غیزانیه؛ بیآبی بالای ۵٠ درجه
مجموعه: اخبار اجتماعی
تاریخ انتشار : شنبه, ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ ۰۸:۳۴
با وجود اینکه اکثر نقاط استان خوزستان گرمای بالای ۵۰ درجه را تجربه میکنند، مردم بخش غیزانیه با بیش از ۸۰ روستا، همچنان از آب شرب بیبهره هستند و زندگی را برای اکثر مردم این منطقه تا حدی غیرممکن کرده است. بعد از کشوقوسهای فراوان هنوز این منطقه از آب شرب بیبهره است و مردم بخش غیزانیه سوم خرداد ۹۹ در اعتراض به وضعیت بد آب آشامیدنی این بخش محروم و نیز اجرا نشدن طرح آبرسانی به این منطقه پرجمعیت تجمع کردند.
رئیس جمهوری در تازهترین اقدام خود به وزیر نیرو دستور داده است تا حل کامل و سریع مشکل آب منطقه غیزانیه اهواز را شخصا بهصورت مستمر پیگیری کند که در نهایت تا پایان خردادماه به حل قطعی مشکل منجر شود. حجتالاسلام حسن روحانی در تماس تلفنی با رضا اردکانیان وزیر نیرو، تاکید کرد: «برنامهریزیها بهگونهای باشد که در آینده شاهد بروز چنین مشکلاتی در زمینه تامین آب آشامیدنی در هیچنقطهای از کشور بهویژه خوزستان نباشیم.»
مردم توان خرید تانکر را ندارند
غیزانیه که به بهشت نفتی ایران معروف است و در محاصره شرکتهای نفتی و گازی و پالایشگاههای پتروشیمی قرار دارد خطوط مارپیچ لولههای نفت و گاز از روستاهای بخش و زمینهای اطراف آن میگذرد اما دهها روستا هنوز لولهکشی آب ندارد. قرار گرفتن یکی از بزرگترین کانونهای ریزگرد در اطراف و مشکلات زیست محیطی ناشی از نشت نفت از لولهها تنها بخشی از مشکلات ساکنان این منطقه است اما مشکل بزرگتر آن کمبود آب شرب برای ساکنان است.
سالهاست که روستاهای بخش غیزانیه با مشکل آب روبهرو هستند با وجود مجاورت به مرکز استان و غنیبودن از منابع نفتی مستمر متاسفانه سالانه چندین راس دام را از دست میدهند و محصول چندانی از زمین نمیتوانند برداشت کنند. اهالی این روستاها برای مقابله با کمآبی اقدام به حفر چاه میکنند که بعضا حاصل این عمل آب ناسالم و آلوده است. اهالی غیزانیه، قیمت تانکرهای آب خصوصی را بین ۱۰۰ تا ۴۰۰هزار تومان اعلام میکنند.
آنها از تشکیل مافیای آب در این زمینه حرف میزنند. پیش از این، رسول ساکی بخشدار غیزانیه، تخلف در فروش غیرقانونی آب به اهالی را تایید کرده بود. همه اهالی نمیتوانند این آب را با رقم بالا بخرند، چون برای حمل تانکر آب به تراکتور نیاز است. جمال دورقی، دهیار غیزانیه در این رابطه میگوید: مشکل منطقه با تانکر آب حل نمیشود و باید هرچه زودتر پروژه انتقال آب به بهرهبرداری برسد.
بهگفته او تانکرهای آب در نهایت بتوانند به ۱۰ خانوار یک روستا آب برسانند. مشکل بقیه روستا همچنان لاینحل باقی میماند. او میگوید: آب را از تاسیسات اطراف به روستاها میرسانند و وقتی آب را پمپاژ میکنند، ضعف پمپاژ باعث میشود آب به همه روستاها نرسد. بهگفته او در پمپاژ آب گاهی اوقات حتی ۱۰ دقیقه آب به یک خانواده نمیرسد. او درباره گرانفروشی تانکرهای آب هم میگوید: قبلا شبه مافیا وجود داشت که توسط راننده تانکرها و برخی متولیان تاسیسات آب تشکیل شده بود. باجگیری میکردند. او میگوید: «من بهعنوان دهیار از تاسیسات میخواهم که آب را به آقای ایکس برسانند اما چون آقای ایکس پول ندارد آب را برای آقای ایگرگ میبرند.»
آبرسانی با تانکر به ۵۰۰ روستا
همچنین مجتبی یوسفی، نماینده اهواز در مجلس دهم بر این باور است که مشکلات آبی خوزستان تنها در غیزانیه خلاصه نمیشود و متاسفانه ۵۰۰ روستای این استان با تانکر آبرسانی میشوند، وی همچنین افزود: آب پایدار و بهداشتی یک نیاز اساسی مردم برای زندگی است که متاسفانه برخی از مردم در نقاط مختلف استان پرآبی مثل خوزستان از این نعمت برخوردار نیستند.مشاوره تحصیلی و انتخاب شغلویزیت آنلاین توسط مجرب ترین پزشکان
در غیزانیه ۸۳ روستا با تانکر آبرسانی میشوند در حالی که هشت سد عظیم خوزستان با مخازن مختلف ذخیره آب نسبت به تولید برق در کشور هم اقدام میکنند. وی با اشاره به تولید ۱۹درصد محصولات کشاورزی کشور در خوزستان یادآور میشود: بخشی از مشکلات آبی موجود بهدلیل سیاستهای غلط در مدیریت منابع آب کشور و انتقال بین بخشی آب از سرشاخههای بالادستی است که از نظر جغرافیای طبیعی آب به جلگه خوزستان سرازیر میشود.
اگر مسئولان و نمایندگان مجلس درد مردم را درد خودشان بدانند هرگز با وجود این مشکلات نسبت به ساختمانسازیهای جدید اقدام نمیکنند. یوسفی با طرح این سوال که وقتی مردم مشکل آب دارند چرا باید ساختمانهای چند ۱۰میلیاردی جدید ساخته شود، میگوید: اگر بنا بر کوچکسازی دولت گذاشته شده پس چطور مسئولان با ۵۰میلیارد تومان اعتبار نسبت به ساخت یک ساختمان جدید اقدام میکنند؟ آن هم در حالی که کل اعتبار موردنیاز در پروژه آبرسانی غیزانیه تنها ۱۷میلیارد تومان بوده است.
آرمان ملی