

حتما برای شما هم پیش آمده که میوهها و سبزیهایتان را با اینکه در یخچال نگهداری میکنید زود خراب و غیرقابل استفاده میشوند.
برای بهتر نگه داشتن میوهها باید بدانید که هر میوهای در یک شرایط خاص بیشتر عمر می کند و سالم می ماند.
بعضی از میوهها مانند میوههای مناطق گرمسیری به سرما حساس هستند و اگر در یخچال نگهداری شوند، زودتر خراب میشوند؛ میوههایی مثل انبه و آناناس اینگونه هستند و بهتر است آنها را خارج از یخچال در فضایی از آشپزخانه که به دور از نور مستقیم خورشید است، نگهداری کنید.
موز نیز از همین نوع میوههاست و برای ماندگاری بیشتر، بهتر است آن را در یک کیسه سیاه یا در روزنامه بپیچید و در قسمتی از آشپزخانه با نخ آویزان کنید. قسمت بالای موز که محل اتصال موزها به هم هستند را نیز اگر فویل پیچ کنید، موزها مدت زمان بیشتری میمانند و خراب نمیشوند.
سیب از میوههای بسیار مقاوم است و اگر ضربه نخورد و در جای خنک نگهداری شود تا ۲ماه قابل نگهداری است. پس موقع شستن و جابهجایی سیبها مواظب باشید ضربه نخورند تا مدت زمان بیشتری سالم بمانند.
خیار اما برعکس سیب، زود پلاسیده و خراب میشود. برای بیشتر کردن عمر خیار، آنها را نشسته داخل ظرف دربسته یا میان روزنامه بپیچید و در یخچال نگهداری کنید. اگر خیارها را شستید، کاملا خشکشان کنید و بعد در ظرف دربسته نگهداری کنید. یادتان باشد حتی خیارهای نشسته هم بعد از مدتی شروع به تعریق میکنند، پس بعد از چند روز به خیارها سر بزنید و با پارچهای خشکشان کنید یا بعد از قرار دادن خیارها در ظرف، رویشان پارچهای بکشید تا آب حاصل از تبخیر را بگیرد.
روش نگهداری لیموترش نیز مانند خیار است. آنها را در ظرف دربسته درون یخچال نگهداری کنید و اگر آنها را شستید، کاملا خشک کنید و بعد در ظرف دربسته یا درون کیسه پارچهای در یخچال بگذارید.
موقع خرید کیوی سعی کنید آنهایی که سفت هستند و به نظر نارس میآیند را انتخاب کنید و نشسته داخل پاکت کاغذی در یخچال یا بیرون در محیطی خنک قرار دهید. اگر کیویها رسیده هستند، در کنار میوههایی مثل سیب، گلابی و سیبزمینی قرار ندهید زیرا گاز متصاعد شده از آنها باعث میشود کیوی سریعتر برسد و خراب شود.
هندوانه و خربزه را قبل از قاچ کردن تا چند روز خارج از یخچال میتوانید نگهداری کنید ولی بعد از قاچ کردن، روی قسمتهای باقیمانده حتما فویل بکشید، سپس در یخچال قرار دهید تا تازه بمانند.
برای نگهداری بهتر از انگورها، آنها را نشسته داخل کیسه در یخچال بگذارید و فقط قبل از مصرف آنها را بشویید. اگر انگورها را از قبل بشویید و در یخچال بگذارید، دانههایش ترک می خورند.
منبع : hamshahrionline.ir