طرز تهیه آش سبزی شیرازی
طرز تهیه آش سبزی شیرازی
مجموعه: آموزش انواع غذاها
طرز تهیه آش شیرازی
آش سبزی شیرازی آش های نذری شیراز است. در این مقاله طرز تهیه آش سبزی شیرازی به شما عزیزان به صورت کامل آموزش داده شده است.
آش سبزی یکی از آش های سنتی و بسیار قدیمی بخصوص در شیراز است که اغلب به عنوان نذری مورد استفاده قرار می گیرد این آش با پیاز داغ و روغن داغ و آبلیمو و نان سنگک سرو می شود.
آش سبزی شیرازی به دلیل وجود گوشت گوسفندی و حبوبات بسیار مقوی بوده و یکی از بهترین گزینه ها برای صبحانه یک روز زمستانی محسوب می شود. امیدواریم این آش خوشمزه را تهیه کرده و از خودن آن در کنار عزیزانتان لذت ببرید.
مواد لازم آش سبزی شیرازی :
گوشت سردست گوسفندی با استخوان
۵۰۰ گرم
سبزی (تره، ترخان، شوید)
۴۰۰ گرم
نخود
۱۰۰ گرم
عدس
۱۰۰ گرم
لوبیا قرمز
۱۰۰ گرم
برنج نیم دانه
۱۰۰ گرم
پیاز
۱ عدد
پیاز داغ
۳ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه و فلفل قرمز
به میزان لازم
زردچوبه
به میزان لازم
ترخان خشک
۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه آش سبزی شیرازی:
برای تهیه آش شیرازی اصیل، ابتدا حبوبات را از شب قبل خیس کنید و آب حبوبات را خالی کنید و باز روی آن آب بریزید و با کمی نمک روی حرارت قرار بدهید تا بپزند. عدس ها را هم جدا بپزید.
گوشت را در یک قابلمه دیگر با یک عدد پیاز و کمی زردچوبه و فلفل قرمز و یک لیتر آب بپزید. برنج را هم جداگانه بپزید.
سبزی ها را پس از پاک کردن و شستن خرد کنید و کاملاً تفت بدهید تا بپزند. پس از اینکه حبوبات کاملاً پخت، آنها را به برنج پخته و سبزی ها را هم اضافه کنید. گوشت که کاملاً پخت، آن را از قابلمه بیرون بیاورید و استخوان آن را جدا کنید و گوشت آن را بکوبید و به همراه آب آن به آش اضافه کنید و بگذارید چند جوش بزند.
در یک قابلمه کوچک کمی روغن را داغ کنید و نیمی از پیاز داغ را به همراه کمی زردچوبه و فلفل سیاه تفت بدهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود و آن را به صورت داغ در آش در حال جوشیدن بریزید. ترخان خشک را خرد کنید و سپس خیس کنید و به آش اضافه کنید. ⅓ از آش را در ظرف دیگری بریزید و آن را کاملاً بکوبید و سپس به آش اضافه کنید. (می توانید همه مواد آش را با هم خوب بکوبید که کشدار تر می شود) و خوب هم بزنید پس از چند جوش آش کاملاً جا می افتد و می توانید آن را در ظرف مناسب بکشید و با پیاز داغ تزئین کنید.
طرز پخت آش سبزی شیرازی
نکاتی برای طرز تهیه اش سبزی :
• بهترین گوشت برای این آش گوشت گردن یا گوشت سردست می باشد.
• همیشه برای پخت هر نوع آش مدت زمان زیادی را در نظر بگیرید و در تمام طول مدت پخت آش، از شعله خیلی کم استفاده کنید تا مواد به آرامی بجوشند و آش کامل جا بیفتد.
• گوشت را با گوشتکوب دستی بکوبید و از ریش ریش کردن آن با دست یا خرد کردنش با گوشتکوب برقی پرهیز کنید.
• به جای تره، می توانید از تره فرنگی نیز استفاده کنید.
• دقت کنید حبوبات آش به خوبی پخته شوند.
• آش باید تا جایی پخته شود که مواد خوب له شده باشند.
• می توانید برای راحتی و زودتر پختن آش بعضی از مواد آش را از شب قبل آماده کنید.
• در مراحل آخر پخت مرتب باید آش را هم بزنید. راز اصلی خوشمزه شدن و کشدار بودن این آش هم زدن آن است.
گردآوری: بخش آشپزی بیتوته
لذت آشپزی با بیتوتهدلایل ترک خوردن روی کیک چیست؟راز و رمز تهیه خوشمزه ترین ترشیسس ها چاشنی های محبوب غذاهاسس کچاپطرز تهیه خوشمزه ترین آش جو + نکاتی برای طرز تهیه آش جوطرز تهیه پیراشکی + نکات مهمی که برای تهیه پیراشکی باید بدانید