توصیه هایی ایمنی به خانم های خانه دار
مجموعه: نکات مهم آشپزی
هرگز از ادویه جات نباید درون زودپز استفاده کرد
سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی گفت: بررسی حریقها و حوادث رخ داده در منازل بیانگر این است که کانون بسیاری از آنها آشپزخانه یا وسایل مرتبط با آن بوده که با رعایت نکات ایمنی بسیار ساده می توان از وقوع آن جلوگیری کرد.
خانم های خانه دار، اگر می خواهید سالم بمانید این نکته ها را حتما بدانید!!!بهتر است برای تامین برق یخچال از محافظ الکتریکی استاندارد و مجزا استفاده شود، بهتر است یخچال در نزدیکی اجاق گاز قرار نگیرد و با دیوار پشتی نیز فاصله مناسبی به منظور تهویه هوا وجود داشته باشد.وی با تاکید بر اینکه باید از نصب پرده پارچه ای در مجاورت یا بالای اجاق گاز خودداری و در صورت لزوم از پرده کرکره استفاده کرد، تاکید کرد: از قرار دادن مواد سریع الاشتعال در نزدیکی اجاق و از باز گذاشتن پنجره نزدیک به آن باید پرهیز شود چرا که جریان شدید هوا میتواند باعث خاموش شدن شعله و نشت گاز در فضا شود.همچنین در صورت مصرف طولانی مدت اجاق گاز باید به دلیل مصرف اکسیژن محیط حتما راهی برای ورود هوا در نظر گرفته شود، هود آشپزخانه باید مرتب تمیز شود تا چربی های جمع شده درون آن سبب ایجاد آتش سوزی نشود. هنگام خرید وسایل برقی آشپزخانه مانند آبمیوه گیری و غذاساز و… نیز باید دقت شود تا لوازم از میان مارک های معتبر و استاندارد انتخاب شده باشد، چرا که در این نوع وسایل تا تمام قطعات در جای خود قرار نگیرند و حداکثر ایمنی ایجاد نشود، دستگاه ها روشن نخواهند شد.وی با اشاره به اینکه زودپز را حتماً باید از نوع استاندارد انتخاب کرد و هیچ گاه بیش از دو سوم حجم آن را از آب پر نکرد، خاطرنشانکرد: هرگز از ادویه جات نباید درون زودپز استفاده کرد، چرا که ادویه ها سبب مسدود شدن راه خروج بخار شده و زودپز را در شرایط بحرانی قرار می دهد که میتواند موجب انفجار آن حتی در انواع زودپزهای استاندارد شود. هنگام باز کردن در زودپز باید احتیاط لازم را به عمل آورد تا بخار آب داغ به استفاده کننده آسیبی وارد نکند.هنگام خرید چرخ گوشت، باید چرخ گوشتی را انتخاب کرد که سیم کوتاه و گلویی بلند و باریک داشته باشد و هنگام استفاده از آن نیز حتی برای یک لحظه چرخ گوشت را ترک نکرد. در صورت ترک چرخ گوشت نیز حتما باید آن را خاموش کرده و دو شاخه را از پریز جدا کرد و آن را دور از دسترس کودکان قرار داد. هرگز نباید گوشت را با دست، داخل چرخ گوشت قرار داد چرا که ممکن است دست افراد به درون دستگاه کشیده شده و باعث قطع یا له شدن انگشتان شود. بنابراین بهتر است از وسیله مخصوص این کار استفاده کرد.وی گفت: اگر شهروندان در محیط آشپزخانه یا حمام و توالت شیری را باز کرده و متوجه قطع آب آن شدند، حتما آن را ببندند چرا که در صورت ترک منزل و وصل دوباره آب، خانه دچار آبگرفتگی و در ادامه سبب ریزش سقف طبقه زیری خواهد شد. هنگام خروج از منزل حتی برای مدت کوتاه نیز باید چنانچه غذایی روی شعله گاز قرار دارد آن را خاموش کرد تا خطر سر رفتن غذا و نشت گاز یا سوختن غذا و آتشسوزی وجود نداشته باشدوی استفاده از گاز پیک نیکی در آشپزخانه را کاری خطرناک دانست و گفت: بهتر است این وسیله در خانه و فضای بسته به کار گرفته نشودسخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی با بیان اینکه هرگز نباید اجازه داد آب روی روغن داغ ریخته شود، گفت: این عمل موجب ازدیاد شعله، پرتاب روغن و سوختگی پوست میشود. با این حال، اگر روغن خوراکی روی گاز آتش گرفت باید ابتدا شعله گاز را خاموش کرد و پس از آن نیز درپوشی بزرگتر از ظرف و در صورت نبود آن باید یک پارچه یا حوله بزرگتر مرطوب را روی آن قرار داد.
این عمل باید از سمت بدن خود فرد به سمت مخالف انجام شود تا شعله به طرف بدن و لباس آنان هل داده نشود، همچنین باید مراقب بود تا انگشتان دست دچار سوختگی نشود و در پایان نیز باید اجازه داد تا ظرف کاملا خنک شود چرا که این کار از پرتاب شدن روغن به بیرون جلوگیری کرده و آتش را خفه می کند.منبع : jamejamonline.ir/sara
رازهای آشپزی نکته های ریز و مهم آشپزی