PH عسل برابر ۴ و به شدت اسیدی است، بنابراین باید از نگهداری آن در ظروف فلزی خودداری کرد. چون بعد از مدتی فلز را خورده و خودش هم خراب میشود و ذرات فلز که به همراه عسل وارد بدن میشود، برای انسان مضر است. برای نگه داری عسل در حجم زیاد ظروف استیل و گالوانیزه و برای مصارف خانگی ظروف شیشه ای، لعابی و سفالی توصیه میشوند.
ظرف عسل را نباید در باز، در اتاق یا یخچال نگه داشت، زیرا عسل، آب موجود در هوا را به شدت به خود جذب کرده و پس از مدتی، رقیق و آبکی میشود. عسل، بوهای خارجی را خیلی زود به خود جذب میکند. بنابراین نباید آن را نزدیک موادی چون پارافین، قیر، بنزین و ماهیهای دودی و … نگه داشت.
در نزد عامه عسل متبلورشده و شکرکزده عسل تقلبی شناخته میشود که این باور صحیح نیست ولی فروشندگان عسل برای از بین بردن شکرک و جلوگیری از متبلور شدن آن عسل را به مدت نیم ساعت در درجه حرارت حدود “۶۵” درجه سانتیگراد نگه داشته و سپس آن را سرد کرده و بستهبندی میکنند تا عسل آنها شکرک نزند. چون حرارت دادن عسل همه ذرات جامد موجود را به مایع تبدیل میکند و مانع شکرکزدن عسل میشود. در ضمن بهترین دما برای نگهداری عسل “۷” تا “۱۲” درجه سانتیگراد است.
منبع:fdo.mui.ac.ir