طرز تهیه کلوچه خرما و گردو
طرز تهیه کلوچه خرما و گردو
مجموعه: آموزش شیرینی پزی
مواد لازم :
روغن مایع
۱۱۰ گرم
شکر
۲۵ گرم
مایه خمیر فوری
۶ گرم
شیر ولرم
۲۵۰ میلی لیتر
آرد
حدود ۴۵۰ گرم
وانیل
۴/۱ قاشق چایخوری
مواد میانی :
خرما
۲۵۰ گرم
گردو
۱۵۰ گرم
دارچین
۱ قاشق چایخوری
زنجبیل
۲/۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه :ابتدا خمیر ترش (مایه خمیر) را با شیر نیم گرم و کمی از شکر مخلوط کرده و درب آنرا می گذاریم تا خمیر مایه عمل آید (حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه کافی است) سپس شکر را به علاوه روغن، وانیل و خمیر مایه عمل آمده مخلوط کرده و آرد را کم کم اضافه نموده تا خمیر بدست نچسبد.پس از کمی ورز دادن روی خمیر را پوشانده حدود نیم ساعت استراحت داده تا خمیر ور بیاید. بعد از آن میتوانیم خمیر را به اندازه های ۵۰ گرمی چانه کرده مواد میانی را وسط آن قرار داده و آنرا اندازه نارنگی فرم داده در سینی چرب شده قرار داده و روی آن مهر زده و مهر را فشار دهید تا کلوچه پهن شود سپس روی آنرا یک زرده تخم مرغ که مخلوط شده از کمی زعفران و یک قاشق شیر و یک قاشق چایخوری شکر روی آن گواش کرده و کنجد پاشیده در فر ۲۰۰ درجه سانتیگراد یا شماره گاز ۵ و یا ۴۰۰ درجه فارنهایت به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه قرار دهید.(این خمیر احتیاج به استراحت دوم ندارد)طرز تهیه مواد میانی:خرما را از هسته جدا کرده در صورت تمایل پوست آن را بگیرید کمی حرارت دهید سپس با پشت قاشق کمی آن را له کنید با گردو ریز شده و دارچین و زنجبیل مخلوط کنید.
منبع : groohashpazi.blogfa.com
پخت انواع کیک و شیرینی شیرینی بژی شیرینی بدون پخت شیرینی نارنجکیشیرینی زنجبیلی بدون فرطرز تهیه حلوای مجلسیطرز تهیه شیرینی خانگی مخصوص عید