سخنان حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم
سخنان حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم
مجموعه: احادیث و سخنان بزرگان
۱٫ أیها الناس إن ربکم واحد و إن أباکم واحد کلکم لآدم و آدم من تراب «إن أکرمکم عندالله أتقاکم» و لیس للعربی علی أعجمی فضل إلّا بالتقوی.
ای مردم، به درستی که خدای شما یکی است و پدر شما یکی است و همه شما از حضرت آدم علیه السلام هستید و حضرت آدم علیه السلام از خاک است. به درستی که بزرگوارترین شما نزد خداوند متعال باتقواترین شماست. برای شخص عرب بر شخص غیر عرب فضیلتی نیست مگر به سبب تقوا.
۲٫ لا شیء أحق بطول سجن من لسان و قال: لسانک سبع إن أطلقته أکلک.
هیچ شیئی مثل زبان مستحق تر از زندان طولانی نیست و فرمودند: زبانت شیر درنده ای است که اگر او را رها کنی تو را از بین می برد.
۳٫ الأمانه تجلب الرزق و الخیانه تجلب الفقر.
امانت، رزق و روزی و خیانت فقر را جلب می کند.
۴٫ خصلتان لیس فوقهما من البر شیء: الایمان بالله و النفع لعبادالله و خصلتان لیس فوقهما من الشر شیء: الشرک بالله و الضرر لعباد الله.
دو صفت است که خوبی ای بالاتر از آن نیست: ایمان به خداوند متعال و بهره رساندن به بندگان خدا و دو صفت است که بدی ای بالاتر از آن نیست: شرک ورزیدن به خداوند متعال و ضرر رساندن به بندگان خدا.
۵٫ علیک بالشکر فإنّه یزید فی النعمه و أکثر من الدعاء فإنک لا تدری متی یستجاب لک و إیاک و البغی فإن الله قضی أن من بغی علیه لینصرنّه الله… و إیاک و المکر فإن الله قضی أن لا یحیق المکر السیء إلا بأهله.
بر تو باد به شکر نمودن پس به درستی که شکر نمودن نعمت را فزونی می بخشد و زیاد دعا کن پس به درستی که تو نمی دانی زمانی مستجاب می شود برای تو در حالی که ظلمی به تو شده است خداوند متعال روا می دارد نسبت به کسی که به آن ظلم شده، که او را یاری نماید و بر حذر باش از مکر و حیله پس خداوند متعال روا داشته است که برنگرداند مکر سوء را مگر به اهل آن.
۶٫ أوصانی ربی بتسع، أوصانی بالإخلاص فی السر و العلانیه و العدل فی الرضا و الغضب والقصد فی الفقر و الغنی و أن أعفو عمن ظلمنی و أعطی من حرمنی و أصل من قطعنی و أن یکون صمتی فکرا و منطقی ذکرا و نظری عبراً.
سفارش فرموده است خداوند متعال مرا به هفت چیز: سفارش فرموده به اخلاص در پنهان و آشکار و عادل بودن در رضایت و خشمگینی و اقتصاد پیشه کنم در فقر و دارائی و اینکه ببخشایم کسی را که به من ظلم کرده است و عطا کنم به کسی که مرا محروم کرده است و ارتباط برقرار کنم با کسی که با من قطع رابطه کرده و سکوت من فکر و گفتارم ذکر و نظرم عبرت گیری باشد.
۷٫ العباده سبعه أجزاء أفضلها طلب الحلال و قال: أفضلکم إیماناً أحسنکم أخلاقاً.
عبادت هفت جزء دارد که با فضیلت ترین آنها به دست آوردن حلال است. و فرمودند با ایمان ترین شما خوش اخلاق ترین شماست.
۸٫ مروءتنا أهل البیت العفو عمن ظلمنا و اعطاء من حرمنا.
مرام ما اهل بیت علیهم السلام گذشت است برای کسی که به ما ظلم کرده و بخشش است برای کسی که ما را محروم کرده است.
۹٫ العلم خزائن و مفاتیحه السئوال، فأرسلوا رحمکم الله فإنه یؤجر أربعه: السائل، و المتکلم، و المستمع و المحب لهم و قال: أقربکم منی غداً فی الموقف (القیامه) أصدقکم للحدیث و أدّاکم للأمانه و أوفاکم بالعهد و أحسنکم خلقاً و أقربکم من الناس.
علم همچون صندوقچه هایی است که کلیدهای آن سئوال کردن است. پس سئوال کنید خدا شما را رحمت کند چرا که چهار نفر از این کار سود می برند: سئوال کننده، جواب دهنده، شنونده، و دوستار آنها. و فرمودند نزدیک ترین شما فردا در مواقف قیامت راستگوترین شما در گفتار، ادا کننده ترین شما در امانت و باوفاترین شما در عهد و بهترین شما در اخلاق و نزدیک ترین شما به مردم می باشند.
۱۰٫ سائلوا العلماء و خاطبوا الحکماء و جالسوا الفقراء، و قال: فضل العلم أحب الی من فضل العباده و أفضل دینکم الورع.
از علماء سئوال کنید و با حکماء صحبت کنید و همنشین فقراء باشید و فرمودند: ارزش علم نزد من بیشتر از عبادت است و بالاترین دینداری شما ورع می باشد.
در ادامه بخوانیدتمثیلی از ذات پاک خداوند خدا کیست؟ سؤالی کفرآمیز یا خداشناسانه؟آیا خدا من را فراموش کرده است؟توحید و توکلحضرت آدم چه دینی داشت؟زندگی نامه حضرت محمد (ص)