سفر به نمک آبرود و جاذبه های گردشگری آن
مجموعه: مکانهای تفریحی ایران
شهر توریستی نمک آبرود در دوازده کیلومتری غرب چالوس
تاریخچه نمک آبرودشهر توریستی نمک آبرود که در دوازده کیلومتری غرب چالوس واقع شده قسمتی از اراضی منطقه را با وسعت تقریبی ۶۵۰ هکتار در بر می گیرد . حد شمالی این اراضی را دریای خزر و حد جنوبی آن را ارتفاعات مدوبن ( از ارتفاعات سلسله جبال البرز ) تشکیل داده است.
وجود پارک های جنگلی بنفشه و شمشاد در قسمت شمالی شهرک نمک آبرود با وسعت تقریبی ۲۰۰ هکتار مناظر بدیعی را در این قسمت از اراضی به وجود آورده است . ضمن آنکه در جنوب این اراضی دامنه کوه مدوبن به صورت جنگلی فشرده و با جاذبه های بصری فوق العاده واقع شده است .
طرح اولیه شهرک نمک آبرود به وسیله مهندسین مشاور داض ، چرخاب و هوارد همفری تهیه شده است . در گزارش هوارد همفری فرض بر این بوده است که جاده چالوس – رامسر منطقه را به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم می کند که بخش جنوبی جاده اختصاص به ویلاسازی داشته و بخش شمالی آن هتل هایت و قسمت پیشنهادی مارینا و تأسیسات مربوطه و مجتمع آپارتمانی را شامل می شد .
پوشش گیاهی نمک آبرودجنگلهای مازندران یکی از منابع مهم ثروت کشور به حساب می آیند، این جنگلها در اعتدال هوا و تنظیم رودها نقش داشته و از لحاظ صنعتی نیز بسیار حایز اهمیت اند. مساحت جنگلهای مازندران حدود ۱،۵۴۴،۰۰۰ هکتار برآورد شده، که این جنگلها غالباً از درختان پهن برگ تشکیل یافته و از سایر جنگلهای ایران کاملاً متمایز است.
عواملی چون دریای خزر و کوهستان البرز سبب شده اند که در دامنه شمالی این رشته کوه ها پوشش گیاهی انبوهی پدید آید، بطوریکه در بعضی از نواحی دست انسان بدان نرسیده است. این پوشش گیاهی در آب و هوای استان مازندران نقش بسیار مهمی دارد. در ارتفاعات بیش از ۲۵۰۰ متر از سطح دریا به علت سرمای زیاد جنگل وجود ندارد. جنگلهای مرطوب دامنه های شمالی البرز در مشرق به جنگلهای مینودشت و گلستان متصل می شود.
در منطقه نمک آبرود به علت دوری از دریای خزر و کاهش رطوبت، نوع درختان و سیمای جنگلی تغییر می کند. از جنگلهای مازندران استفاده های زیادی می کنند که از جمله در صنایع کاغذسازی، درودگری، و نجاری، تهیه سوخت و ذغال و غیره می باشد.
انواع درختان جنگلی نمک آبروددر جنگلهای نمک آبرود انواع درختان جنگلی یافت می شود که اهم آنها عبارتند از:بلند مازو و ممرز (در ارتفاعات میان بند) – آزاد (در ارتفاعات متوسط) – انجیلی (در ارتفاعات خیلی کم) – توسکا (در دره های مرطوب و کناره های جویبارها) – شمشاد که درختان آن همیشه سبزند (در میان بند) – افرا، نمرا، نارون (ملج یا اوجا) – زبان گنجشک (ون) – شاه بلوط و راش… (جنگلهای راش دارای اهمیت اقتصادی ویژه ای هستند).
آب و هوا نمک آبرودبه طور کلی جلگه مازندران در شمال ایران دارای آب و هوای معتدل و مرطوب است، که معروف به آب و هوای معتدل خزری است. عوامل مؤثر در آب و هوای نمک آبرود عبارتند از: وجود کوه های البرز، جهت قرار گرفتن آنها، ارتفاع مکان، نزدیکی به دریا، پوشش گیاهی، بادهای محلی، عرض جغرافیایی و پیش آمدن توده هوای شمالی و غربی، که در بین عوامل فوق نقش کوه ها و دریای خزر و بادها بیش از سایر عوامل است.
به طور کلی دو جریان هوا در منطقه نمک آبرود تأثیر میگذارد:جریان اول، هوائی که از شمال و شمال شرقی از سیبری به طرف مازندران میآید و این توده در زمستان باعث سردی هوا و ریزش برف و باران شده و در تابستان بندرت وزیده و سبب خنکی هوا میگردد.
جریان دوم، بادهای غربی که از طرف اقیانوس اطلس و دریای مدیترانه وزیده، که در زمستان باعث ریزش باران شده و در تابستان بر رطوبت هوا میافزاید و همچنین باعث شرجی شدن آن میگردد.
البته بادهای محلی معروفی نیز از جمله باد سورتوک (sortock) ( از سیبری در زمستان ) باد خوش آباد دره نور، (اوزروا) گیل وا، باد سام به منطقه نمک آبرود میوزند. با توجه به عوامل مختلفی که در آب و هوای این استان اثر دارند، سه نوع آب و هوا در این منطقه وجود دارد که عبارتند از: معتدل جلگه ای، کوهستانی و معتدل سرد.
جاذبه های گردشگری نمک آبرود
احداث شهرک نمک آبرود دو هدف عمده را مد نظر دارد :- ایجاد یک شهر اقامتگاهی – تفرجگاهی برای جذب جمعیت غیر ساکن شهرستانهای نوشهر و چالوس- جذب سر ریز جمعیت شهرهای چالوس و نوشهر
با توجه به موارد فوق احداث شهرک نمک آبرود تصویب شد و در تاریخ ۷/۱۰/۶۲ مصوبه مذکور توسط وزارت مسکن و شهرسازی ابلاغ گردید . صدور پروانه احداث شهرک نمک آبرود در سال ۱۳۶۶ با استناد به همین مصوبه انجام گرفته است.
در سال ۱۳۶۴ برای بخشی از محدوده اراضی نمک آبرود طرح توسعه تهیه گردیده است . این طرح بر اساس ساختار شبکه اصلی خیابان های موجود شکل گرفته است که متشکل از یک حلقه اصلی و خیابان های ارتباطی فرعی است . حلقه اصلی به قطعات مسکونی پیوند می خورد .
مناطق مسکونی شهرک نمک آبرود یعنی محله های پنجگانه یاد شده دارای مساحتی بالغ بر ۲۳۰ هکتار می باشد. محله شماره چهار در جنوب محله شماره یک قرار دارد. محله پنج نیز در گوشه جنوب شرقی و در منتهی الیه جنوبی شهرک نمک آبرود قرار گرفته است. محله های یاد شده هر کدام دارای یک مرکز محله هستند که خدمات مرکز محله ای در این مراکز پیش بینی شده است. این مراکز به نحوی طراحی گردیده تا ارتباط مستقیم سواره با مرکز شهرک برقرار باشد .
بخش شهرسازی نمک آبرودبر اساس طرح جامع و تفضیلی ساخت شهرک توریستی – تفریحی نمک آبرود ، مساحتی بالغ بر ۲۲۰ هکتار جهت اقامت دائمی و فصلی جمعیتی بالغ بر ۱۰۰ هزار نفر از ساکنین اختصاص داده شده است .مشخصه های معماری با انواع مختلف طرحها جهت ویلاها و ساختمان های دو طبقه و بلند مرتبه پیش بینی گردیده است .
جاذبه های گردشگری نمک آبروددر حاشیه جنوب شرقی شهرک نمک آبرود، مرتفعترین تله کابین کشور، قراردارد. این تله کابین نمک آبرود در سال ۱۳۷۲ با تلاش کارشناسان ایرانی احداث و به بهره برداری رسیده است. تله کابین نمک آبرود بازدیدکنندگان را در مدت ۱۲ دقیقه در ارتفاع ۹۷۰ متری به قله کوهستان مدوبن با اشراف بر منظره زیبای پانورامای جنگل و دریای خزر می رساند.
دیگر امکانات تفریحی و دیدنیهای نمک آبروددریاچه مصنوعی با پدالو، زمین تنیس، پیست دوچرخه سواری خانمها و آقایان، زمین اسکیت ،پاور هنگ گلایدر و اسکای واکر، شهر بازی نمک آبرود، پرواز با هواپیمای دو نفره، مراکز خرید، رستورانها، غرفه های بوتیک لباس و صنایع دستی، فرش، لباسهای چرم، عکاسی، آرایشگاه و سرانجام مرکز تفریحی ساحل دریا را می توان از میان دیگر امکاناتی نام برد که شما می توانید در آن، جوی دوستان ، لذت بخش و شاد داشته باشید .
منبع: namakabroud.com
دور دنیا با یک کلیکتله کابین نمک آبرود