رفع “مشکل سرعت اینترنت”
در حین استفاده روزمره از اینترنت ممکن است با کاهش سرعت اینترنت روبرو شوید که در این گزارش با روش های کاربردی رفع “مشکل سرعت اینترنت” آشنا خواهید شد.
چگونه مشکل سرعت اینترنت را حل کنیم؟
اینترنت، پرکاربردترین ابزار در دنیای امروزه میان انسان ها از هر نقطه از جهان می باشد که هر یک از ما از چند دقیقه تا چندین ساعت در طول روز از این ابزار استفاده می کنیم و این در حالی است که خیلی از کارها واقعا بدون اینترنت در دنیای امروزه هیچ معنایی ندارند و شما نمی توانید هیچ کاری پیش ببرید. بنابراین میزان اهمیت حضور اینترنت در دنیای امروزه فراتر از چیزی می باشد که هر یک از ما تصور می کنیم و این یک واقعیت غیرقابل انکار می باشد که حتی اگر شما دسترسی به اینترنت را بصورت کامل بسته باشید، باز هم بصورت غیر مستقیم به این ابزار نیاز پیدا خواهید کرد.
اما گاهی اوقات بنابر برخی مسائل ممکن است دسترسی شما به اینترنت محدود شود و یکی از اولین علائمی که ممکن است در ابتدا مشاهده کنید، کاهش چشمگیر سرعت اینترنت نسبت به گذشته می باشد. در چنین مواقعی شاید بهترین فرصت برای این باشد که از دنیای مجازی خارج و به دنیای واقعی وارد شوید و کمی از هیاهوی این دنیا دور شوید. اما اگر نیاز مبرم به اینترنت دارید و می خواهید فورا مشکل سرعت اینترنت را برطرف کنید، در ادامه این گزارش از بخش تکنولوژی نمناک شما را با راه حل های سرعت پایین اینترنت آشنا خواهیم کرد. همراه ما باشید.
10- چک کردن سرعت اینترنت (و بسته خریده شده)
به ندرت ممکن است پیش بیاید که شما به حداکثر سرعت اینترنتی که خریداری کرده اید، برسید و این بدین معناست که اگر اینترنت شما 8 مگابایت بر ثانیه می باشد، نباید این انتظار را داشته باشید تا دقیقا سرعت دریافتی شما این عدد باشد و اما این اتفاق غیرممکن نیست و ممکن است گاها حتی سرعتی بیش از این میزان را دریافت کنید. با این وجود انتظارات شما باید واقع بینانه باشد. همچنین سرعت ADSL با ADSL2 فرق دارد و کندتر می باشد.
نکته دیگری که شما باید به آن توجه داشته باشید، آپدیت خودکار و اتوماتیک کامپیوتر، گوشی، تبلت و… می باشد که وقتی چنین چیزی اتفاق بیوفتد، به میزان زیادی از ترافیک اینترنت شما مشغول خواهد شد و در نهایت شما با سرعت خیلی کمتری به اینترنت دسترسی خواهید یافت. همچنین اگر در منطقه ای هستید که سیم های تلفن از جنس فیبر نوری و نسل های جدید نیست، یقینا سرعت کمتری نسبت به مناطقی که دارای سیم تلفن فیبر نوری هستند، خواهید داشت.
9- عیب یابی سخت افزاری
اولین پیشنهادی که ما برای شما داریم، در حین کند شدن سرعت اینترنت ابتدا مودم را خاموش کنید و بعد از گذشت 5 دقیقه آنرا روشن نمائید و سپس سرعت را بررسی کنید. در اکثر مواقع این راه حل بسیار سریع تاثیر خود را می گذارد. بعد از این مرحله، تمام دستگاه های خانه و یا حتی کامپیوترهای محیط کاری خود را بررسی کنید که آیا سرعت اینترنت در آنها نیز بدین گونه کند است یا خیر؟ اگر تنها برای شما کند بود، نشان دهنده مشکل سخت افزاری در سیستم شما می باشد.
برای عیب یابی سخت افزاری اینترنت، در ابتدا بر روی آیکون اینترنت یا شبکه در قسمت پایین سمت راست دسکتاپ راست کلیک کنید و گزینه Troubleshoot problem را انتخاب کنید تا مشکل سیستم شما پیدا و سپس رفع شود. تمام این مراحل شاید 3 الی 5 دقیقه طول بکشد. بعد از عیب یابی سیستم، آنرا ریستارت کنید و سپس با خیال راحت شروع به استفاده از سیستم بصورت سابق کنید.
8- سیگنال رسانی وای فای را چک کنید
اگر شما از وای فای استفاده می کنید، ممکن است گاها بنابر دلایل مختلفی به مودم شما ضربه ای وارد شود و در نهایت برخی از قابلیت های مودم دچار اختلال شود. برای مثال تصور کنید شما از مودم دو آنتنه ای استفاده می کنید که بنابر ضربه و یا هر دلیلی، یکی از آنتن ها از کار افتاده است و این در حالی است که قبل از رخ دادن این مشکل، مودم در دورترین حالت ممکن به گوشی یا کامپیوتر شما بود و با این حال آنتن دهی نسبتا خوبی داشتید.
اما بعد از رخ دادن این مشکل، هم آنتن دهی ضعیف شده است و هم فاصله بین مودم تا دستگاه شما دور می باشد و در نتیجه آنتن دهی خوبی نخواهید داشت. از این رو اگر نیاز مبرم به اتصال اینترنت به کامپیوتر را دارید، می توانید با استفاده از کابل لن با کمترین فاصله به مودم متصل شوید و بیشترین میزان سرعت را استفاده نمائید.
7- بستن برنامه های مرتبط با پهنای باند
برنامه و اکستنشن های مختلفی در مرورگرها وجود دارند که وقتی شما از آنها استفاده می کنید، میزان سرعت اینترنت شما را محدود می کنند و در نهایت شما از میزان اینترنت و پهنای باند کمتری بهرمند خواهید شد. از مهم ترین این برنامه ها می توان به Adblocker ها اشاره کرد که بیشتر بصورت اکستنشن در مرورگرها هستند و به دلیل محدودیت هایی که بر روی سایت ها ایجاد می کنند، شما سرعت کمتری را دریافت خواهید نمود و در نهایت احساس خواهید کرد که مشکل از مودم شما است. بنابراین اگر از این دسته از برنامه ها استفاده می کنید، برای افزایش سرعت اینترنت آنها را حذف کنید.
6- استفاده از سرور DNS جدید
برای مثال تصور کنید که شما تصمیم دارید تا آدرس Namnak.com را در بستر موتور جستجو گوگل جستجو کنید که در حالت عادی نسبت به میزان کش، سرعت اینترنت، دور یا نزدیک بودن مودم و…. در کمترین زمان ممکن و با ضعیف ترین اینترنت ممکن، سایت برای شما اجرا خواهد شد. اما اگر شما از DNS های مختلف و البته کاربردی در مرورگر خود استفاده کنید، میزان سرعت لود سایت برای شما شاید چند صدم ثانیه سریع تر شود. از این رو توصیه می شود حتما از DNS هیا کاربری و همچنین جدید استفاده کنید تا سرعت اینترنت و جستجو شما در بستر وب بیشتر شود.
5- بهینه سازی اینترنت و جستجو در بستر وب
اینک شما مشکل کندی اینترنت را دارید و هرکاری که انجام می دهید نمی توانید این مشکل را برطرف کنید و این در حالی است که واقعا نیاز مبرم به اینترنت دارید. از این رو توصیه ای که برای شما داریم این است که مرورگر خود را بهینه سازی کنید. اما چگونه می توان مرورگر را بهینه سازی کرد؟ شما ابتدا کش مرورگر را بصورت کامل حذف کنید و سپس از طریق گزینه هایی که در مرورگر شما درج شده اند، اقدام به بستن لودی های اضافه کنید. برای مثال شما می توانید دسترسی مرورگر به لود تصاویر و ویدیوها را ببندید و تنها محتوا را دریافت کنید که این اقدام سرعت جستجو شما را زیاد خواهد نمود.
4- هوشمندانه تر کار کنید
اگر ناچار به کار در شاریط سخت و سرعت پائین اینترنت هستید، شما می توانید هوشمندانه تر کارهای را که می خواهید انجام دهید را اولویت بندی کنید. به همین دلیل شما اگر برای مثال در حال استفاده از چند برنامه هستید، می توانید پهنای باند را در میان این برنامه ها محدود که تا به اندازه n برای مرورگر، به اندازه m برای برنامه اول و به اندازه y به برنامه دوم اینترنت منتقل شود. بدین صورت شما می توانید اینترنت با سرعت کم را خیلی خوب مدیریت کنید تا به هیچ یک از کارهای شما لطمه ای وارد نشود. از این رو در بدترین موقعیت می توانید بهترین استفاده را داشته باشید.
3- تماس با ISP (ارائه دهنده اینترنت)
اگر تمام مراحل عیب یابی را طی کرده اید و اما هنوز موفق به رفع این مشکل نشده اید، بهتر است با ارائه دهنده سرویس اینترنت خود تماس حاصل نمائید و با اپراتور مشکل را درمیان بگذارید تا مشکل شما را بررسی و سپس در صورت امکان برطرف نمایند. شاید مشکل اینترنت شما مقطعی برای تمام کاربران شبکه باشد که این مشکل خواه ناخواه مدت زمان کوتاهی وجود خواهد داشت و سپس رفع خواهد شد. از این رو صبر داشته باشید و مشکل را بصورت دقیق به اپراتور توضیح دهید تا راه حل صحیح اعمال شود.
2- استفاده از ISP جدید
ممکن است گاها شما با ارائه دهنده اینترنتی که سابقه درخشانی در این زمینه ندارد و یا حتی منطقه ای که شما در حال زندگی هستید را به خوبی تحت پشتیبانی نکند، قرارداد ببندید و در نهایت هر روز با یک مشکل مهم در این زمینه روبرو خواهید شد و هر روز تنها دردسر جدید را برای خود ایجاد خواهید نمود و تمام کارهای روزمره شما به عقب خواهند افتاد. اما شاید شرکتی در این زمینه وجود داشته باشد که منطقه زندگی شما را بصورت کامل تحت پوشش قرار داده باشد. پس منطقی ترین راه این است که حتما با کاربران این شرکت حرف بزنید و در صورت رضایت شما نیز ISP خود را تغییر داده و از ISP تعریف شده استفاده کنید.
1- از زمان خود بهترین استفاده را کنید
اینترنت با سرعت بالا و با سرعت پائین برای افراد هدفمند هیچ تفاوتی ندارد چرا که شما می توانید در هر زمان اضافه ای بهترین استفاده را ببرید. از این رو اینکه برای مثال سایت مدنظر شما با 30 ثانیه تاخیر باز می شود، گویای این نیست که شما دیگر باید قطع امید کنید و باید از همه چیز دست بردارید تا سرعت اینترنت شما بهبود پیدا کند و سرعت سابق را داشته باشید.
از این رو توصیه ای که برای شما داریم این است که حتما صبر داشته باشید و در کنار صبر، آرامش خود را هیچ وقت به خطر نیندازید چرا که وقتی شما آرامش نداشته باشید، دیگر تا آخر روز شاید قادر به انجام کارهای مختلف خود نباشید. از این رو صبر کنید و کارهای روزمره خود را با ارامش انجام دهید و با موارد ذکر شده در قسمت بالا، حتما مشکل شما به زودی برطرف خواهد شد.
منبع : نمناک