چه سوالاتی درمراسم خواستگاری بپرسیم؟
چه سوالاتی درمراسم خواستگاری بپرسیم؟
مجموعه: دانستنیهای قبل از ازدواج
در جلسه اول خواستگاری باید سوالهای کلی پرسیده بشه.می پرسید چه جور سوالهایی؟؟
خب جونم براتون بگه …ببخشید شد شبیه قصه ها!!!!!
اما شما باید بتونید یه سری سوالهایی رو مطرح کنید که به یه چیزایی کلی برسید.مثلا فکر نکنم کسی از زن یا شوهر سطحی نگر و کم عقل خوشش بیاد.
خب حالا باید برای کشف این موضوع یه سری سوالها وبحثهایی مطرح شه که بتونه یه چیزایی از این موضوع بفهمید.مثلا می تونید نحوه برخورد طرف مقابل رو با یه موضوع پیش آمده در زندگی بپرسید.مصداق عینی این رو فعلن تو ذهنم ندارم.
همین موضوع ها رو در مورد
ایمان
اخلاق
آداب معاشرت و….بپرسید.
خب اینجا من یه تعداد سوال یادداشت می کنم. که شاید بدردتون بخوره!
لازم است قبل از هر چیز به چند نکته اشاره کنم:
۱ – در انتخاب پرسشها سعی بر این بوده که سؤالات هماهنگ با معیارها و حدود شرعی اسلام عزیز انتخاب و گلچین شوند.
۲- سؤالات عموماًبه صورت نظری، عمومی و مستقیم طرح شده و شما می توانید با توجه به شرایط و موقعیت فرهنگی و محیطی فرد مورد نظر، آنها را به صورت کاربردی، ملموس و غیر مستقیم مطرح نمایید.
۳- سؤالات طرح شده بسیار کلی و جامع است و قابلیت گسترش و تبدیل آن به سؤالات جزئی تر، تشریحی و تستی برای شما وجود دارد.اینو بگم که بعدا یه مقداری از سوالات جزئی رو مطرح می کنم.
۴ – باید توجه داشته باشید که مهمترین شرط برای مفید بودن این پرسش و پاسخها، داشتن صداقت کامل برای هر دو طرف است.
۵- سؤالات طوری مطرح شده که هم آقایان و هم خانمها بتوانند از آنها استفاده کنند ولی برخی از سؤالات نیز اختصاصی آقایان یا خانمها می باشد.
۶ – از آنجا که هر کس مطابق با ذهنیت و تصورات به سؤالات جواب می دهد و چه بسا ممکن است برداشت دیگران از یک مفهوم، با برداشت شما مغایرت داشته باشد و عدم توجه به این نکته، در آینده مشکلاتی را برای شما ایجاد نماید، بهتر است در چنین مواردی قبل از طرح سوال مورد نظر، ابتدا از طرف مقابلتان، در مورد اینگونه مفاهیم توضیح خواسته و سپس سؤال اصلی را مطرح کنید. به عنوان مثال قبل از اینکه سؤال کنید:” نظر شما در مورد قناعت در زندگی چیست؟”بپرسید:” به نظر شما قناعت یعنی چه؟”
۷- توصیه می کنم پرسش و پاسخ، حتی المقدور به صورت حضوری انجام پذیرد، زیرا اولاً میزان شناخت شما را وسیعتر نموده و ثانیاً احتمال دخالت احساسات را به حداقل می رساند. همچنین برای اینکه شناخت شما از طرف مقابلتان دقیق و شفاف باشد، سعی نمایید پرسشها و پاسخها را کاملاً به صورت رسمی و خالی از هرگونه عبارات عاطفی مطرح نمایید.
۸ – دقت داشته باشید که اصل جوابها و کیفیت آنها، نشان دهنده نوع شخصیت و دیدگاههای طرف مقابل شما و نیز نشان دهنده میزان رشد فکری و عقلی اوست.
۹ – بعد از مطالعه سؤالات متوجه خواهید شد که پرسیدن برخی از این سؤالات در جلسه اول خواستگاری ضرورتی ندارد و در صورت نتیجه گیری اولیه، در جلسات بعدی مطرح شوند بهتر است، که تقسیم بندی آن بر عهده خود شما می باشد.
۱۰ – ممکن است شما احتیاج به پرسیدن برخی از این سؤالات نداشته باشید، به این دلیل که یا قبلاً از آنها اطلاع داشته اید و یا اینکه سؤال مورد نظر در مورد طرف مقابل شما صدق نمی کند.
۱۱ – سؤالاتی را که فکر می کنید مطرح کردن آنها ضروری میباشد و در این مجموعه سوالات گنجانده نشده را نیز به سؤالات خود بیفزایید.
سؤالات مربوط به آینده زندگی
به نظر شما مهمترین عامل موفقیت در زندگی چیست؟
ملاک خوشبختی و موفقیت را در چه می بینید؟
افکار مذهبی همسرتان و خانواده او، چقدر برای شما اهمیت دارد؟
چه صفاتی را برای همسر آینده خود لازم می بینید؟
نظر شما در مورد مراسم عقد و عروسی چیست؟
نظر شما در مورد مهریه چیست؟
زندگی در شهری دیگر را چگونه می بینید؟
آیا آمادگی دارید کمبودهای اقتصادی همسرتان و خانواده او را نادیده بگیرید؟ تا چه حد؟
سؤالات مربوط به خانواده همسر
از نظر اجتماعی، خانواده شما چه ایده هایی دارند؟(مثلاً در مورد جامعه، مردم، مشکلات و…)
سطح فرهنگی و طرز تفکر خانواده خود را چگونه ارزیابی می کنید؟
خانواده شما چقدر مذهبی هستند؟
خانواده شما سنتی هستند یا متجدد و یا معمولی؟
خانواده شما شاد و پر جنب و جوش هستند یا ساکت و آرام؟
خانواده شما مرد سالار است یا زن سالار یا شایسته سالار؟
دانستنیهای قبل و بعد از ازدواجسین جیم های خواستگاری۷ قدم تا ازدواج بی دردسرازدواج سنتی یا مدرن؟اشتباه های دخترانه در ازدواجتوصیه هایی برای حفظ ازدواجخانمها به دنبال چه مردانی هستند؟