سلام خوبی کجای مامان و بابام رفت من جانی ئمم حستم ارو
- مجموعه: شستشو ، نظافت ، لکه گیری
در این ۲۵ روز با ما همراه باشید تا هم خانهای تمیز داشته باشید و هم از کار کردن لذت ببرید.
تختخواب را مرتب کنید. اتاقها را جارو و میز و لوازم آشپزخانه را تمیز کنید. ظرفشویی را از ظروف کثیف خالی کرده و اتاق نشیمن را مرتب کنید.
صرفه جویی در وقت: یک سبد یا جعبه در کناری قرار دهید تا وسایلی را که باید از منزل خارج کنید داخل آن قرار دهید.
۲) اتاق نشیمن
نوارها و CDها را مرتب و تمیز کنید. همه جا را جارو و گردگیری نمایید.
صرفه جویی در وقت: اتاق را در جهت عقربههای ساعت تمیز و مرتب کنید.
۳) کشوها و قفسهها را از وسایل غیر قابل استفاده خالی کنید.
مدادها، برچسبها، مُهر و سایر وسایل را دسته بندی کنید و ظروف کوچکی را برای جمع آوری و دسته بندی هر کدام تهیه نمایید.
۴) بخشی از خانه که محل نگهداری از مدارک است:
صورت حسابهای پرداختی را مرتب و کنترل کنید: اوراق غیر قابل استفاده را جمع آوری کنید. کاغذ خرید اشیاء را مرتب و طبقه بندی نمایید. هر دسته از مدارک را در پاکت یا کیف مخصوص قرار دهید و در کشو بگذارید.
صرفه جویی در وقت: هنگام بررسی اوراق، بلافاصله آنچه را که به درد نمی خورد دور بریزید.
۵) زیر زمین
وسایل زیرزمین را در قفسهها قرار دهید. کف آن را جارو کنید. به جعبهها برچسب بزنید. مسیرهای آب و فاضلاب را کنترل نمایید.
۶) آخر هفته اول – انباری
وسایلی را که در انباری است دسته بندی و مرتب کنید. جعبهها را برچسب بزنید. اشیا و لوازمی را که میخواهید هدیه بدهید بسته بندی کنید.
۷) اتاق نشیمن
اتاق را جارو کنید. کف اتاق را بشویید و وسایل را گردگیری کنید. شیشه تلویزیون و آینهها را با پارچه کاغذی نم دار گردگیری کنید.
۸) اتاق ناهارخوری
بعد از جمع آوری، وسایل روی میز را لکه گیری کنید. پایه صندلیها و میز را لکه گیری کنید و کف اتاق را بشویید. لکههای مقاوم روی وسایل چوبی با واکس مخصوص پاک کننده چوب به کمک پارچه پشمی بر طرف خواهد شد.
۹) حمام
برای تمیز کردن حمام، مواد ضدعفونی کننده را به لولهها، دیوارها و دستشویی بمالید و به سراغ یک کار کوچک بروید و چند دقیقه فرصت بدهید که این مواد بهتر اثر کنند.
احتیاط : هنگام استفاده از جوهر نمک و سایر پاک کنندهها، هرگز مواد را همزمان با هم به کار نبرید و مراقب باشید که به کسی آسیبی نرسد. بعد از ریختن وایتکس یا پاک کنندههای دیگر، چند قدم از محل دور شوید تا بر اثر تنفس گازهای حاصل، دستگاه تنفستان دچار اشکال نشود( بهتر است تهویه توالت و حمام را هم روشن کنید). در صورت امکان هنگام شستشو با این مواد، از ماسک استفاده کنید.
۱۰) گلخانه
گلها و برگهای خراب را از ساقه اصلی جدا کنید. لکههای روی برگ را به صورت خیس پاک کنید. اگر گلها نیاز به آبیاری یا تکثیر دارند این کار را انجام دهید.
۱۱) اتاقهای خواب
لباسها و ملحفههای کثیف را جمع آوری کنید. پنجرهها را باز بگذارید تا هوای اتاق عوض شود. کف اتاق را جارو بزنید، آینه و شیشهها را تمیز کنید. تمام وسایل را گردگیری کنید.
۱۲) پایان هفته دوم – قفسههای اصلی لباس
کف قفسهها را تمیز کنید. طبقات را مرتب نمایید. لباسها و کفشهایی را که نمی پوشید از قفسه بیرون بگذارید و مرتب در جعبه ای قرار دهید (می توانید بعداً و سر فرصت، آنها را به کسی که لازم دارد بدهید). یک کیسه جهت لباسهایی که نیاز به شستن دارند آماده کنید.
صرف جویی در وقت: تمام لباسهای یک شکل را در یک طبقه قرار دهید، دامنها، شلوارها و بلوزها هر کدام را در یک طبقه بگذارید.
۱۳) کتابها و جعبهها را فهرست بندی کنید.
کتابهایی را که به ندرت استفاده میشوند در یک قفسه جداگانه قرار دهید. کتابهایی را که به آنها علاقه ندارید از رده خارج کنید(می توانید آنها را به کتابخانهها یا افراد هدیه کنید) به جعبههای مخصوص ِ مدارک، برچسب بزنید.
۱۴) یخچال
میوهها و سبزیجات فاسد شده را دور بریزید. تمام طبقات یخچال را در آورید، دیوارها و طبقهها را تمیز کنید. مواد شبیه به هم را در یک طبقه جای دهید. داروها و مواد تاریخ مصرف گذشته را دور بریزید.
۱۵) فریزر
سبزیجات، گوشت مرغ، ماهی و گوسفند، هر کدام را در طبقه مخصوص قرار دهید. به تاریخ بستهها دقت کنید و مواد تاریخ مصرف گذشته را دور بریزید.
صرفه جویی در وقت: روی هر بسته جدیدی که در فریزر میگذارید تاریخ بزنید. فهرستی از مواد موجود در فریزر تهیه کنید تا راحت تر بتوانید آنها را پیدا کنید.
۱۶) قفسههای خواروبار
ادویهها را مرتب بچینید، مواد تاریخ گذشته را از قفسه خارج کنید. ظروف مربوط به خواروبار را براساس حروف الفبا مرتب کنید. از برچسب مخصوص برای نامگذاری ظروف استفاده کنید.
۱۷) تابلو اعلانات
در بعضی از منازل کاغذهای یادداشتی بر روی فریزر یا یخچال نصب میکنند یا در تقویم دیواری یادداشتهایی را برای افراد خانواده مینویسند. این برگهها باید هر روز کنترل شوند تا برنامههایی که مربوط به روزهای قبل است برداشته شود و برنامه جدید نصب شود.
۱۸) پایان هفته سوم -آشپزخانه
کف آشپزخانه و سطوح مختلف را تمیز کنید. قفسهها را دوباره بچینید. دور ریختنیها را دور بریزید. درها، پنجرهها و طبقات کابینتها را تمیز کنید. بالا و جلوی قفسهها را تمیز کنید. بالا، داخل و اطراف اجاق گاز را نیز تمیز کنید.
۱۹) اتاق کودکان
کودکان را تشویق کنید خودشان اتاقشان را تمیز کنند. جعبههایی را در اختیار آنها قرار دهید تا وسایل اضافه را در آن قرار دهند. کف اتاق را تمیز کنید. پنجرهها و آینه اتاق را با پارچه کاغذی نم دار تمیز کنید.
۲۰) وسایل چوبی
داخل درزهای وسایل چوبی را با برسهای پرز بلند تمیز کنید. این وسایل را واژگون کنید و عمل پاک کردن را تکرار کنید. میتوانید از لوله مکنده جاروبرقی برای این کار استفاده نمایید.
۲۱) وسایل رختشویی
اطراف و روی ماشین لباسشویی را تمیز کنید. فیلترها را بررسی کنید. در صورت نیاز با تعمیر کار تماس بگیرید. اتو را طبق دستورالعمل آن تمیز نمایید.
۲۲) پنجرهها
با لوله جاروبرقی درز ِ پنجرهها را تمیز کنید. از تمیز کنندههای مخصوص شیشه استفاده کنید یا خودتان آن را بسازید(۲/۱ فنجان آمونیاک+ یک قاشق سوپ خوری مایع ظرفشویی در یک گالن آب ولرم). این محلول را به پنجرهها اسپری کنید و از بالا به پایین آن را پاک کنید.
۲۳) قفسه لباس
تمام لباسها را از کمد خارج کنید و براساس اندازه یا نوع لباس آنها را طبقه بندی کنید. چوب لباسیهای اضافه را خارج کنید. یک صندوق مخصوص هر یک از اعضای خانواده در کمد لباس قرار دهید. لباسهایی که فصل پوشیدن آنها گذشته است را جمع کنید.
▪ پایان هفته چهارم – پارکینگ
وسایل پارکینگ را طبقه بندی کنید. وسایل ورزشی، باغبانی، چمن زنی، جعبه ابزار، وسایل نقاشی و وسایل رنگ ساختمان را در جعبههای جداگانه قرار دهید. کف پارکینگ را جارو کنید و بشویید. وسایل مربوط به اتومبیل را مرتب کنید.
▪ توصیه: وسایل خراب را در صورت امکان تعمیر کنید، در غیر این صورت آنها را دور بریزید.
▪ قفسه اسباب بازیها
اسباب بازیها را براساس نوع آنها بسته بندی کنید (پازل – عروسک – وسایل ورزشی و …). اسباب بازیهای شکسته را دور بریزید. وسایل بازی ای که مربوط به سن پایین تر هستند را برای هدیه دادن کنار بگذارید. وسایل اضافه را در نایلونهای جداگانه بگذارید و روی آن برچسب بزنید.
▪ وسایل هنری، نقاشی و خیاطی
وسایل هنری و طراحی را در یک گروه جمع آوری و طبقه بندی کنید. هر بسته و وسیله غیر قابل مصرف را دور بریزید. هر کدام از وسایل را در یک جعبه با رنگ معین قرار دهید. مثلاً ابزار خیاطی در جعبه آبی، ابزار بافتنی در جعبه قرمز و به هر یک برچسب مخصوص بزنید.
منبع:بیتوته