علت بوی بد برخی نواحی بدن در خانم ها
علت بوی بد برخی نواحی بدن در خانم ها
مجموعه: بهداشت بانوان
باکتری هایی که در ناحیه ی زیر بغل رشد می کنند، عامل اصلی بوی نامطبوع این ناحیه هستند
علت بوی بد برخی نواحی بدن کاملا طبیعی است که بدن هرکس بویی خاص و شاید ناخوشایند داشته باشد. این بوها ناشی از ترشح ترکیبات سمی و تنظیم درجه حرارت بدن است. در این میان بوهای نامطلوب دیگری نیز وجود دارند که به دلیل وجود مشکلی در سلامتی مانند وجود عفونت یا سرطان هستند.
علت بوی بد دهان، پاها، پوست سر، زیر بغل، واژن و ادرارنتایج پژوهش ها نشان می دهند که بیماری ها باعث بروز تغییراتی در ترکیبات شیمیایی بدن می شوند. برخی از این تغییرات با مشاهده ی علائم آنها و همچنین استشمام بوی نامطبوع قابل تشخیص هستند. اگر این بوها دائمی بوده و از بین نرفتند، بهتر است احتیاط کرده و بررسی های لازم پزشکی را انجام دهید.
بوی بد ناحیه تناسلی خانم هابوی بد ناحیه واژن در صورت عدم تشخیص علت آن، در اغلب موارد به سختی کنترل می شود. اگر این بو بعد از رابطه ی جنسی یا در طول دوره ی قاعدگی شدیدتر شود، به احتمال زیاد پای واژینوز باکتریایی در میان است. این مشکل زمانی بروز می کند که تعداد باکتری های بد و مضر واژن بیش از باکتری های مفید این ناحیه می شود. علائمی مانند ترشحات خاکستری رنگ، بوی نامطبوع، خارش و سوزش ناحیه ی تناسلی از جمله علائم این مشکل است.
بوی ترشحات زنانهترشحات واژن اگر شفاف یا سفیدرنگ و بی بو باشد، کاملا طبیعی است. اما زمانی که این ترشحات پنیری و غلیظ و همراه با بوی مخمر می شود، احتمالا پای یک عفونت ناشی از قارچ کاندیدا یا انواع دیگر قارچ ها در میان است. در اکثر موارد این ترشحات غیرطبیعی به بارداری، بیماری دیابت و استفاده از آنتی بیوتیک ها مربوط می شود. این مشکل همچنین خود را با علائم دیگری مانند خارش و سوزش نشان می دهد. بنابراین زمانی که متوجه بوی بد ترشحات واژن شدید که همراه با علائم ذکر شده است، حتما به پزشک مراجعه کنید.
بوی بد پاهاآیا بوی بد پاهایتان غیرقابل تحمل است و تا کنون نتوانسته اید با آن مقابله کنید؟با وجود اینکه محصولات زیادی به منظور مقابله با بوی بد پاها وجود دارد، اما برخی افراد نمی توانند با این بو مقابله کنند. بوی بد و شدید پاها می تواند هشداردهنده ی وجود باکتری و قارچ در پاها باشد که در معرض هوا تجزیه شده و بوی نامطبوعی منتشر می کنند. این مشکل می تواند در اثر تغییرات هورمونی، عدم رعایت بهداشت پاها و یا اختلالات عصبی نیز بروز کند.
بوی بد دهانهالیتوز یا بوی بد دهان ناشی از عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و یا وجود نوعی عفونت است که محیط مناسبی را برای رشد باکتری ها فراهم می سازد. این مشکل روی اعتماد به نفس افراد تاثیر منفی می گذارد و حتی امکان دارد آنها را به انزوا بکشاند. توجه داشته باشید عواملی مانند آبسه دندان، پوسیدگی و جرم دندان ها، بیماری های لثه، بیماری های ریوی، عفونت های گلو و همچنین مصرف موادغذایی بودار مانند سیر و پیاز خام باعث ایجاد بوی بد دهان می شوند.
بوی بد زیر بغلباکتری هایی که در ناحیه ی زیر بغل رشد می کنند، عامل اصلی بوی نامطبوع این ناحیه هستند. عدم رعایت بهداشت بدن و عدم استفاده از محصولات خوشبوکننده و ضدتعریق می تواند باعث تشدید این بو شود. با این حال در برخی موارد بوی زیر بغل مربوط به مشکلاتی در سلامتی می شود که به نام «بروم هیدروز» شهرت دارد. این مشکل باعث بروز بوهای نامطبوع می شود که به سختی قابل کنترل است. اگر شما هم از بوی بسیار بد و غیرقابل تحمل زیر بغل رنج می برید بهتر است، مشکل تان را با یک متخصص در میان بگذارید.
بوی بد پوست سرپوست سر نیز می تواند دچار بوی نامطبوعی شود. این بوها می تواند ناشی از عدم رعایت بهداشت فردی باشد. اما همیشه این بو ناشی از عدم شستشوی موها نیست. ترشح زیاد غدد سباسه (چربی) یا تولید نوعی مخمر می تواند عاملی برای ایجاد بوی نامطبوع پوست سر به همراه خارش و قرمزی در آن شود.
بوی تند ادرارادرار بوی خاصی دارد. با این حال زمانی که این بو تند و نامطبوع می شود، باید به آن دقت کنید، چون بوی تند آن می تواند ناشی از برخی مشکلات در سلامتی باشد. عواملی مانند مصرف برخی داروها و ویتامین ها و مصرف مارچوبه باعث تغییر بوی ادرار می شود. از این گذشته مشکلاتی مانند بیماری های کلیوی یا بیماری دستگاه ادراری، عفونت ادراری و دیابت نیز باعث ایجاد بوی نامطبوع و تند ادرار می شود. در اکثر موارد بوی نامطبوع ادرار با احساس جزئی سوزش در پایان ادرار کردن همراه است.
توصیه می شود با احساس هر یک از بوهای نامطبوع اشاره شده در بالا، اگر با رعایت بهداشت موفق به کنترل آنها نشدید، حتما به پزشک متخصص مراجعه کرده و مشکل تان را با او در میان بگذارید.منبع: tebyan.net
آنچه بانوان باید بدانند7 غذای مفید و مهم برای زنانبی اختیاری ادرارخطر طبی لباس های تنگ و چسبان سکته های قلبی در زنانعلل، علایم و درمان عفونت و ترشحات واژنمراقبت های اولیه در زنان