فیروزه ای ترین دریاچه غرب
مجموعه: مکانهای تفریحی ایران
این روزها که گرمای هوا روزهای کشدار تابستان را خسته کننده تر از همیشه کرده، شاید بد نباشد کوله بارتان را ببندید و به یک منطقه ییلاقی با آب و هوای کوهستانی سری بزنید. دریاچه کوهستانی گهر یکی از بهترین گزینههایی است که میتوانید درباره آن فکر کنید و با گرفتن یک روز مرخصی، تعطیلات آخر این هفته و اوایل هفته بعد را در این منطقه بگذرانید.
دریاچه گهر در ۱۲۱ کیلومتری شرق استان لرستان به مرکزیت خرمآباد و در ۳۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر درود قرار دارد و درست مثل یک تکه فیروزه در مرکز منطقه حفاظت شده اشترانکوه به چشم میآید. این دریاچه دو بخش اصلی دارد به نامهای گهر بزرگ (کله گهر) و گهر کوچک (کره گهر) که وسعت گهر بزرگ حدود ۱۰۰ هکتار و عمق دریاچه بین ۴ تا ۲۸ متر و عرض آن بین ۴۰۰ تا ۸۰۰ متر و طول آن ۱۵۰۰ متر است. در سالهای پر برف سطح دریاچه یخ بسته و منظره جذابی را به وجود میآورد.
این دریاچه در بین رشته کوههای اشترانکوه محصور شده و اگر اهل کوهنوردی باشید، اشترانکوه میتواند جوابگوی ماجراجویی شما باشد. این کوهها که از سمت شمال به قله ازنادر، کول شاکول، دره دائی، قله سن بران از شمال غرب به کوه گزرسون و پریز کوه بزرگ از شمال شرق به پریز کوه کوچک از جنوب شرق به کوه تخت کالا و ارتفاعات دره دزدون، از جنوب به ارتفاعات اسینه و در جنوب غربی به کوه گولک و از شرق به قله همایلون و مالره محدود میشوند و فرصت خوبی برای گشت و گذار در غرب کشور را به شما میدهند.
پوشش گیاهی مرتعی و گونههای متنوع درختان جنگلی این منطقه هم چیزی نیست که بتوانید از آن چشم پوشی کنید؛ بلوط، بید بادام، پسته وحشی و … اطراف دریاچه را به صورت یک پارک طبیعی در آوردهاند و جنگلهای منطقه که بیشتر از بلوط ایرانی و گونههای دیگر کیکم، بادام کوهی، پسته وحشی، ارغوان، گلابی وحشی، چنار، نارون، بلوط مازو و دار گردو انجیر، زبان گنجشک، سیب، زالزالک، ارژن کنار، کهور، انار، گز و مو وحشی پوشیده شدهاند، جاذبه بیشتری به فضا دادهاند.
اما زیباییهای اشترانکوه به همین جا ختم نمیشود. این منطقه حیات وحش متنوعی دارد که در آن حیواناتی مثل بز، قوچ، آهو، کل، پلنگ، گرگ، گراز، خرس قهوهای، کفتار، روباه، شغال، خرگوش وحوش کوچک، انواع پرندگان مانند عقاب کبک، شاهین تیهو، و دیگر پرندگان بومی یک پارک وحش طبیعی به چشم میخورند. مار ماهی، لاک پشت، قورباغه، ماهی قزلآلا، ماهی رنگین کمان و ماهی خال قرمز از دیگر جانورانی هستند که به دلیل شرایط مساعد محیطی در این دریاچه زندگی میکنند.
اگر گذارتان به گهر افتاد، به جز آبتنی در دریاچه امکان ماهیگیری با قلاب، قایقرانی، اسکی روی آب و راهپیمایی در کنار رودخانهها را هم خواهید داشت که سفر شما را جذابتر میکنند.
خیالتان جمع باشد که در کنار این دریاچه امکانات خدمات بهداشتی درمانی سرپایی، پاسگاه نیروی انتظامی، پاسگاه محیط زیست کمپ موقت تابستانه با تعداد ۳۰ چادر و ۱۰ سرویس بهداشتی وجود دارد و روشنایی محدوده در شب هم امنیت کامل منطقه را برقرار میکند.
بهترین راه دسترسی به دریاچه گهر از مسیر شهر درود به طرف روستای درب آستانه امام زاده پیروالی و سپس چشمه خیه است. از شهر درود تا چشمه خیه حدود ۱۷ کیلومتر جاده آسفالت و از چشمه خیه تا دریاچه گهر به مسافت ۱۸ کیلومتر مالرو است که به شما این فرصت را میدهد از چهارپایان بومیان منطقه استفاده کنید و تا دریاچه برسید.
علاوه بر این مسیر از طریق شهرستان الیگودرز به سمت جاده شول آباد، کناره رودخانه مورزرین و گردنه تاپله را میتوانید با وسیله نقلیه طی کنید و از آنجا تا دریاچه را که مسافت آن حدود ۱۲ کیلومتر است پیاده بروید.
البته اگر اهل کوهنوردی حرفهای باشید و به اندازه کافی در اشترانکوه تجربه داشته باشید، میتوانید از مسیر کوهستانی هم به سمت گهر حرکت کنید. در این صورت مسیرتان از روستای تیان، مابین شهر درود و ازنا میگذرد و از آنجا باید به قله ۴۱۵۰ متری اشترانکوه (سن بران) صعود کرده و بعد به سمت مسیر شن اسکی آبشار و دریاچه گهر فرود بیایید.
منبع:tebyan.net
دور دنیا با یک کلیکبزرگترین رصدخانه جهانروستای رنسانسی ایرانطولانی ترین غار خراسانعجیب ترین گورستان تاریخی اردبیلقدیمیترین کلیسای جهان در ایرانقلعه هزار درب آثار باستانی استان ایلام