راهنمای خرید آکواریوم
مجموعه: دکوراسیون و چیدمان
اگر برای اولین بار آکواریوم تهیه می کنید از آکواریوم کوچک شروع کنید
آکواریوم گوشه ای از طبیعت در خانه ماست. داشتن آکواریوم می تواند یک تفریح فوق العاده باشد. منظره ای آرامش بخش و زیبا که تماشای آن می تواند فرد را ساعت ها سرگرم کند. آکواریوم ها همچنین می توانند ابزار خوبی باشند که کودکان را با اکوسیستم طبیعی آشنا کنیم و درباره موجودات آبزی و شرایط زندگی شان به آن ها آموزش دهیم. نکته دیگری که آکواریوم به آن شهرت دارد، دور کردن استرس و دغدغه های روزمره از افراد است. اما خرید آکواریوم نیاز به برنامه ریزی و فعالیت هایی دارد که بدون آگاهی از آن ها نباید به خرید آن اقدام کرد.
آکواریوم برای تزئین خانه یا محل کار بسیار مناسب است؛ به خصوص به دلیل آب و ماهی درون آن، با تماشای آن حس خوب و خوشایندی به شما دست خواهد داد.
اگر برای اولین بار می خواهید آکواریومی تهیه کنید بهتر است از آکواریوم کوچکی شروع کنید و چند ماهی ارزان قیمت درون آن بیندازید. برای نگهداری ماهی های درون آکواریوم باید از فروشنده آن ها در مورد غذایی که می خورند و طریقه نگهداری آن ها اطلاعات کاملی بگیرید. مثلا برخی ماهی ها ساکن آب شیرین هستند، بعضی آب شور، بعضی از آن ها گوشتخوار، بعضی طول عمر زیادی دارند و … بنابراین باید اطلاعات کاملی درباره آنها داشته باشید تا بتوانید برای مدت طولانی آنها را در کنار خود در محل زندگی تان داشته باشید.
همچنین به خاطر داشته باشید که هیچگاه نباید آکواریوم را با مواد شوینده مانند صابون و شامپو بشویید و تنها برای تمیز کردن آن باید از آب و نمک استفاده کنید. ضمن اینکه گاهی هم برای از بین بردن رسوب هایی که از تبخیر آب ایجاد می شوند، می توانید از تفاله آبلیمو استفاده کنید بدین صورت که تفاله ها را روی محل هایی که رسوب آب گرفته بگذارید و بعد از چند دقیقه آن ها را با دستمال تمیزی پاک کنید و در آخر با آب و نمک شستشو دهید.
برای تزئینات داخلی آکواریوم هم مراقب باشید تا از وسایل تیز و برنده و همچنین وسایلی از جنس آهن، آلومینیوم و مس و سایر فلزاتی که در تماس با آب تجزیه می شوند، استفاده نکنید. وسایل برنده یا تجزیه شونده میتوانند به سلامتی ماهی ها آسیب برسانند؛ در حالی که می توانید به جای آن ها از وسایلی مانند سنگ های کف رودخانه یا کنار ساحل دریا، صدف ها استفاده کنید.
هزینه راه اندازی آکواریوم و خرید ماهی، فارغ از اینکه چه نوع ماهی را انتخاب می کنید، معمولا هزینهی قابل توجهی است. این هزینه به طور عمده به تجهیزات مورد نیاز ماهی ها و لوازمی مربوط می شود که برای فراهم کردن محیط مناسب زندگی آن ها لازم است. خرید آکواریوم و تجهیزات تصفیه، لامپ های آکواریوم و دیگر لوازم مورد نیاز، اگر با دقت خریداری نشوند میتوانند همان ابتدای کار هزینهی زیادی را به شما تحمیل کنند. خود ماهی ها از گونه های ارزان قیمت تا بسیار گران قیمت و نادر در بازار عرضه می شوند. به طور معمول تجهیزات و ماهی های آکواریوم آب شور از انواع آب شیرین آن گران قیمت تر هستند و در هر دو مورد، هر چه مخزن آکواریوم بزرگتر باشد، هزینه ی بیشتری در بر خواهد داشت.
ماهی های آب شور زیباتر هستند و رنگ های متنوع تری دارند
نگهداری آکواریوم
هردو نوع آکواریوم (آب شور و آب شیرین) مزایا و معایب خاص خود را دارد. ماهی های آب شور زیباتر هستند و رنگ های متنوع تری دارند اما نگهداری از آنها به دانش و همچنین توجه بیشتری نیاز دارد به همین دلیل برای افراد مبتدی که به داشتن آکواریوم علاقه دارند، خرید آکواریوم آب شیرین توصیه می شود. در این آکواریوم ها پارامترهای کمتری را باید مورد توجه قرار داد و به همین دلیل نگهداری از آن آسان تر است.
اندازه
اگر بار اولی است که آکواریوم تهیه می کنید، در هر حالتی از تانک هایی با حجم کمتر از ۴۰ لیتر دوری کنید. در حقیقت مدیریت آکواریوم های کوچک بسیار دشوار تر از آکواریوم های بزرگ می باشد چرا که کوچکترین تغییرات در شرایط آب می تواند تاثیرات بزرگی را به همراه داشته باشد. همچنین در این اکواریوم ها تغییرات دما نیز بسیار سریع است.
لازم به تاکید است ابتدا به سمت آکواریوم های آماده و کوچکی که بین ۲۰-۱۰ لیتر هستند، نروید. شاید قیمت و تجهیزات آنان وسوسه کننده باشد اما برای کسی که تجربه ای در این زمینه ندارد گزینه مناسبی نیستند.
اگر حجم آکواریوم شما بیش از ۸۰ لیتر باشد، شانس موفقیت شما بسیار بیشتر خواهد شد.
آکواریوم کوچک :
– طول : ۳۵ سانتیمتر
– عرض : ۲۰ سانتیمتر
– ارتفاع : ۳۰ سانتیمتر
آکواریوم متوسط :
– طول : ۸۰ سانتیمتر
– عرض : ۳۵ سانتیمتر
– ارتفاع : ۵۰ سانتیمتر
آکواریوم بزرگ :
– طول : ۱۰۰ یا ۱۵۰ سانتیمتر
– عرض : ۴۰ سانتیمتر
– ارتفاع : ۶۰ سانتیمتر
ضخامت شیشه آکواریوم با توجه به حجم آن متغیر است
تعداد ماهی ها
در مورد تعداد و اندازه ماهیها واقع بین باشید. این فاکتور ها اندازه آکواریوم شما را تعیین و در نهایت روی فضای مورد نیاز شما تاثیر خواهند گذاشت. حتی اگر تانک شما اندازه ای بزرگ دارد در ابتدا با ماهیانی که نگهداری ساده و مناسبی دارند شروع کنید. با بالا رفتن تجربه می توانید از ماهیانی که شرایط خاصی را می خواهند نیز نگهداری نمایید.
ضخامت شیشه آکواریوم
ضخامت شیشه آکواریوم با توجه به حجم آن متغیر است. به عنوان مثال، در آکواریوم با حجم ۳۰ لیتر می توان از شیشه ای به ضخامت ۴ میلی لیتر استفاده کرد در حالیکه برای ساخت آکواریومی با گنجایش بیشتر از ۳۰ لیتر باید شیشه ۶ میلی متری بکار برد.
وزن را در نظر بگیرید
توجه داشته باشید که آکواریومی با حجم آبی بیشتر از ۶۰ لیتر، وزنی بیشتر از ۴۵ کیلوگرم خواهد داشت و باید روی پایه مناسبی قرار بگیرد (میز یا قفسه کامپیوتر شما برای تحمل چنین وزن هایی مناسب نیست!). همچنین آکواریوم را در مکانی قرار دهید که در برابر نور مستقیم خورشید قرار نداشته باشد.
به عنوان یک قانون کلی سعی کنید مکان آکواریوم را طوری تعیین کنید تا تحت تاثیر عوامل خارجی مانند سرما، گرما یا هر عامل دیگری قرار نگیرد.
محل قرارگیری آکواریوم
قبل از خرید آکواریوم ابتدا محل قرارگیری آن را مشخص کنید. در تعیین محل قرارگیری آکواریوم باید به چند نکته توجه نمایید:
• اول آنکه از قراردادن آکواریوم در مجاورت پنجره درب ها و نور مستقیم خورشید اجتناب کنید زیرا نور مستقیم و شدید خورشید باعث رشد بی رویه جلبک ها می شود.
• از قراردادن آکواریوم در محیط های آلوده و پردود و پرگردوغبار بپرهیزید.
• هرگز آکواریوم را در محیط های پر رفت و آمد و شلوغ قرار ندهید در عوض آن را در جایی بگذارید که هم بتوانید از منظره زیبایش لذت ببرید و هم در موقع لزوم رسیدگی های لازم را انجام دهید.
• همواره آکواریوم را روی سطح صاف و همواری که تحمل وزن آن را داشته باشد قرار دهید.
گردآوری: بخش مد بیتوته