روبات آتش نشان پیشرفته + فیلم و تصاویر
نیروی دریایی آمریکا روبات آتش نشان پیشرفته خود را در کاربردهایی نظیر اطفای حریق آزمایش می کند.تا با عملیاتی شدن آن به رویای کشتی های بدون ملوان دست یابد.
روبات آتش نشان همپای انسان در حوادث
دانشمندان نیروی دریایی آمریکا ربات پیشرفته ای را طراحی کرده اند که تازه ترین تلاش در زمینه ارایه روبات های کاربردی محسوب می شود. این روبات آتش نشان برای حرکت بر روی سطح ها ناهموار طراحی شده است.
نیروی دریایی آمریکا روبات آتش نشان خود را با عنوان Shipboard Autonomous Firefighting Robot که به اختصار SAFFiR نام گرفته در کاربردهایی نظیر اطفای حریق آزمایش می کند.
آنها کاربرد اصلی این روبات را در کشتی ها یا زیردریایی هایی عنوان کرده اند که معمولا فاصله زیادی با خشکی و امکانات گسترده اطفای حریق دارند. به عقیده محققان وقوع آتش سوزی در چنین سیستم های دریایی حکم یک کابوس را خواهد داشت، به خصوص اگر چنین اتفاقی در یک زیردریایی روی دهد جایی که اکسیژن همواره به میزان محدودی وجود دارد و برای پیشگیری از به خطر افتادن جان ملوانان توسعه داده اند. نیروی دریایی هفته ی جاری نمونه ی اولیه این روبات را رونمایی کرد.
روبات سفیر 177 سانتی متر ارتفاع و 64 کیلوگرم وزن دارد و با توجه به اینکه روی دو پا قرار می گیرد، به راحتی قادر است در مکان هایی که انسان در آن حاضر می شود، مستقر شده و پس از نزدیک شدن به آتش بر اساس مکانیسمی جالب توجه خود و به اطفای حریق بپردازد .
ای ربات با بهره گیری از دو دست که شباهتی به دست انسان دارد، می تواند درها با باز کرده و از تجیزات اطفای حریق داخل کشتی از قبیل لوله ها و شیلنگ های مخصوص خاموش کردن آتش استفاده کند.بدین ترتیب روبات در مقایسه با نیروهای انسانی با کیفیت و سرعت بهتری اقدام به اطفای حریق خواهد کرد.
از جمله ویژگی های این روبات می توان به حسگرهای مختلفی اشاره کرد که در بخش های گوناگون آن تعبیه شده است. روبات با اطلاعاتی که از این طریق به دست می آورد در کسری از زمان منشأ آتش سوزی را شناسایی کرده و اقدام به اطفای آن می کند.
محققان نیروی دریایی ارتش آمریکا با همکاری انستیتو فناوری ویرجینیا این روبات حرفه ای را ساخته اند و به نظر می رسد به زودی در بخش های مختلف نیروی دریایی این کشور به کار گرفته خواهد شد.
این روبات قادر است درون کشتی و با وجود حرکات ناموزون کشتی در اثر امواج، روی دو پا بایستد. براساس اطلاعات منتشر شده برای کنترل تعادل این روبات، از مکانیزم کنترل کل بدنه استفاده شده که از این رو با روبات می تواند در همه ی حالات مفاصل خود را در بهترین شکل ممکن تنظیم کند که نتیجه ی آن حفظ تعادل مرکز ثقل روبات است.
محققان نیروی دریایی در نوامبر سال گذشته ی میلادی ،اولین تست موفق سفیر را با راه رفتن روی سطح ناهموار انجام دادند. نیروی دریایی درصدد استفاده از این روبات در کوتاه ترین زمان ممکن پس از عملیاتی شدن آن است تا به رویای کشتی های بدون ملوان خود رنگ واقعیت ببخشد.
ویدئوی زیر اطفای حریق ربات را در مرحله آزمایش نشان می دهد.
منبع : نمناک