طرز تهیه ادویه پلو با ماهیچه غذای ویژه چهارشنبه سوری
طرز تهیه ادویه پلو با ماهیچه غذای ویژه چهارشنبه سوری
مجموعه: آموزش انواع غذاها
طرز تهیه ادویه پلو با ماهیچه غذای ویژه چهارشنبه سوری
مواد لازم برای ۶ نفر:
ماهیچه گوسفند
۴ عدد
ادویه پلویی
۷۰ گرم
پیازداغ عسلی
به مقدار لازم
فلفل سبز خرد شده
کمی
سیر
۳ حبه
جوزهندی رنده شده
کمی
پودر گلسرخ و گشنیز
کمی
زیره سیاه و سیاهدانه
روی هم دو قاشق غذاخوری
سیب زمینی ورقه شده
برای ته دیگ
نمک و فلفل
به مقدار لازم
برنج
۴ تا ۵ پیمانه
طرز تهیه ادویه پلو با ماهیچه :
ماهیچه تمیز شده گوسفند را با کمی پیاز و سیر و فلفل خرد شده و گوجه فرنگی تفت داده و با ادویه خورش و کمی آب روی حرارت بار می گذاریم تا بپزد و خیلی کم آب داشته باشد. وقتی پخت استخوان ها را جدا می کنیم.
ماهیچه را با پیاز و سیر و فلفل و گوجه فرنگی تفت داده و با ادویه خورش و آب می گذاریم تا بپزد
از قبل ادویه را آماده می کنیم. زیره و سیاه دانه برای ایجاد مزه بهتر غذاست. باقی ادویه جات باید کاملا ساییده شوند. تخم گشنیز طبیعت خنکی دارد که گرمی این ادویه را اعتدال می بخشد. جوز هندی را میتوان به اندازه یک قاشق چایخوری رنده کرد.
از قبل ادویه را آماده می کنیم
برنج را از قبل خیس کرده و سپس آبکش می کنیم. برنج را کمی زنده تر بر می داریم تا هنگام مخلوط کردن شفته نشود. اکنون ته ماهیتابه مخصوص ته چین یا پلو های مخلوط ( دیواره کوتاه ) را کمی روغن ریخته و سیب زمینی های ورقه شده را کف آن چیده و نمک می زنیم. می توانید به برنج هنگام آبکش کردن کمی زردچوبه اضافه کنید تا رنگ زرد خوشرنگی بگیرد. اکنون یک لایه برنج روی ته دیگ سیب زمینی ریخته و فشار دهید.
برنج را آبکش می کنیم یک لایه برنج روی ته دیگ سیب زمینی ریخته و فشار دهید
سپس یک لایه گوشت و پیازداغ عسلی و کمی ادویه پلویی روی آن ریخته و سپس مجددا یک لایه برنج و ادویه پلویی و سیاهدانه و زیره سیاه می ریزیم و فشار می دهیم .
سپس یک لایه گوشت و پیازداغ عسلی و کمی ادویه پلویی روی آن می ریزیم
حال از آب گوشت کمی روی برنج می ریزیم. ادویه پلویی می پاشیم و روغن حیوانی را داغ کرده و روی برنج می دهیم.
در آخر روی لایه برنج کمی آب گوشت و روغن حیوانی داغ کرده را روی آن می ریزیم
سپس داخل فر با حرارت ۱۸۰ درجه مدت یکساعت دم می گذاریم یا روی حرارت اجاق گاز به مدت یک ساعت و نیم با حرارت کم قرار می دیم تا هم دم بکشد و هم ته دیگ ها برشته شوند. سپس در ظرف مناسب کشیده و سرو می کنیم.
نکته : مزه غالب این غذا تخم گشنیز و جوزهندی و سیاهدانه و زیره است. ادویه پلویی مخلوط مواد دیگری نیز دارد که باعث مزه خاص این پلو می شود. به جای ماهیچه از دنده و دم سینه چرب گوسفند هم می توان این پلو مخلوط خوشمزه را تهیه کرد.
منبع : sofrehkhune.com
لذت آشپزی با بیتوتهدلایل ترک خوردن روی کیک چیست؟راز و رمز تهیه خوشمزه ترین ترشیسس ها چاشنی های محبوب غذاهاسس کچاپطرز تهیه خوشمزه ترین آش جو + نکاتی برای طرز تهیه آش جوطرز تهیه پیراشکی + نکات مهمی که برای تهیه پیراشکی باید بدانید