اصول کلیدی برای طراحی اداری مدرن
مجموعه: دکوراسیون و چیدمان
محیط کاری که امروزه در بسیاری از شرکت ها وجود دارد، نیاز به طراحی جدید و بازنگری دارند. به عنوان مثال در برخی شغل ها دفاتر و اتاق های تک نفره به کل منسوخ شده اند و تلاش بر این است که محیط کار وسیع تری برای کارکنان ایجاد گردد تا علاوه بر بهبود بهره وری حس همکاری نیز میان آنها بیشتر شود. آنچه در طراحی مدرن و امروزی مهم است تمیزی، انعطاف پذیری و خاص بودن طراحی است. به گونه ای که فرد با وارد شدن به محیط بدون هیچ فکر اضافه ای تنها به دنبال انجام وظایف خود باشد. طراحی شرکت می تواند باعث ایجاد ارتباط مناسب تر بین مراجعه کننده و کارمند گردد. از این رو سعی می گردد تا حد امکان در ایجاد محیط دقت زیادی بکار رود. اصول زیادی بسته به سبک طراح می توانند بکار گرفته شوند. در اینجا برخی اصول مربوط به افزایش عملکرد بیان شده اند.
شفافیت و صمیمیتبسیاری از شرکت ها اقدام به برداشتن دیوارها و اتاق های تک نفره کرده اند تا فضای باز بیشتری ایجاد شود. در این طراحی مدیران و اعضای اصلی شرکت در کنار سایر کارکنان قرار می گیرند و دیوار حایلی بین آنها وجود ندارد. این امر باعث می شود امکان کنترل کارکنان وجود داشته باشد و همچنین رابطه مناسبی بین مدیر و کارمند ایجاد گردد، به اصطلاح روحیه تیمی در بین افراد به وجود می آید. هرچه رابطه مناسب تری بین این دو باشد حس وفاداری به شرکت و انجام درست وظایف در کارمند به وجود می آید، که نتیجه آن بهبود عملکرد کلی شرکت است.
حفظ فضای شخصیبا اینکه گرایشات به ایجاد محیط کاری باز است، اما همواره به این نکته توجه شده که فضای شخصی کارمند حین انجام کار رعایت شود. بسیاری از طراحان بدون توجه به حریم شخصی اقدام به ایجاد محیط باز می نمایند که پس از مدتی نارضایتی کارکنان را به همراه می آورد. در این مواقع بهتر است اتاق هایی طراحی گردد تا سعی شود با برخی دکوراسیون، قسمتی از فضا حالت خصوصی تر به خود گیرد.
فضای مورد نیازدر طراحی به سبک قدیمی به ازای هر کارمند ۲۳ مترمربع فضا در نظر گرفته می شد. در حالی که در طراحی مدرن این مقدار به ۱۴ مترمربع کاهش یافته است. حال ممکن است این فضا به شکل کلی برای تعداد زیادی کارمند ایجاد گردد یا برای هر کدام به منظور قرار دادن لوازم شخصی به صورت جداگانه محاسبه گردد. نکته حائز اهمیت این است که فضا باید به صورت کامل بکار گرفته شود. گاهی مشاهده می شود به ازای هر کارمند ۴۶ مترمربع فضا اختصاص می یابد اما فرد حس راحتی برای اجرا وظایف ندارد. گرایش جدید به نام «کار در هر مکان» به وجود آمده و الزامی ندارد کارمند تمامی کار خود و یا تجهیزاتش را در دفتر انجام دهد یا نگهداری کند، او می تواند این کار را در خانه خود نیز انجام دهد.
در این صورت باید طراحی داخل خانه نیز مدنظر شرکت قرار گیرد. ارگونومی در طراحی بسیار مهم است اما اغلب در طراحی خانگی نادیده گرفته می شود. در واقع پیشنهاد می شود آموزش های لازم به کارمند برای اجرای این گونه طراحی ها در خانه داده شود. مثلا او بداند که بهترین محل قرار گیری مانیتور لپ تاپ رو به روی صندلی یا مبل راحتی اوست.
محل پذیرشاز اصول مهم دیگر در طراحی مدرن مبلمان اداری ، ساخت منطقه پذیرش گرم و صمیمی است تا مراجعه کنندگان جذب شرکت شوند. از این رو طراحی محل پذیرش باید حس آرامش و صمیمیت را در افراد ایجاد کند. باید از ترکیبی از نور طبیعی و نور مصنوعی در جهات مناسب برای ایجاد چنین محیطی استفاده کرد. برخی طراحان پیشنهاد استفاده از رنگ هایی خاص به منظور طراحی چنین محیطی را داده اند. در نهایت طراحی کلی نباید بسیار سوال برانگیز باشد و تا حد امکان باید حس خوبی در افراد ایجاد نماید.