روش های تمیز کردن ظروف تفلون
روش های تمیز کردن ظروف تفلون
مجموعه: شستشو ، نظافت ، لکه گیری
برای پخت و پز غذا ظرفهای گوناگون از جنس مس، روی، سرامیک، تفلون و غیره وجود دارد. با روی کار آمدن قابلمه هایی که غذا به آن نمیچسبد مثل ظرفهای تفلون، کار پخت و پز و شستن ظرف بسیار راحت شده است. در این مطلب یاد بگیرید که چگونه باید از ظرف های تفلون مراقبت کنید و به تمیز کردن تفلون بپردازید.
در زمان هایی که ظروف تفلون وارد بازار نشده بودند، شستشوی قابلمه و ماهیتابه های پخت و پز غذا، کار سخت و طاقت فرسایی بود. مواد غذایی موقع طبخ یا سرخ کردن به قابلمه و ماهیتابه می چسبید و ترفندهای زیادی باید به کار می رفت تا این ظروف تمیز شوند.
ما در این مطلب قصد داریم نحوه تمیز کردن تفلون را در چند مرحله به شما آموزش دهد، تا وقتی غذایی درون ماهیتابه تفلون می سوزد یا بعد از پخت غذا قابلمه تفلون شما کثیف می شود، بدون اینکه به کف تفلون صدمه ای وارد شود، آن را تمیز و آماده استفاده مجدد کنید.
تمیز کردن تفلون، بعد از استفاده روزانه
۱- بعد از سرد شدن ماهیتابه یا قابلمه تفلون، هر نوع مواد غذایی که درون ظرف وجود دارد را ابتدا با حوله کاغذی یا یک دستمال نرم کاملا پاک کنید.
توجه: هرگز درون قابلمه تفلون اجسام فلزی نکشید، اجسام فلزی روی تفلون خراش ایجاد می کند و باعث از بین رفتن کفی تفلون می شوند. حتی برای خالی کردن غذای مانده از درون تفلون، از کفگیر یا قاشق چوبی یا کائوچو استفاده نمایید.
با حوله کاغذی یا یک دستمال نرم ظروف تفلون را کاملا پاک کنید
۲- حالا ماهیتابه یا قابلمه تفلون را درون سینک ظرف شویی بگذارید. صبر کنید تا کاملا سرد شود. هرگز درون ظرف تفلون داغ، آب نریزید یا آن را درون آب قرار ندهید. ظرف تفلون باید به قدری خنک شود که بتوانید با دست راحت آن را لمس کنید. ظرف تفلون درون سینک را با آب گرم خیس کنید.
ظروف تفلون را درون سینک ظرف شویی بگذارید، صبر کنید تا کاملا سرد شود
۳- روی یک اسکاج یا دستمال نرم چند قطره مایع ظرف شویی بریزید و ظرف تفلون را با آن خوب بشویید. از داخل و بیرون تمام قسمت های ظرف تفلون را خوب کفی کنید. سپس آن را با آب خوب بشویید و مواد شوینده روی آن را از بین ببرید.
نکات مورد توجه :
برای شستشو و تمیز کردن تفلون از تمیز کننده های قوی که خورنده هستند، مثل وایتکس استفاده نکنید. این مواد به کفی تفلون آسیب جدی می رساند.
برای تمیز کردن هر نوع سطحی که با تفلون پوشیده شده است نکاتی که در این مطلب می خوانید را رعایت کنید.
برای تمیز کردن تفلون از تمیز کننده های قوی مثل وایتکس استفاده نکنید
۴- با استفاده از یک دستمال نرم خشک یا حوله ظرف تفلون را کاملا خشک کنید.
با یک دستمال نرم خشک یا حوله ظرف تفلون را کاملا خشک کنید
از بین بردن روغن و مواد غذایی باقی مانده در ظرف تفلون
۱- اگر ظرف تفلون را لایه ای چربی گرفته یا برخی مواد غذایی درون آن چسبیده است، ابتدا صبر کنید تا ظرف خنک شود سپس درون ظرف تفلون را تا نیمه آب ریخته و نصف فنجان سرکه سفید به آب اضافه کنید.
بعد از سرد شدن ظروف تفلون درون آن را تا نیمه آب و نصف فنجان سرکه سفید بریزید
۲- ظرف تفلون را روی اجاق گاز قرار دهید، زیر ظرف را روشن کنید تا آب و سرکه درون ظرف به جوش آید. با جوش آمدن آب و سرکه، کم کم مواد غذایی و چربی از تفلون جدا شده و به سطح آب میآید.
ظرف تفلون را روی اجاق گاز روشن قرار دهید تا آب و سرکه درون ظرف به جوش آید
۳- هنگامی که روغن روی سطح آب جمع شد، شعله زیر ظرف را خاموش کنید. با یک دستمال یا حوله کاغذی با احتیاط روغن روی سطح آب را جمع کنید. مراقب دستتان باشید که با آب داغ تماس پیدا نکند.
ذرات مواد غذایی را نیز با یک قاشق چوبی یا پلاستیکی سوراخ دار از آب جدا کنید و دور بریزید. در انتها آب درون قابلمه را درون سینک ظرف شویی بریزید.
وقتی که روغن روی آب جمع شد، با دستمال با احتیاط روغن روی سطح آب را جمع کنید
۴- حالا باید صبر کنید تا تفلون خنک شود. سپس با اسکاچ نرم و مایع ظرف شویی ظرف تفلون را به آرامی شستشو دهید. با ریختن آب روی آن مواد شوینده را کاملا از روی تفلون بزدایید.
صبر کنید تا تفلون خنک شود. سپس با اسکاچ نرم و مایع ظرف شویی ظرف را به آرامی شستشو دهید
۵- برای خشک کردن ظرف تفلون از یک دستمال نرم یا حوله کاغذی خشک استفاده نمایید و آن را کاملا خشک کرده و در قفسه مخصوص خود قرار دهید.
برای خشک کردن ظرف تفلون از یک دستمال نرم یا حوله کاغذی خشک استفاده نمایید
تمیز کردن تفلون و از بین بردن مواد غذایی سوخته
۱- وقتی ظرف تفلون بعد از طبخ غذا کاملا سرد شد، روی مواد غذایی سوخته درون ظرف تفلون، مقدار مناسبی جوش شیرین بریزید. چند قطره آب به پودر جوش شیرین درون تفلون اضافه کنید. آب و جوش شیرین را کمی مخلوط کنید تا حالت خمیری بگیرد. یک شب صبر کنید تا این ترکیب روی مواد سوخته بماند.
بعد از سرد شدن چند قطره آب به پودر جوش شیرین درون تفلون اضافه کنید
۲- سپس درون ظرف تفلون کمی آب بریزید و با اسکاچ نرم ظرف را کاملا تمیز کنید. در این مرحله مواد سوخته باید به راحتی از تفلون جدا شود.
درون ظرف تفلون کمی آب بریزید و با اسکاچ نرم ظرف را کاملا تمیز کنید
۳- ظرف را به طور عادی با اسکاچ و مایع ظرف شویی شستشو دهید و آبکشی نمایید.
ظروف تفلون را با اسکاچ و مایع ظرف شویی شستشو دهید و آبکشی نمایید
۴- با یک دستمال نرم و تمیز مناسب، ظرف تفلون را خشک کنید. قبل از قرار دادن ظرف تفلون درون قفسه، روی آن را با یک دستمال نرم یا حوله کاغذی بپوشانید تا ظروف دیگر خراشی روی کفی آن ایجاد نکنند.
با یک دستمال نرم و تمیز مناسب، ظرف تفلون را خشک کنید
برگرفته از: Wikihow – setare.com
فوت و فن تمیزکاری۳ روش برای تمیز کردن ظروف تفلون بدون ایجاد خش