورگر وب (Web Browser) به طور خلاصه به نرم افزاری گفته میشود که وظیفه اصلی آن دریافت، نمایش و مرور اطلاعات از شبکه جهانی اینترنت است. از سال ۱۹۹۰ شرکتها و سازمانهای زیادی نرم افزارهای مرورگر وب را عرضه کردند و امروزه این دسته از نرم افزارها یک عنصر جدانشدنی هر سیستم عاملی هستند و بدون شک یکی از پر کاربردترین نرم افزار های کاربردی به شمار میآیند.
Google Chrome یک نرم افزار مرورگر وب رایگان بوده که توسط شرکت Google ساخته و پشتیبانی میشود، این نرم افزار از موتور چیدمان بلینک (Blink) برای پردازش و تولید ظاهر صفحه استفاده میکند. این نرم افزار برای اولین بار در تاریخ ۱۲ شهریور ۱۳۸۷ منتشر شد و تا به امروز بیشتر از ۴۰ نسخه از آن معرفی شده است.
قابلیتهای کلیدی نرم افزار Google Chrome:
– سرعت بالا در بارگذاری صفحات
– بهرهگیری از موتور چیدمان Blink
– قابلیت مرور وب در حالت Incognito
– همگام سازی تنظیمات و اطلاعات کاربر با اکانت گوگل
– دسترسی و مدیریت آسان Bookmark ها
– دارای قابلیت Do Not Track
– قابلیت نصب افزونههای مختلف
– پشتیبانی از تمام نسخههای ویندوز
– بروزرسانی خودکار و آسان نرم افزار
عموم نرم افزارهای مرورگر وب عملکردی مشابه دارند لذا تفاوت چشم گیری در ویژگیهای آنها مشاهده نمیشود و انتخاب یک مرورگر خاص معمولاً به سلیقهی کاربر و سایر فاکتورهای شخصی بازمیگردد ولی معرفی چند قابلیت این نرم افزار خالی از لطف نیست.
– قابلیت Incognito:
مرور وب در این حالت به شما این امکان را میدهد تا پس از بستن برنامه، تمامی اطلاعاتی که در طی آن جلسه (Session) بر روی سیستم شما ذخیره شده است به طور خودکار حذف شود لذا هیچگونه اطلاعاتی مبنی بر نام سایتهای بازدید شده و سایر فایلهای آنها اعم از Cookie ها و غیره در سیستم ذخیره نمیشود.
– قابلیت همگام سازی مرورگر با اکانت گوگل:
در صورتی که مرورگر خود را به اکانت گوگل خود متصل کنید، تمامی اطلاعات شما و حتی تنظیمات مرورگر شما بر روی اکانت شخصی شما ذخیره میشود و این امکان را به شما میدهد تا در صورت نصب مجدد ویندوز یا نرم افزار بتوانید تمامی اطلاعات خود را به صورت آنی بازگردانید، حتی میتوانید تلفن همراه خود را نیز به گوگل متصل کنید تا تنظیمات شما بر روی گوشی نیز اعمال شود.
– قابلیت Do Not Track:
این قابلیت به شما این امکان را میدهد تا در صورت فعال سازی، مرورگر به صورت محترمانه از سایتهایی که بازدید میکنید درخواست کند تا از ردیابی کردن شما خودداری کنند تا حریم خصوصی کاربر حفظ شود.
– ترجمه خودکار صفحات خارجی:
اگر هر صفحهای را غیر از زبانی که مرورگر بر روی آن تنظیم شده است باز کنید، برنامه به طور خودکار به شما پیشنهاد میدهد که در صورت تمایل میتواند تمامی محتویات سایت را با بهره گیری از Google Translate به زبان شما بازگرداند.
– پشتیبانی وسیع از سیستم عاملهای مختلف:
این برنامه از ویندوز XP تا ویندوز ۱۰ را به طور کامل پشتیبانی میکند و بر روی سیستم عاملهای موبایل iOS و آندروید نصب میشود.
معرفی نسخه ۶۴ بیتی این برنامه:
نسخه ۶۴ بیتی این مرورگر برای اولین بار در نسخه ۳۷ منتشر گردید که مخصوص ویندوزهای ۶۴ بیتی است. از قابلیتهای منحصر به فرد این نسخه میتوان به سرعت بالاتر در کارکرد نرم افزار، پشتیبانی از حداکثر RAM بیشتر، کاهش دفعات Crash نرم افزار و استفاده بهینهتر از منابع سیستمی را نام برد.
کرومیوم (Chromium) چیست و چه تفاوتهایی با Google Chrome دارد؟
کرومیوم نام یک پروژه متن باز است که توسط تیم The Chromium Project بروزرسانی و پشتیبانی میشود، نام این پروژه از عنصر کرومیم، فلزی که کروم از آن ساخته میشود گرفته شده است.
همانطور که گوگل به آن اشاره میکند، کرومیوم قرار بود یک پروژه متن باز باشد و محصول نهایی آن Google Chrome نام بگیرد ولی تعدادی از توسعه دهندگان آن مجموعه تمام کدهای نرم افزار را در نرم افزاری مستقل تحت نام Chromium منتشر کردند.
از آن جایی که کد منبع Google Chrome و Chromium یکسان است تفاوت چندانی در ویژگیهای دو نرم افزار وجود ندارد و فقط در چند مورد جزئی با هم اختلاف دارند.
به طور خلاصه میتوان گفت Google Chrome دقیقاً همان Chromium بوده که موارد زیر به آن اضافه گردیده است:
۱٫ محدود سازی در نصب افزونهها فقط از Chrome Web Store
۲٫ ادغام سازی Adobe Flash Player در مرورگر
۳٫ قرار دادن قابلیت پرینت صفحات وب
۴٫ تغییر نام به Google Chrome
۵٫ بروزرسانی خودکار نرم افزار در قالب قابلیتی به نام Google Update
۶٫ قابلیت ارسال اطلاعات تخصصی و مصرفی مرورگر به سرور Google
۷٫ پشتیبانی از فرمتهای بیشتر صوتی و تصویری در صفحات وب