سفر به منطقه جنگلی «سیاه رودبار» در علی آباد کتول
مجموعه: مکانهای تفریحی ایران
منطقه جنگلی «سیاه رودبار» در فاصله تقریبا ۲۰ کیلومتری شهر «علی آباد کتول» قرار گرفته
جنگل های وسیع گلستان، اگرچه همه زیر این نام جمع شده اند، اما بیشتر مناطق جنگلی این منطقه به واسطه نزدیکی به یک روستا یا جاذبه طبیعی، نامی خاص گرفته اند. منطقه جنگلی «سیاه رودبار» در فاصله تقریبا ۲۰ کیلومتری شهر «علی آباد کتول» نامش را از روستای همسایه اش گرفته. این منطقه که غیر از این روستا، چندین روستای دیگر در اطرافش دارد، در دامنه های ارتفاعات شرقی البرز قرار دارد و آب و هوایی معتدل و پوشش گیاهی بکر و متنوع دارد؛ از گیاهان و بوته های جنگلی مختلف گونه های کمیاب سرخدار و انجیلی است. پیشنهاد ما این است که برنامه سفر خود را طوری تنظیم کنید که چند روزی را در این منطقه اقامت کنید و به قدر کافی زمان برای سرزدن به گوشه و کنار آن داشته باشید. جنگل گردی، دره نوردی، کوهنوردی، روستاگردی، دوچرخه سواری، تماشای آثار تاریخی و حتی سوارکاری از جمله کارهایی است که می توانید در سفر به این منطقه از جنگل های استان گلستان تجربه کنید. کجا بمانیم؟ مهمان خانه و ارگانیک هااگر قصد اقامت در سیاه رودبار را دارید می تواند قبل از سفر با «فرهاد مسعودی» به شماره ۰۹۱۱۹۶۷۰۹۳۵ تماس بگیرید. در این روستا انواع غذاهای ارگانیک، گیاهان دارویی، عسل جنگلی و محصولاتی تهیه شده از میوه های جنگلی برای خرید مهیاست. از کارگاه های قالی بافی، عروسک دوزی یا پارچه بافی روستا هم بازدید کنید.
در این روستا انواع غذاهای ارگانیک، گیاهان دارویی و عسل جنگلی وجود دارد
چطور برسیم؛ چند روستا تا جنگلاز بلوار امام رضا (ع) به سمت جاده زرین گل- شیرین آباد رفته، وارد مسیر جنگلی شوید. بعد از طی حدود ۱۸ کیلومتر به دوراهی سیاه رودبار می رسید. مسیر سمت راست به سمت روستای معرف «ابر» در استان سمنان می رود و مسیر سمت چپ با تابلوی روستای «میان رستاق» به سمت روستای سیاه رودبار می رود. فاصله روستا تا علی آباد کتول حدود ۲۰ کیلومتر و ارتفاع ان حدود ۷۰۰ متر بالاتر از سطح دریاست. چه می بینیم؛ گلگشت در جنگلمهم ترین جاذبه سفر به این منطقه گشت و گذار در جنگل های باستانی زیباست.هم پیاده و هم با اسب می توانید به دیدن جاذبه های جنگلی روستا بروید.مسیر جنگلی: با وارد شدن به جاده زرین گل- شیرین آباد چشم اندازهای زیبا شروع می شود؛ شالیزارهای برنج در کف دره در سمت چپ تان و جنگل های توسکا و افرا در سمت راست تان قرار دارد. صدای پرندگان و صدای جریان آب، در بیشتر بخش های مسیر شما را همراهی می کند. هر قدر بیشتر ارتفاع می گیرید، تنوع گیاهی مسیر بیشتر می شود و کم کم سر و کله درختانی مثل نمدار، بلوط، ملیچ، ون، انجیلی و داغداغان هم پیدا می شود.
با وارد شدن به جاده زرین گل- شیرین آباد چشم اندازهای زیبا شروع می شود
یکی از مهم ترین گونه های جنگلی این منطقه درختان زیبا و قدیمی سرخدار هستند. می توانید در محل مناسبی در میانه جنگل از خودروی تان پیاده شوید و گشت و گذار جنگلی را شروع کنید. در این منطقه جنگلی گراز، شغال، روباه، راسو، سمور و جوندگان بیشتر از خرس و شوکا است. محلی ها در این جا پلنگ و گرگ هم دیده اند. هم به دلیل وجود این حیوانات و هم خطر گم شدن در جنگل به هیچ وجه بدون بلدهای محلی وارد جنگل نشوید.روستای سیاه رودبار و تفرجگاه های تاریخی: روستای سیاه رودبار مهم ترین روستای هم نام این منطقه جنگلی است. خانه های قدیمی روستا، خشتی و گلی با سقف های چوبی هستند، اما خانه ها تازه تر سقف و بدنه تازه تری دارند. روستای بسیار باصفا و روی تپه سرسبزی شکل گرفته است و درختان، اطرافش را گرفته اند. اگر فرصت کردید، به روستاهای «چینو»، «میان رستاق» و «افراتخته» هم سربزنید.
یکی از مهم ترین گونه های جنگلی این منطقه درختان زیبا و قدیمی سرخدار هستند
از پایین دره هرچه به سمت ارتفاعات و ییلاق ها حرکت کنید، نوع مصالح به کاررفته در ساخت خانه ها نیز تغییر میکند. منطقه جنگلی سیاه رودبار به خاطر جنگل های بکر، راه های دسترسی به ارتفاعات و روستاهای قدیمی در آن، منطقه ای ایده آل برای سفر است. «افراتخته» در کنار رویشگاه طبیعی درختان سرخدار، یک اکو کمپ در دل جنگل قرار دارد. قلعه باستانی «سیاه چال» و «قلعه موران» هم محل هایی مناسب برای گشت و گذارند؛ در سایت باستانی سیاه چال هنوز هم می توانید آثار سفال های آبرسانی داخل قلعه را تماشا کنید. یک پدیده زمین شناسی منحصر به فرد در این منطقه، چشمه آب شور با املاحی سرخ رنگ است. اگر فرصت داشتید، در مسیر رفت یا برگشت می توانید برنامه ای برای گشت و گذار از آبشار کبودوال و دریاچه سد مخزنی علی آباد کتول را هم داشته باشید.
منبع: ماهنامه همشهری سرزمین من