نظارت والدین بر فعالیتهای اینترنتی کودکان
مجموعه: تعلیم و تربیت
این روزها گشت زدن در فضای مجازی اینترنت یکی از مهمترین تفریحات کودکان محسوب میشود و متاسفانه این در حالی است که اکثر والدین کوچکترین نظارتی بر فعالیت آنها در این محیطهای غیرواقعی ندارند….
در همه کشورهای پیشرفته سالیان سال است که والدین به کمک نرمافزارهای ویژه فعالیت فرزندان خود را در اینترنت کنترل میکنند و حتی با استفاده از رمز عبور، اجازه ورود آنها را به بسیاری از سایتها نمیدهند اما در کشور ما نظارت چندانی بر این موضوع وجود ندارد زیرا بسیاری از والدین ایرانی از نظر اطلاعات در سطح پایینتری نسبت به فرزندانشان قرار دارند و همین موضوع موجب میشود که آنها نتوانند نظارتی داشته باشند.
عدهای از خانوادهها نیز نداشتن وقت کافی را بهانه میکنند و بدون آگاه کردن کودک درباره محیط مجازی به او اجازه میدهند تا ساعات زیادی را در اینترنت بگذراند. در این بین سایتهای غیراخلاقی و چترومها بیشترین آسیب را به کودکان و نوجوانان میرسانند و اگر خانوادهها درباره خطرات احتمالی این محیطها با فرزندانشان صحبت نکنند، باید در آیندهای نزدیک در انتظار به بار آمدن فجایعی بزرگ باشند زیرا عملا تربیت کودک از دستشان خارج میشود و نمیتوانند هیچ کنترلی بر اعمال و رفتار او داشته باشند. ب
رای قدم اول، کودکان ما باید آموزش ببینند که چگونه از اینترنت استفاده کنند. در ابتدا باید سایتهایی را در صفحه خانگی تعریف کنیم که از محتوای مطالب آن کاملا آگاه باشیم. یکی از مهمترین نکاتی که والدین باید به آن توجه ویژه داشته باشند این است که ساعات ورود کودکان به اینترنت را کنترل کنند و اجازه ندهند کودکشان بیشتر از یک ساعت در روز در محیط مجازی باشد و حتما در طول این مدت مطمئن شوند که فرزندشان به سراغ چه سایتهایی میرود و این مستلزم این است که پدرها و مادرها سطح اطلاعات خود را بالا ببرند.
حتی والدین باید زمانهایی را در کنار کودکشان در محیط مجازی بگذرانند و جنبههای مثبت استفاده از اینترنت را به صورت غیرمستقیم به آنها آموزش دهند. خطرناکترین محیط مجازی در کشور ما چترومها هستند که والدین باید در این زمینه هوشمندانه عمل کنند و به کودک اطمینان دهند که اکثر افرادی که در گفتگوهای چترومها شرکت میکنند با اسم و سن و موقعیت واقعی خود وارد این محیط نشدهاند و ورود آنها به این چترومها تنها به این دلیل است که سلامت (چه سلامت روانی و چه سلامت جسمی) افراد ناآگاه و زودباور را به خطر بیندازند.
والدین باید بدانند این روزها نرمافزارهای مختلفی در بازار وجود دارد که والدین بدون اینکه کودک متوجه شود، میتوانند فعالیت کودکشان را در محیط مجازی کاملا کنترل کنند و تمام اعمال کودک را در این محیط ثبت و بررسی نمایند و در صورتی که متوجه موضوع مشکوکی شدند حتما با یک روانپزشک کودک مشورت کنند.
آنچه والدین باید بدانند نظرات هربارت در باب تعلیـــم و تربیــت مامان بگم ساعت چنده !!!شیوه های تعلیم و تربیت کودکانمامان جون، دستم اُوخ شده!نرس کودک از دکترآیا تنبیه بدنی آخرین چاره است؟