علت خارش و درد سینه در زنان چیست؟
علت خارش و درد سینه در زنان چیست؟
مجموعه: بهداشت بانوان
درد سینه ها معمولا قبل و یا حین دوره ی قاعدگی طبیعی می باشد
دلایل خارش و درد سینه در زنان چیست؟گاهی خانم ها دچار خارش یا درد در ناحیه ی سینه ها می شوند که اسباب نگرانی آنها را فراهم می سازد. در این مطلب به طور اجمالی به عوامل ایجاد کننده خارش یا درد در ناحیه ی سینه ها و درمان آن اشاره می کنیم.در گام اول لازم است که علت اصلی خارش سینه مشخص شود. در اکثر موارد، دلیل آن مسائل کم اهمیتی مانند استفاده از لباس زیر نامناسب است، اما در برخی موارد همین مشکل می تواند نشان دهنده ی بیماری های جدی تر باشد.
این عضو از بدن زنان بسیار حساس هستند و در برابر کوچکترین ناراحتی واکنش نشان می دهند. خارش یا درد در سینه ها جزو علائم رایج در بین خانم ها هستند که امکان دارد در نتیجه عوامل متعددی بروز کند. در هر حال لازم است که علل احتمالی مشکل ریشه یابی شود و در صورت وجود هر نوع مشکل یا بیماری، نسبت به رفع آن اقدام شود.
علل احتمالی خارش سینه هاخارش در ناحیه ی سینه ها امر رایجی است و می تواند ناشی از واکنش های آلرژیک پوست نسبت به برخی از انواع محصولات شیمیایی مانند اسپری ها، دئودورانت ها و ترکیبات آلرژن موجود در آنها باشد. تماس این ترکیبات با پوست باعث ایجاد خارش در ناحیه ی سینه ها می شود. بنابراین لازم است که در گام اول نسبت به محصولات بهداشتی که استفاده می کنید هوشیارتر باشید و از محصولات مرغوب تر و سالم تر استفاده کنید.از طرف دیگر خشکی پوست و عدم رطوبت کافی آن می تواند عاملی برای خارش پوست شود. برای مقابله با این مشکل کافی است که از لوسیون های بدن، روغن های گیاهی و کرم های مرطوب کننده استفاده کنید. اگر پوست خیلی حساسی دارید بهتر است قبل از انتخاب محصول مورد نظر با پزشک متخصص پوست مشورت کنید.خارش در ناحیه ی سینه ها همچنین می تواند اولین علامت بارداری باشد. در این صورت معمولا سینه ها با درد خفیفی شروع به خارش می کند. دلیل آن نیز افزایش جریان خون در این ناحیه از بدن است. خوشبختانه این مشکل به تدریج که بدن خود را با تغییرات ایجاد شده وقف بدهد برطرف می شود. در این فاصله می توان با قرار دادن کمپرس آغشته به دم کرده ی گیاه کالاندولا (گل همیشه بهار) خارش را تسکین داد.
اما باید توجه داشته باشید که اگر هر نوع علامت دیگری با خارش همراه شود مانند درد، تومور یا برآمدگی، تغییراتی در شکل سینه ها یا ترشح مایع از آنها باید مسئله را جدی گرفت و به پزشک مراجعه کرد. تمام این مشکلات می توانند نشان دهنده ی وجود عفونت، فیبروآدنوم (شایع ترین توده ی غیر سرطانی سینه)، کیست های خوش خیم و حتی تومور سینه باشد.
در نهایت اینکه خارش سینه ها می تواند صرفا ناشی از لباس زیر تنگ یا با جنس الیاف مصنوعی باشد. اگر مدتی است دچار خارش در ناحیه ی سینه ها شده اید بهتر است ابتدا با تعویض لباس زیر نامناسب عوامل دیگر را نیز در نظر داشته باشید. در صورت ادامه ی این مشکل و همراه شدن آن با علائم دیگر به پزشک مراجعه کنید.
علل احتمالی درد سینه هادرد سینه ها معمولا قبل و یا حین دوره ی قاعدگی طبیعی می باشد و علت اصلی آن تغییرات هورمونی است که در این دوره در بدن خانم ها ایجاد می شود. در این صورت می توانید با استفاده از ژل های مخصوص و یا روغن گل پامچال یا روغن گیاه مریم گلی این نواحی را ماساژ دهید. این کار باعث تسکین درد می شود.
علت دیگر درد و خارش در سینه ها می تواند ناشی از التهابی به نام ماستیت باشد که در دوره ی شیردهی مادران بروز می کند. این مشکل ناشی از التهاب بافت های پستانی می باشد و معمولا با علائم دیگری مانند تب یا خستگی همراه است. در این صورت از درمان های معمول مانند آنتی بیوتیک ها استفاده می شود. البته روش های خانگی و طبیعی مانند استفاده از دم کرده ی آویشن به صورت موضعی نیز کارساز است.
در نهایت باید بگوییم که یکی دیگر از علل احتمالی درد در ناحیه ی سینه ها می تواند ناشی از سرطان التهابی سینه ها باشد. این نوع سرطان رایج نیست، اما زمانی که بروز می کند معمولا باعث ایجاد خارش، التهاب و درد و همچنین قرمزی در ناحیه ی سینه ها می شود که پر از مایع لنف است. تشخیص چنین مشکلی برعهده ی پزشک متخصص است.
درمان درد و خارش سینه هادرمان درد و خارش سینه ها متناسب با علل و عوامل آن متفاوت است. اگر مشکل ناشی از واکنش حساسیتی پوست باشد، می توان با استفاده از کرم مرطوب کننده به مشکل پایان داد. در عوض اگر مشکل ناشی از وجود یک بیماری، عفونت یا مشکلات جدی تر باشد، حتما باید به پزشک مراجعه کرد. در این صورت پزشک با تشخیص علت اصلی مشکل، درمان های لازم را در پیش می گیرد.منبع:tebyan.net
آنچه بانوان باید بدانند7 غذای مفید و مهم برای زنانبی اختیاری ادرارخطر طبی لباس های تنگ و چسبان سکته های قلبی در زنانشاید شما هم مبتلا به تخمدان های پر از کیست باشید! مراقبت های اولیه در زنان