کمپوت از دسرهای میوهای محسوب میشود و در فصلهایی که میوه کم است میتوان از انواع و اقسام کمپوت استفاده کرد.
به طور کلی این میوه پخته را (کمپوت) اکثر مردم مصرف میکنند. مخصوصا اشخاصی که دستگاه گوارش آنها به خوبی قادر به هضم کردن میوه های خام نیست. بنابراین در تهیه آن باید دقت خاصی شود و اندازه و شکر و نوع تازه بودن میوه را حتما باید در نظر گرفت و هنگام درست کردن آن باید سعی کنید که شربت آن زیاد جوشیده نشود، زیرا مواد اصلی آن یعنی میوه زود له میگردد و فرم تکههای میوه از بین میرود و حالت وارفتگی به خود میگیرد.
اصولا کمپوت را نمیتوان بدون سرپوشی محکم، زیاد نگهداری کرد، چون شربت آن زیاد جوشیده نیست و زود فاسد میشود. بنابراین پس از طبخ آن در قوطی یا شیشه مخصوص ریخته و دهانه شیشه را کاملا ببندید تا هوا به داخل آن نفوذ نکند و هنگام پختن حتما نباید درب ظرف که روی اجاق است گذاشته شود چون بخار بیش ازحد و حرات زیاد داخل ظرف، میوه را له میکند و شربت غلیظ میشود. در واقع شربت کمپوت باید رقیق و کم شیرین تهیه شود.
منبع : sooran.com