دسیسه کلاهبرداری میلیاردی یک دختر رویاپرداز
دسیسه کلاهبرداری میلیاردی یک دختر رویاپرداز
مجموعه: اخبار حوادث
تاریخ انتشار : یکشنبه, ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ ۰۸:۱۹
دختر جوانی که دوست داشت به راحتی پولدار شود و در آرامش زندگی کند پس از اعتمادسازی طعمه هایش دست به کلاهبرداری یک میلیارد تومانی زد. چندی قبل زن جوانی با چهره ای آشفته پا به کلانتری ۱۴۰ باغ فیض گذاشت و از پیدا کردن سرنخی از زن فریبکار که به بهانه دادن وام میلیونی زندگی اش را خراب کرده است، خبر داد.
زن جوان به ماموران گفت: سه سال قبل به دنبال خرید خانه بودم و به چند بانک برای گرفتن وام مراجعه کردم اما ضامن نداشتم و سپرده گذاری هم نکرده بودم تا اینکه از یکی از همسایه ها شنیدم که دختر جوان تحصیل کرده ای با توجه به ارتباطاتی که دارد توانسته برای او بدون ضامن یک وام میلیونی تهیه کند. وی افزود: وقتی شنیدم که همسایه مان می تواند از طریق دختر جوان برایم وام بگیرد خوشحال شدم و قصد داشتم با گرفتن این وام میلیونی یک خانه کوچک بخرم تا از اجاره دادن و جابه جایی هرسال راحت شوم. زن جوان ادامه داد: پس از چند روز زن همسایه شماره دختر جوان را که فریبا نام دارد در اختیارم قرار داد ، وقتی با دختر جوان تماس گرفتم او را به خانه ام دعوت کردم و فریبا که دختر چرب زبانی بود به خانه ام آمد و با توجه به این که زن همسایه از طریق این دختر توانسته بود وام بگیرد به حرف هایش اعتماد کردم.
این زن گفت: قرار شد هر چقدر که می توانم پول تهیه کنم و پس از سه ماه سه برابر پولم را بدون نیاز به ضامن وام بگیرم به همین دلیل با هر سختی بود ۱۹۰ میلیون تومان در اختیار فریبا قرار دادم و در مدت زمان سه ماه با او در ارتباط بودم اما وقتی زمان پرداخت وام رسید فریبا ناپدید شد و دیگر هیچ اطلاعی از او نداشتم، همه زندگی ام را از دست داده بودم و تازه فهمیدم در دام فریبکاری دختر جوان گرفتار شده ام. وی ادامه داد: سال هاست که به دنبال سرنخی از دختر جوان می گردم تا این که متوجه شدم او زنان دیگری را به همین شیوه هدف کلاهبرداری قرار داده و مدتی است در غرب تهران خانه ای اجاره کرده است.
تحقیقات پلیسی
بدین ترتیب تیمی از ماموران تجسس کلانتری برای دستگیری دختر جوان وارد عمل شدند و در گام این شاخه از تحقیقات موفق به شناسایی دیگر طعمه های فریبا شدند.
تیم پلیسی در این مرحله با زنی روبه رو شد که تحت پوشش کمیته امداد بود و برای خرید خانه ۴۰ میلیون تومان در اختیار فریبا قرار داده است تا سه ماه بعد سه برابر این مبلغ را به صورت وام در اختیار این زن قرار دهد اما دختر جوان پس از گرفتن پول ناپدید شده است.
ردیابی های پلیسی ادامه داشت تا این که ماموران با اقدامات فنی و پلیسی موفق به شناسایی مخفیگاه فریبا در خیابان پیامبر شدند و روز ۱۴ بهمن ماه در عملیاتی غافلگیرانه دختر جوان در خانه اجاره ای دستگیر شد.
ماموران در تجسس های پلیسی اطلاع یافتند که دختر جوان در این سال ها طعمه های زیادی را هدف کلاهبرداری قرار داده و نزدیک به یک میلیارد تومان کلاهبرداری کرده است.
دختر رویا پرداز
فریبا ۲۶ ساله که سابقه ای در پرونده اش ندارد ادعا می کند برای زندگی راحت و بدون دغدغه دست به این کار زده است و فکر نمیکرد دستگیر شود.
سابقه داری؟
نه
تحصیلات؟
لیسانس حسابداری دارم.
چرا کلاهبرداری کردی؟
همیشه دوست داشتم پولدار باشم و زندگی آرام و بدون دغدغه ای داشته باشم به همین دلیل تصمیم به کلاهبرداری گرفتم.
سرکار نرفتی؟
مدتی در یک شرکت مشغول به کار شدم اما حقوقم کم بود و درکار مشکلات زیادی وجود داشت و نمی توانستم برای کسی کار کنم و میخواستم برای خودم باشم.
چطور این فکر به ذهنت رسید؟
یک بار زن جوانی که می دانست تحصیل کرده و حسابدار هستم و فکر می کرد به واسطه کارم در بانک آشنا دارم از من خواست تا برایش وام تهیه کنم که همین جرقه کافی بود تا نقشه کلاهبرداری به ذهنم برسد.
طعمه هایت چطور به تو اعتماد میکردند؟
اولین بار توانستم وامی برای یک زن تهیه کنم و همین باعث شد تا او به من اعتماد کند و به او پیشنهاد دادم در صورتی که کسی نیاز به وام داشت به من بگوید که زن جوان نیز با توجه به وامش به من اعتماد کرد.
تنها یک وام برای اعتمادت هماهنگ کردی؟
چند وام تهیه کردم و قسمت اول نقشه ام که جلب اعتماد بود به نتیجه رسید و بعد از آن بود که چند طعمه برای گرفتن وام با من تماس گرفتند.
شیوه و شگرد؟
پس از اعتماد سازی از طعمه هایم میخواستم تا مدارک شان را در اختیارم قرار دهند و پس از چند روز که مدارکشان را به آنها پس می دادم می گفتم که برای گرفتن وام باید هر چقدر که می توانند پول جمع کنند و در اختیارم قرار دهند و پس از سه ماه با توجه به سپرده گذاری که من با پول هایشان انجام می دادم سه برابر مبلغ پرداختی شان وام میگیرم که در این سه ماه طعمه های دیگری به واسطه آن ها به من معرفی می شدند و وقت کافی برای اجرای نقشه ام داشتم و بعد از سه ماه با پول هایی که در اختیارم بود ناپدید می شدم.
فکر نمی کردی دستگیر شوی؟
کسی از من آدرس یا اطلاعاتی نداشت و من هم رسیدی به آن ها نداده بودم به همین دلیل فکر نمی کردم دستگیر شوم.
از چند نفر کلاهبرداری کردی؟
فکر کنم ۱۵ نفر را هدف کلاهبرداری هایم قرار دادم.
چقدر پول به دست آوردی؟
نزدیک به یک میلیارد تومان.
با پول ها چه کردی؟
خوش گذرانی می کردم و پول پیش خانه و اجاره خانه ام را می پرداختم.
قصد نداشتی سرکار بروی؟
نه، به راحتی پول در می آوردم و نیازی به کار کردن نبود.
قصد داشتی تا کی کلاهبرداری کنی؟
نمی دانم به هیچی فکر نمی کردم.
حرف آخر؟
پشیمانم، رویا پردازی و پولدار بودن کار دستم داد چون نمی خواستم منتظر بمانم و با کار کردن به چیزهایی که می خواهم برسم، میخواستم یک شبه به همه چیز برسم و حالا پشیمانم.
بنا بر این گزارش، دختر جوان برای تحقیقات بیشتر در اختیار ماموران پلیس تهران قرار گرفت.
تحلیل کارشناس
راه های نامتعارف رسیدن به ثروت
دکتر مصطفی اقلیما آسیب شناس اجتماعی
یکی از بزرگ ترین تفکراتی که عامل جرم زایی در جامعه به شمار می رود این است که روش های ساده و البته آسیب زایی را برای رسیدن به اهداف اقتصادی انتخاب می کنند و همین مسئله سبب می شود مجرم شناخته شوند و به تدریج به انواع جرم های خرد و کلان روی بیاورند. برخی افراد به جای تعریف درستی از تلاش و کوشش برای رسیدن به مقاصد اقتصادی بالا و کارآفرینی روش های ناپسند و نادرستی را انتخاب میکنند و از طریق ارتکاب جرم مقاصد اقتصادی خود را ارتقا می بخشند.
افرادی که اغلب بیکار هستند یا به حقوق کافی راضی نیستند و توقعات شان از مادیات و درآمد فضایی و بالاست معمولا تن به انجام هر کاری نمی دهند و ترجیح شان برای رسیدن به آمال و آرزوهای شان ارتکاب جرم است و از روش های نادرست و غیراخلاقی می خواهند به ثروت هنگفت برسند.
این افراد همیشه در جست وجوی روش هایی هستند تا یک شبه پولدار شوند و همین طمع به مال اندوزی سبب می شود شیوه هایی را انتخاب کنند که مجرم معرفی می شوند و وقتی با انگ و برچسب مجرمیت وارد جامعه می شوند بازهم راهی برای کار و معیشت درست انتخاب نمی کنند و این بار با شیوه های نوین تر برای پولدار شدن تلاش می کنند.
در جامعه امروزی که مشکلات اقتصادی بی شمار است و تقریبا همه اقشار زیر بار فشار اقتصادی قرار دارند عدهای این روش ها را برای کسب درآمد انتخاب می کنند که باعث رواج جرم در جامعه می شوند . این گونه افراد به دلیل نداشتن مهارت کافی در کار یا زیاده خواهی و توقع بیش از حد و عدم برقراری تعادل در منابع مالی همیشه درگیر مشکلات اقتصادی هستند و در امور مالی شان مشکل دارند و به جای کارآفرینی و تلاش مجدد برای ساختن زندگی و آینده خود مرتکب جرم می شوند تا ضررها را در کمترین زمان ممکن جبران کنند و به رشد اقتصادی از روش های ناهنجار دست یابند. برای رشد اقتصادی درست حتی در مقاطع فردی و عرصه های شخصی هر فردی نیازمند زیرساخت های قوی و معتبر است و باید صبوری کند تا به رشد اقتصادی مد نظر خود برسد اما برخی افراد عجولانه تصمیم های آنی می گیرند که یک شبه به درآمد زیاد و ثروت و مال اندوزی بالا برسند.
این افراد قانع نیستند و به هر درآمد اندکی رضایت نمی دهند در حقیقت به دنبال کسب حلال نیستند و سعی در سوء استفاده و اخاذی از دیگران دارند این ها همیشه با پول مردم به مقام و جایگاه رسیده اند و شخصیت اقتصادی برای خود خریده اند این افراد عامل شیوع بیکاری در جامعه به شمار می روند و چون قانع نیستند مسائل و ارزش های معنوی را زیر سوال می برند و سبب رواج جرم در جامعه می شوند. این ها اقتصاد کشور را تخریب می کنند و عامل شیوع جرم های خشن در اجتماع هستند طمع ورزی و مال اندوزی نه تنها در کسب درآمد بلکه در زندگی شخصی و خانوادگی شان آسیب های بی شماری را به وجود می آورد.
خراسان