دانلود Windows Server, version 2004 (Updated June 2020) x64 – ویندوز سرور، نسخه ۲۰۰۴ (کانال نیمسالیانه)
Windows Server, version xxxx نام محصولی جدید از خانواده Windows Server است که در کانال SAC یا «نیمسالیانه» قرار دارد. تا پیش از این، تمام محصولات این خانواده فقط در کانال LTSC یا «سرویسدهی بلند مدت» ارائه میشدند که در حال حاضر آخرین عضو آن Windows Server 2019 است. هر نسخه از Windows Server SAC با یک عدد چهار رقمی نامگذاری میشود که به سال و ماه ساخت آن اشاره دارد؛ مثلاً ۲۰۰۴ به معنی ماه چهارم سال ۲۰۲۰ است. هر نسخه همراه با ۱۸ ماه پشتیبانی کامل مایکروسافت ارائه میشود. برای اطلاعات بیشتر در مورد نحوه انتشار و سرویسدهی محصولات مایکروسافت، پست مربوط به Windows 10 LTSC را بخوانید.
– کانال نیمسالیانه (Semi-Annual Channel)
این نسخه از ویندوز سرور برای افرادی طراحی شده است که همواره میخواهند از آخرین تکنولوژیهای موجود و فناوریهای توسعه یافته استفاده کنند. هسته این ویندوز همانند ویندوز ۱۰ عادی به سرعت بهروز شده و به طور پیوسته در حال ارائه امکانات جدید است. اکثر ویژگیهای جدیدی که در این ویندوز سرور مشاهده میشوند به مرور به نسخه بعدی ویندوز سرور در کانال LTSC اضافه خواهد شد.
سوالی که برای اکثر مدیران IT و مهندسان حوزه فناوری اطلاعات پیش میآید این است که برای مدیریت سرورها و بهینهسازی آنها از کدام نسخه ویندوز سرور استفاده کنند. مایکروسافت به طور خلاصه عنوان میکند که نسخه ویندوز سرور LTSC مانند Windows Server 2019 برای کاربردهای زیر مناسبتر است:
– راهاندازی و مدیریت فایلسرورهای عمومی
– پردازش حجمهای کاری بالا (مایکروسافت و غیر مایکروسافت)
– کار با نرم افزارهای سنتی
– راهاندازی سرورهای زیرساخت
– پیادهسازی مراکز داده تعریف شده بر پایه نرم افزار
– اجرای زیرساخت فراهمگرایی (HCI)
در حالی که نسخه ویندوز سرور SAC مانند Windows Server, version 2004 برای امور زیر پیشنهاد میشود:
– اجرای نرم افزارهای مختلف پیادهسازیشده در قالب Container ها و میکروسرویسها
– راهاندازی سرور میزبانی کانتینرها
– تست و پیادهسازی جدیدترین قابلیتهای حوزه IT
– سناریوهای نرم افزاری که از نوآوریهای سریع بهره میبرند.
– سازگاری سخت افزاری
به جز در مواردی که ذکر شود، تمام حداقل سیستم مورد نیاز برای هر نسخه این ویندوز سرور برابر با آخرین نسخه LTSC در زمان انتشار آن است.
– سرویسدهی
در هر دو نسخه SAC و LTSC تمامی آپدیتهای امنیتی و غیر امنیتی برای سیستم عامل ارائه میشوند و فقط در مدت زمان پشتیبانی هر یک با یکدیگر تفاوت دارند. همانند سایر نسخههای ویندوز، این نسخه ویندوز سرور توسط ابزارهای مختلف مایکروسافت مانند Windows Update ،WSUS و Microsoft Endpoint Configuration Manager قابل سرویسدهی و به روزرسانی میباشد.
آیا امکان جابجایی بین کانال LTSC و SAC وجود دارد؟
– خیر. از آنجایی که این دو نسخه در کانالهای مختلفی قرار داشته و نسخه پایه آنها متفاوت است، این امکان وجود ندارد. در برخی شرایط امکان انتقال ویرایش Server Core از کانال LTSC به SAC امکانپذیر است.
چرا این نسخه از ویندوز سرور فاقد رابط کاربری گرافیکی (GUI) است؟
یکی از مهمترین قدمهای مایکروسافت در برنامهریزی برای هر نسخه از ویندوز سرور، شنیدن نقطه نظرات مشتریان است؛ این که چگونه از ویندوز سرور استفاده میکنید؟ چه ویژگیهای جدیدی بیشترین تأثیر را بر پیادهسازی سیستم و کسب و کار روزانه شما دارد؟ انتقال نظرات کاربران به مایکروسافت سبب میشود تا امکانات و ویژگیهای جدید به طور متناسب با نیازهای موجود و به صورت بهینه ارائه شوند.
از طرفی اکثر سرورها و مراکز داده پیشرو در عرصه IT سیستمهای خود را با خط فرمان PowerShell مدیریت کرده و نیاز چندانی به رابط گرافیکی ندارند، مخصوصاً حالا که Windows Admin Center برای مدیریت از راه دور سرورها ارائه شده است.
با تمرکز بر ویرایش Server Core، مایکروسافت قادر خواهد بود تا انرژی و زمان بیشتری را بر روی ویژگیهای جدید گذاشته و در عین حال عملکرد چهارچوب سنتی ویندوز سرور را حفظ کند.
عاقبت Nano Server چه شد؟
ویژگی جدید Nano Server که اولین بار در Windows Server 2016 معرفی شد، از نسخه Windows Server, version 1803 فقط به صورت Image سیستم عامل کانتینر ارائه شده و باید به عنوان یک کانتینر در یک میزبان مخصوص مانند Server Core اجرا شود. ایجاد یک کانتینر بر پایه Nano Sever با نسخههای قبل در موارد زیر تفاوت دارد:
– بهینهشده برای نرم افزارهای NET Core.
– کمحجمتر بودن حتی از Windows Server 2016
– عدم دارا بودن PowerShell Core و Core NET. و WMI به صورت پیشفرض
– عدم دارا بودن Servicing Stack و انتشار نسخه جدید در Docker
– عیبیابی کانتینر Nano توسط Docker
– امکان اجرای کانتینرهای Nano روی IoT Core