علت بزرگ شدن شکم با بالا رفتن سن و درمان آن
اشخاص به علل زیر با بالا رفتن سن دچار اضافه وزن میشوند :
تغییرات هورمونی عامل چاقی شکم بعد افزایش سن
تغییرات هورمونی هم در مردان و هم در زنان با بالا رفتن سن افزایش پیدا می کند که هر دو میتواند عاملی برای افزایش وزن در دوران میان سالی باشد.
یائسگی برای خانمها بین سنین ۴۴ تا ۵۵ سال، هم عاملی برای افت شدید استروژن است که اضافه وزن را به ویژه در ناحیه شکم بوجود می آورد. اضافه وزن میتواند خطر ابتلا به فشار خون بالا، بیماری قلبی ، کلسترول و دیابت نوع ۲ را افزایش دهد.
در مردان هم افت شدید میزان هورمون تستوسترون پس از سن ۴۰ سالگی بوجود می آید که رشد میزان توده عضلانی را کاهش می دهد. کاهش هورمون تستوسترون همچنین میتواند کالری سوزی بدن را کمتر کند که عاملی برای افزایش وزن خواهد بود.
علت بزرگ شدن شکم با بالا رفتن سن
استرس
کارشناسان با مطالعات طولانی مدت به این مسئله دست یافتند که مردمی که آشفته و دچار استرس اند، بیشتر دچار چاقی های شکمی می شوند. هنگامی که فرد تحت فشار است، بدن شروع به ترشح هورمون کورتیزول می کند که از دو راه خرابی به بار می آورد:یکی اینکه شخص را به استفاده غذاهای چرب و خوراکی های شیرین تشویق می کند که تا حدودی شخص را ارام کند و دوم این که این هورمون شرایط شیمیایی بدن را تغییر می دهد و باعث می شود بدن شخص کالری کمتری بسوزاند و انرژی را به صورت چربی ذخیره کند.
تحرک کمتر
تحرک کمتری پیدا می کنند با کاهش فعالیت بدنی، کالری بیشتر به جای تبدیل به انرژی به صورت چربی ذخیره می شود و در نتیجه این اتفاق توده عضلانی بدن کاهش می یابد و بعد از ۳۰ سالگی در هر دهه از زندگی بین سه تا پنج درصد از توده عضلانی بدن کاسته می شود. همچنین با افزایش سن اشخاص حرکات سنگین که سبب افزایش توده عضلانی می شود را انجام نمی دهند.
مصرف کالری بیشتر
کالری بیشتری استفاده می کنند و در نتیجه متابولیسم آنها کاهش پیدا می کند.
افسردگی
چنانچه بی سبب شکم بزرگ شده اید و حتی رعایت کردن نکات گفته شده هم گره ای از مشکل شما باز نکرده، بهتر است مشکل تان را به جای متخصص گوارش با یک روانپزشک در میان بگذارید. محققان می گویند اگر در دوره پیری به سر ببرید و به افسردگی دچار شوید، صاحب شکمی بزرگ هم می شوید.
بررسی های آنها نشان می دهد احتمال شکم بزرگ شدن در یک دوره زمانی پنج ساله، در مسن هایی که علایم افسردگی را نشان میدهند بیشتر است. همانطور که در خصوص بی خوابی گفتیم در این باره هم پای هورمون کورتیزول در بین است. کنترل نشدن سطح این هورمون که بالا رفتنش چربی های دور شکم و کمر را انباشته می کند، سبب می شود شخص بدون چاق شدن شکم بزرگ شود.
برای مبارزه با چربی شکمی
چه میتوان کرد؟
توصیه در این باره همان توصیه ای است که برای کاهش وزن می شود. میزان کمتری کالری دریافت کنید و با فعالیت های جسمی مثل پیاده روی ، دوچرخه سواری و ورزش های هوازی دیگر کالری بیشتری را بسوزانید .
خواب خوب شبانه را فراموش نکنید. درصورتی که بعد از بیدار شدن از خواب با احساس کمبود انرژی در بدن خویش روبرو باشید، طی روز کم تر فعال خواهید بود و در نتیجه کالری کمتری هم می سوزانید. هفت تا نه ساعت خواب با کیفیت شبانه برای بزرگسالان توصیه شده است.
گردآوری: بخش ورزشی بیتوته